Färja från Kapellskär till Nådendal

Kapellskär Nådendal-rutten går mellan Sverige och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Kapellskär Nådendal-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Kapellskär och Nådendal

 • Finnlines
  • 14 avgångar per vecka 8 tim 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Nådendal

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kapellskär Nådendal-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Kapellskär till Nådendal

 • "Din över tesa"

  Allt är bara toppen.

  'Marie-louise' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester"

  Resan var perfekt,allt gick bättre än vi trodde👍

  'Klaus' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min bästa resa med färja"

  Tyst och fin färja med god mat

  'Göran' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Bra sätt att ta sig ill Finland med bil. Lugnt o ingen trängsel

  'Stefan' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.

Guide till Nådendal

Den finska staden Nådendal är ett populärt turistmål beläget i sydvästra delen av landet. Staden täcker en yta på 688 kvadratmeter som utgörs av både fastland och öar. Majoriteten av stadens 19 000 invånare bor på fastlandet medan de flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark.

Staden, som är en av Finlands äldsta, har sitt ursprung i birgittinklostret som grundades här 1443 och som senare byggdes om till Nådendals stadskyrka. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier vilket gjorde att staden började växa. Platsen blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd.

Namnet Naantali är den finska versionen av det svenska namnet Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direktöversättning av det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder ”nådens dal”.