COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Helsingfors - Stockholm är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Sverige

Rederier som åker mellan Helsingfors och Stockholm

  • 4 Sailings Weekly 16 hr 40 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 18 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Helsingfors till Stockholm

 • "Är nöjd"

  Allting var bra!

  'Silja Serenade' travelled on Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fantastiska framträdanden!"

  Hej. Vilken tur att vi fick se den mycket roliga teater-! och dansföreställningen som de professionella argentinska tangodansarna bjöd på! Och vilka vackra klänningar kvinnorna hade på sig! Att dessutom samma kväll bli bjuden på strålande musik av på de 4 sydafrikanska sångarna. Båda inslagen show när den är som bäst!Tack för en härlig kväll på Silja line

  'Silja Symphony' travelled on Silja Symphony

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin ordning"

  Imponerande att ni lyckas ordna det så väl för så många. Åt middag i den fina matsalen med ett begränsat antal gäster. Vårt sällskap på fem personer var översvallande positiva över maten och servicen. Har bara en anmärkning att framföra: Min hustru och jag planerade att äta frukost kl. 07 men kön var oändligt lång så vi gick till typ en coffee shop och betalade kontant för havregrynsgröt, frukost och kaffe + påtår. Senare gick vi tillbaka till stora matsalen någon timme senare för att äta filmjölk. Hovmästaren tittade på vår biljett och sa att vi hade betalt för att äta frukost i den fina matsalen (där vi ätit middag kvällen före) varpå vi gick dit och åt frukost nr 2 (delikat) som inleddes med mousserande vin. Anmärkningen består alltså i att vi inte visste att vi hade access till den senare frukosten nr 2. Men fint var det!

  'Mariella' travelled on Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra på det hela taget"

  Helsingfors till Stockholm med mc. Bokade genom Direct Ferries och fick på hemsidan genast upp förslag till tydliga bokningsalternativ med förmånligt totalpris. Servicen på båten var toppen, jättebra mat inte minst bra för mig som vegetarian. All personal var mycket trevliga och kompetenta vilket jag bland annat uppskattade vid uppställning av mc.

  'Silja Serenade' travelled on Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Helsingfors till Stockholm

Helsingfors Stockholm-rutten går mellan Finland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 16 timmar 40 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 18 timmar.

Det finns totalt 11 linjer att välja på vecka om du vill åka Helsingfors Stockholm-rutten mellan Finland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.