COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Umeå - Vasa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Finland

Rederier som åker mellan Umeå och Vasa

  • 12 Sailings Weekly 3 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Umeå till Vasa

 • "Färja"

  Resan med bil flöt smidigt. Dock åt vi Skärgårdsbordet någon timme efter öppnande och då var stora delar av varmrätterna slut och påfyllning verkade det inte bli. Det fanns ingen att kontakta för att få mer. Troligen, min tanke, var att man höll på att förbereda nästa resas mat. Annars var det ok.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "SUPERNÖJD"

  Trevlig personal , god mat då jag alltid äter buffen , går snabbt över till Wasa och tvärtom , ( lite dyrt med boxarna bara skulle räcka med 2 euro ) bra trubadurer ombord =)

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa"

  .

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trygghet"

  Jag är så tacksam för sånt fint bemötande åt personal både på färjan och hamnen. Mitt blodtryck steg och mådde inte så bra. Fick fint bemötande och rullstol för att ta mig från färjan in till hamnen. Det var rent och snyggt i hytten och hela personal styrkan log och var trevlig. Jag kände mig trygg och tacksam. På Återseende

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Umeå till Vasa

Umeå Vasa-rutten går mellan Sverige och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Wasaline. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Umeå Vasa-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Umeå

Kuststaden Umeå ligger vid Umeälven i Västerbotten. Det är Norrlands största stad och Sveriges 12:e största. Grundandet av Umeå universitet i mitten på 1960-talet innebar en kraftig befolkningsökning och bostadsbeståndet fördubblades de följande 30 åren. "Björkarnas stad" har nu två universitet och är ett centrum för teknisk och medicinsk forskning. Umeå utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014, kanske på grund av det sprudlande och innovativa kulturlivet som består av allt från fria teatergrupper och bugg och foxtrot till jazz- och folkmusikfestivaler. På grund av det stora antalet studenter finns det gott om både cyklar och cykelvägar. Det går ofta snabbare att ta sig fram på cykel än att åka bil eller buss.

Från hamnen avgår färjor till Vasa i Finland 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.


Guide till Vasa

Den finska universitetsstaden Vasa ligger bara 45 sjömil från Sverige och är ett av Svenskfinlands högsäten. En fjärdedel av stadens befolkning talar svenska som förstaspråk och man hör ofta konversationer i restauranger och barer där folk ledigt växlar mellan finska och svenska, ofta i samma mening. Staden grundades på 1600-talet och har fått sitt namn efter den svenska Vasaätten. Gamla stan brann ner i Vasas stora brand år 1852 - som sannolikt orsakades av en torpare som tappat sin pipa i torkad mossa - och staden byggdes upp igen från grunden 7 km från det gamla Vasa.
Här finns Österbottens museum, som har kulturhistoriska, konst- och naturvetenskapliga samlingar. Naturälskare förknippar nog Vasa med sundet Kvarken, som är med på Unescos världsarvslista. Är man sugen på en spännande naturupplevelse finns här även den bergiga skogåsen Öjberget, som ligger ca 10 kilometer söder om Vasa. Den rymmer en stor kitteldal och klapperstensfält som ibland kallas för djävulsåkrar eftersom man trodde att det var djävulen själv som samlade stenar till sina åkrar.

Från hamnen avgår färjor till Umeå 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.