Färja från Vasa till Umeå

Vasa Umeå-rutten går mellan Finland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Wasaline. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Vasa Umeå-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Vasa och Umeå

  • Wasaline
    • 12 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vasa Umeå

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Vasa Umeå-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Vasa

Den finska universitetsstaden Vasa på landets västkust fick sina stadspriviliger 1606 av Karl IX, Gustav Vasas yngste son. Här var svenska majoritetsspråk fram till 1920, men en kraftig utvandring av finlandssvenskar har hjälpt till att stärka finskans ställning i staden.

Här finns ett av Finlands mest betydande konstmuséer, Österbottens museum, samt nöjesparken Wasalandia och badanläggningen Tropiclandia. Naturcentret Terranova informerar om Kvarkens skärgård, Finlands enda världskulturarv. Är man musiksugen kan man lyssna på manskören Wasa Sångargille som grundades 1930 och bland annat ger stämningsfulla julkonserter.

Från hamnen avgår färjor till Umeå 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.

Guide till Umeå

Kuststaden Umeå är belägen vid Umeälven i Västerbotten, ca 15 km från Bottniska viken. Det är Norrlands största stad och Sveriges 13:e största tätort.
Staden ligger ca 60 mil norr om Stockholm och 40 mil söder om polcirkeln. Sen 60-talet har Umeå profilerat sig som universitetsstad och centrum för utbildning och teknisk och medicinsk forskning. Här finns två universitet och nästan 40 000 studenter. Staden blev utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 tack vare sina många kulturattraktioner. Ett tips är att besöka det sju våningar höga Bildmuséet, en konsthall med internationell samtidskonst och många intressanta utställningar.

Från hamnen avgår färjor till Vasa i Finland 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.