COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Kapellskär - Nådendal är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Kapellskär till Nådendal färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Finland

Rederier som åker mellan Kapellskär och Nådendal

  • 14 Sailings Weekly 8 hr 25 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Kapellskär till Nådendal

 • "Finnlines resa Kapellskär -Nådendal "

  Rent o fräscht överallt. Inga köer. Hela resan var jättebra, kommer att åka igen vid tillfälle

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt till Nådendal"

  Det är mycket lättare att ta sig till Kapellskär än till Stockholm från Uppsala. Väldigt tacksam att personalen från incheckning ringde ,och sedan väntade på oss , när vi var på väg till fjärran kraftigt försenad p.g.a allmän förvirring . Finnswan båten är fräsch, hytten fina och buffé som ingår priset är till belåtenhet.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bästa resan"

  Vänlig personal,god mat och fina platser ute.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Din över tesa"

  Allt är bara toppen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Kapellskär till Nådendal

Kapellskär Nådendal-rutten går mellan Sverige och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Kapellskär Nådendal-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.


Guide till Nådendal

Den finska staden Nådendal är ett populärt turistmål beläget i sydvästra delen av landet. Staden täcker en yta på 688 kvadratmeter som utgörs av både fastland och öar. Majoriteten av stadens 19 000 invånare bor på fastlandet medan de flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark.

Staden, som är en av Finlands äldsta, har sitt ursprung i birgittinklostret som grundades här 1443 och som senare byggdes om till Nådendals stadskyrka. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier vilket gjorde att staden började växa. Platsen blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd.

Namnet Naantali är den finska versionen av det svenska namnet Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direktöversättning av det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder ”nådens dal”.