Boka en färja från/till Umeå

Umeå färjehamn i Sverige förbinder Vasa i Finland med möjlighet att välja mellan upp till 12 överfarter per vecka. Restiden för Umeå till Vasa överfarten är 3 timmar 30 minuter och trafikkeras av Wasaline.

Umeå hamnkarta

Klicka här för karta

Umeå färjealternativ

Umeå färjetjänster

 • Wasaline
  • 12 avgångar per vecka 3 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Umeå

Sveriges sydligaste stad Trelleborg ligger söder om Malmö på Skånes sydkust. Härifrån går färjor till Travemünde i Tyskland och Swinoujscie i Polen.

Vad kan man göra i Umeå?

Umeå är en dynamisk och ungdomlig stad tack vare den stora mängden studenter som studerar på något av Umeå universitets alla fakultet, eller på lantbruksuniversitetet. På senare år har Umeå även gjort sig känt som kulturstad – lagom till utnämningen som Europas kulturhuvudstad 2014 invigdes det nybyggda kulturhuset Väven, som både rymmer ett tre våningar stort bibiliotek och ett kvinnohistoriskt museum. Det sprudlande kulturlivet inkluderar bland annat teatergrupper, danskvällar med bugg och foxtrot, utställningar på det hypermoderna bildmuséet, jazz- och visfestivalen samt gitarrmuséet som även rymmer en rockklubb.

Är man ute efter häftiga naturupplevelser kan man prova på att åka hundspann eller beundra naturlandskapet kring Vindelforsarnas strida strömmar. Vid kusten finns det även fina stränder där man kan ta sig ett dopp sommartid. Vill man ta det lugnt efter alla kultur- och naturupplevelser kan man slå sig ner på en uteservering med en glass eller en kopp kaffe, titta på människor och njuta av den trevliga stämningen i björkarnas stad.

Hur tar man sig runt i Umeå?

Där det finns studenter finns det cyklar, så det är förstås ett populärt sätt att ta sig fram. Det finns även gott om bussar som trafikerar staden.

Så här hittar du till Umeå hamn

 • Umeå Färjans hamnadress

  Blå Vägen 4, 91322 Holmsund

 • Umeå övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Umeå färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Umeå övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!