Umeå till Vasa färja

Umeå Vasa rutten ansluter Sverige med Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Wasaline. Det finns överfarter upp till 8 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 30 minuter.

Umeå Vasa seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Finland sida.

Umeå - Vasa färjerederier

 • Wasaline
  • 8 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Umeå Vasa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Umeå Vasa är en bil och 2 passagerare.

Umeå Vasa färja recensioner

 • "Finlandssemester"

  Trevlig personal,bra utbud i resturangen. Rena och fina toaletter. Liet mer bekvmäma stolar eller sittmöjligheter vore bra

  'Torsten' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidig väg till Finland"

  Att ta färjan från Umeå till Vasa är en smidig väg att komma till Finland, om man bor i Norrland. 4,5 timmar till sjöss varav sista timmen gick i en smal farled. Det är mycket grunt på finska sidan.

  'Anonym' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sittplatser"

  Jag tror att fåtöljerna var sköna? Men dom var få! Några stycken... Sen var det hårda stolar som gällde, och när dom var slut blev det golvet! Varför inte billigare pris på hytt så hade dom utnyttjats, antar att många står tomma, eller har jag fel? Eluttag när man sitter och äter skulle jag uppskatta, för ladd av mobilen.

  'Anonym' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Måltid på färjan"

  Hej!Vi tycker att det skulle finnas möjlighet att äta lunch på båten när båten går kl 08.00. Som förslag ex fisksoppa,köttbullar för barnen. Bästa alternativet är skärgårdslunch eftersom man startat ganska tidigt på morgonen. För övrigt tyckte vi att allt var bra .

  'Ingrid' reste Umeå Vasa med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre

Umeå guide

Umeå är en stad i norra Sverige och ligger vid Umeälven. Umeå är den största staden i Norrland och den 12:e största i Sverige. Stadens tillväxt förbättrades på 1960-talet när universitetet grundades som senare ledde till att stadens bostadsbestånd fördubblades under de följande 30 åren. Staden har nu två universitet och är ett centrum för utbildning och teknisk och medicinsk forskning. Staden valdes till Europas kulturhuvudstad 2014. Umeå är en ungdomlig stad med ett rikt utbud av kulturella aktiviteter och platser för underhållning, samt en vacker natur. Under flera decennier har Umeå gett kulturens roll hög prioritet i sin stadsplanering och har länge trott att kulturen bidrar till ett kreativt och tillväxtfrämjande samhällsklimat. Umeå har en hel del studenter och därför är cyklar vanliga. Staden erbjuder ett brett utbud av cykelvänliga vägar och cykelbroar. Det är ofta både enklare och snabbare att ta sig runt med cykel i stället för med bil eller buss.

Från stadens hamnen finns 8 seglingar per vecka till Vasa med en överfart på ca 4 timmar.

Vasa guide

Den finska staden Vasa ligger bara 45 miles från Sverige, och omfamnar kulturen i landet som är synligt över Bottniska viken. En fjärdedel av stadens befolkning talar svenska som första språk och besökare kommer ofta höra konversationer i restauranger och barer som byter enkelt mellan finska och svenska, ofta i samma mening. Staden fick sitt namn efter svenska kungligheter, den ädla Wasa familjen, även om endast 200 år senare hade fallit i ryska händer. Gamla stan brann ner i Vasas stora brand år 1852 - som orsakats av en slarvig berusad man som försökte tända sin pipa - och den nya staden byggdes från grunden, 7 km bort från aska. Naturälskare vet Vasa för Terranova, som introducerar den underbara Kvarkens skärgård, ett Unescos världsarvslista, och kommer att glädja i naturstig vid Öjberget som tar i Öjbergsmossen mosse, en jättes pott hål, ett djävulens fältet" och ett martall -covered meteoritkrater. Det finns åtta avgångar per vecka från stadens hamn till Umeå med ett överfart på ca 4 timmar.