Färja från Helsingfors till Stockholm

Helsingfors Stockholm-linjen går mellan Finland och Sverige och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 7 gånger vecka, Viking Line 7 gånger per vecka & St Peter Line kör upp till 2 gånger vecka.

Det är totalt 16 avgångar vecka på sträckan Helsingfors Stockholm mellan Finland och Sverige ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Stockholm

 • Tallink Silja
  • 7 avgångar per vecka 17 tim 30 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 7 avgångar per vecka 16 tim 50 min
  • Få pris
 • St Peter Line
  • 2 avgångar per vecka 26 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Stockholm

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Stockholm-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Helsingfors till Stockholm

 • "Mycket bra på det hela taget"

  Helsingfors till Stockholm med mc. Bokade genom Direct Ferries och fick på hemsidan genast upp förslag till tydliga bokningsalternativ med förmånligt totalpris. Servicen på båten var toppen, jättebra mat inte minst bra för mig som vegetarian. All personal var mycket trevliga och kompetenta vilket jag bland annat uppskattade vid uppställning av mc.

  'Lars' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Bra service och en angenäm resa med Mariella. Det enda negativa var att det inte gick att byta hytt till utsideshytt, beror säkert på sen bokning från vår sida!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Viking Line på Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Suveränt trevligt "

  Vi fick en toppenresa med Silja Serenade! Full poäng på alla punkter!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön båtresa"

  Hela resan gick hur bra som helst och var till belåtenhet. Det jag vill anmärka på är att på bokningsbekräftelsen stod inte angivet vilken kaj färjan gick från. Det medförde problem och onödig körning i Helsingfors.

  'Lars' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Symphony

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.