Färja från Umeå till Vasa

Umeå Vasa-rutten går mellan Sverige och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Wasaline. Färjor avgår upp till 11 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Umeå Vasa-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Umeå och Vasa

 • Wasaline
  • 11 avgångar per vecka 4 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Umeå Vasa

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Umeå Vasa-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Umeå till Vasa

 • "Finlandssemester"

  Trevlig personal,bra utbud i resturangen. Rena och fina toaletter. Liet mer bekvmäma stolar eller sittmöjligheter vore bra

  'Torsten' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidig väg till Finland"

  Att ta färjan från Umeå till Vasa är en smidig väg att komma till Finland, om man bor i Norrland. 4,5 timmar till sjöss varav sista timmen gick i en smal farled. Det är mycket grunt på finska sidan.

  'Anonym' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sittplatser"

  Jag tror att fåtöljerna var sköna? Men dom var få! Några stycken... Sen var det hårda stolar som gällde, och när dom var slut blev det golvet! Varför inte billigare pris på hytt så hade dom utnyttjats, antar att många står tomma, eller har jag fel? Eluttag när man sitter och äter skulle jag uppskatta, för ladd av mobilen.

  'Anonym' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Måltid på färjan"

  Hej!Vi tycker att det skulle finnas möjlighet att äta lunch på båten när båten går kl 08.00. Som förslag ex fisksoppa,köttbullar för barnen. Bästa alternativet är skärgårdslunch eftersom man startat ganska tidigt på morgonen. För övrigt tyckte vi att allt var bra .

  'Ingrid' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Umeå

Kuststaden Umeå ligger vid Umeälven i Västerbotten. Det är Norrlands största stad och Sveriges 12:e största. Grundandet av Umeå universitet i mitten på 1960-talet innebar en kraftig befolkningsökning och bostadsbeståndet fördubblades de följande 30 åren. "Björkarnas stad" har nu två universitet och är ett centrum för teknisk och medicinsk forskning. Umeå utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014, kanske på grund av det sprudlande och innovativa kulturlivet som består av allt från fria teatergrupper och bugg och foxtrot till jazz- och folkmusikfestivaler. På grund av det stora antalet studenter finns det gott om både cyklar och cykelvägar. Det går ofta snabbare att ta sig fram på cykel än att åka bil eller buss.

Från hamnen avgår färjor till Vasa i Finland 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.

Guide till Vasa

Den finska universitetsstaden Vasa ligger bara 45 sjömil från Sverige och är ett av Svenskfinlands högsäten. En fjärdedel av stadens befolkning talar svenska som förstaspråk och man hör ofta konversationer i restauranger och barer där folk ledigt växlar mellan finska och svenska, ofta i samma mening. Staden grundades på 1600-talet och har fått sitt namn efter den svenska Vasaätten. Gamla stan brann ner i Vasas stora brand år 1852 - som sannolikt orsakades av en torpare som tappat sin pipa i torkad mossa - och staden byggdes upp igen från grunden 7 km från det gamla Vasa.
Här finns Österbottens museum, som har kulturhistoriska, konst- och naturvetenskapliga samlingar. Naturälskare förknippar nog Vasa med sundet Kvarken, som är med på Unescos världsarvslista. Är man sugen på en spännande naturupplevelse finns här även den bergiga skogåsen Öjberget, som ligger ca 10 kilometer söder om Vasa. Den rymmer en stor kitteldal och klapperstensfält som ibland kallas för djävulsåkrar eftersom man trodde att det var djävulen själv som samlade stenar till sina åkrar.

Från hamnen avgår färjor till Umeå 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.