Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Umeå hamn

  • Umeå övernattning

    Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Umeå färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Umeå övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Umeå färjetjänster

Guide till Umeå

Vad kan man göra i Umeå?

Umeå är en dynamisk och ungdomlig stad tack vare den stora mängden studenter som studerar på något av Umeå universitets alla fakultet, eller på lantbruksuniversitetet. På senare år har Umeå även gjort sig känt som kulturstad – lagom till utnämningen som Europas kulturhuvudstad 2014 invigdes det nybyggda kulturhuset Väven, som både rymmer ett tre våningar stort bibiliotek och ett kvinnohistoriskt museum. Det sprudlande kulturlivet inkluderar bland annat teatergrupper, danskvällar med bugg och foxtrot, utställningar på det hypermoderna bildmuséet, jazz- och visfestivalen samt gitarrmuséet som även rymmer en rockklubb. Är man ute efter häftiga naturupplevelser kan man prova på att åka hundspann eller beundra naturlandskapet kring Vindelforsarnas strida strömmar. Vid kusten finns det även fina stränder där man kan ta sig ett dopp sommartid. Vill man ta det lugnt efter alla kultur- och naturupplevelser kan man slå sig ner på en uteservering med en glass eller en kopp kaffe, titta på människor och njuta av den trevliga stämningen i björkarnas stad.

Hur tar man sig runt i Umeå?

Där det finns studenter finns det cyklar, så det är förstås ett populärt sätt att ta sig fram. Det finns även gott om bussar som trafikerar staden.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.