Helsingfors till Stockholm färja

Helsingfors Stockholm rutten ansluter Finland med Sverige och körs för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 7 gånger vecka, Viking Line 7 gånger per vecka & St Peter Line kör upp till 1 gånger vecka.

Det är kombinerat 15 överfarter vecka på Helsingfors Stockholm överfarten mellan Finland och Sverige och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Helsingfors till Stockholm färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Finland till Sverige sida.

Helsingfors - Stockholm färjerederier

 • Tallink Silja
  • 7 Avgångar per vecka 17 tim 30 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 7 Avgångar per vecka 16 tim 50 min
  • Få pris
 • St Peter Line
  • 1 Avgång per vecka 64 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Stockholm

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Helsingfors Stockholm är en bil och 2 passagerare.

Helsingfors Stockholm färja recensioner

 • "Mycket bra på det hela taget"

  Helsingfors till Stockholm med mc. Bokade genom Direct Ferries och fick på hemsidan genast upp förslag till tydliga bokningsalternativ med förmånligt totalpris. Servicen på båten var toppen, jättebra mat inte minst bra för mig som vegetarian. All personal var mycket trevliga och kompetenta vilket jag bland annat uppskattade vid uppställning av mc.

  'Lars' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Bra service och en angenäm resa med Mariella. Det enda negativa var att det inte gick att byta hytt till utsideshytt, beror säkert på sen bokning från vår sida!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Viking Line på Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Suveränt trevligt "

  Vi fick en toppenresa med Silja Serenade! Full poäng på alla punkter!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön båtresa"

  Hela resan gick hur bra som helst och var till belåtenhet. Det jag vill anmärka på är att på bokningsbekräftelsen stod inte angivet vilken kaj färjan gick från. Det medförde problem och onödig körning i Helsingfors.

  'Lars' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Symphony

  Lӓs mer Läs mindre

Helsingfors guide

Helsingfors är huvudstaden i Finland och ligger i Nyland i södra Finland, på stranden av Finska viken. Staden ligger ungefär 80 km norr om Talin i Estland, 400 km nordost om Stockholm i Sverige och 300 km väster om S:t Petersburg i Ryssland. Staden är Finlands viktigaste politiska, ekonomiska, kommersiella och kulturella nav och betraktas som en av norra Europas främsta städer.

Det finns många saker att göra och se i Helsingfors. Den nationella Museet, Helsingfors största museum, har en stor historisk samling som går tillbaka till förhistorisk tid och ända fram till idag. Museet ligger i ett neomedievalt slott, som i sig självt också är en turistattraktion. Andra museer i staden är bl.a. Helsingfors stadsmuseum, Statens konstmuseum och Designmuseet.

Helsingfors Hamn är den största hamnen i Finland och den näst största i hela Norden. Det finns tre hamnar och sex passagerarterminaler som hanterar över nio miljoner passagerare per år. Färjor kör dagligen till Stockholm i Sverige, Travemünde i Tyskland och till Tallinn i Estland.

Stockholm guide

Stockholm är huvudstaden i Sverige och omfattar en rad öar och ligger på Sveriges östkust, och är fortfarande en av världens vackraste och mest tilltalande städer. Där finns många vykortsscener och ändlösa byggnader i olika nyanser av terrakotta. Stockholms skyline skimrar i vattnet i Mälaren och har blå sommarhimmel, medan staden på vintern är täckt med snö. Stockholm har blivit en mycket modern stad och är känd för sin banbrytande design, mode och exceptionella nattliv, även om staden har lyckats bevara sina rötter i Gamla Stan, där du helt enkelt kan förlora dig själv i historien. Denna labyrint av slingrande kullerstensgator är baserad runt Stortorget, och på söder på ytterligare en ö, erbjuder Södermalm en bestämd bohemisk atmosfär, med många konstgallerier och historiska bostäder, och vattnet kantas av kullar .

Från stadens hamn avgår färjor till destinationer i Finland, Ryssland och Baltikum.