COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Vasa - Umeå är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Sverige

Rederier som åker mellan Vasa och Umeå

  • 12 Sailings Weekly 3 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Vasa till Umeå

 • "Direct Ferries värdelösa bokningssida"

  Bokade färja mellan Vasa och Umeå via Direct Ferries, Blev utslängd från bokningen 3 gånger innan jag lyckades fullfölja bokningen för bil. 2 personer och 2 buffé´. När vi  Skulle äta var vi inte bokade enligt Vasaline, dom visade den bokning som ni skickat till dom och vi fanns inte med. Vi kunde visa att vi bokat och betalt buffen på underlaget vi fått från Direct Ferries, Restaurangen var fullbokad men en förstående personal ordnade ett bord, men vi fick vänta 1,5 timmar vilket innebar att det började var slut på vissa rätter i buffen. Ja kommer definitivt inte att rekommendera att någon bokar färjor via Direct Ferries utan att man bokar genom rederiernas egna bokningssidor 

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt service"

  Reste med husbil och hund. Husbilen skulle backas in på färjan, osäker som förare bad jag personalen backa, inga problem. Fick en kod till hundsalongen, som hade burar,vattenskålar och sköna fåtöljer till oss.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  En lugn och trygg resa på lugnt vatten. Tyvärr var tidsuppgifterna i resehandlingarna fel. Enligt dessa skulle överfarten ta 3 timmar och vi skulle landa i Umeå kl. 11.00 men överfarten tog 4 timmar och vi landade i Umeå kl. 12.00. Att boka biljett er på nätet hos er fungerar inte så bra. Jag fick försöka 2 gånger men fick aldrig någon bekräftelse. Till slut blev jag tvungen att kontakta rederiet direkt för att kolla vad hänt hänt. Inte bra!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "kenneth.b.lindgren@gmail.com"

  kenneth.b.lindgren@gmail.com

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Vasa till Umeå

Vasa Umeå-rutten går mellan Finland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Wasaline. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Vasa Umeå-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Vasa

Den finska universitetsstaden Vasa på landets västkust fick sina stadspriviliger 1606 av Karl IX, Gustav Vasas yngste son. Här var svenska majoritetsspråk fram till 1920, men en kraftig utvandring av finlandssvenskar har hjälpt till att stärka finskans ställning i staden.

Här finns ett av Finlands mest betydande konstmuséer, Österbottens museum, samt nöjesparken Wasalandia och badanläggningen Tropiclandia. Naturcentret Terranova informerar om Kvarkens skärgård, Finlands enda världskulturarv. Är man musiksugen kan man lyssna på manskören Wasa Sångargille som grundades 1930 och bland annat ger stämningsfulla julkonserter.

Från hamnen avgår färjor till Umeå 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.


Guide till Umeå

Kuststaden Umeå är belägen vid Umeälven i Västerbotten, ca 15 km från Bottniska viken. Det är Norrlands största stad och Sveriges 13:e största tätort.
Staden ligger ca 60 mil norr om Stockholm och 40 mil söder om polcirkeln. Sen 60-talet har Umeå profilerat sig som universitetsstad och centrum för utbildning och teknisk och medicinsk forskning. Här finns två universitet och nästan 40 000 studenter. Staden blev utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 tack vare sina många kulturattraktioner. Ett tips är att besöka det sju våningar höga Bildmuséet, en konsthall med internationell samtidskonst och många intressanta utställningar.

Från hamnen avgår färjor till Vasa i Finland 8 gånger per vecka, med en restid på ca 4 timmar.