Färja från Helsingfors till Stockholm

Helsingfors Stockholm-rutten går mellan Finland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 17 timmar 30 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 16 tim 50 min.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Helsingfors Stockholm-rutten mellan Finland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Stockholm

 • Tallink Silja
  • 7 avgångar per vecka 17 tim 30 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 7 avgångar per vecka 16 tim 50 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Stockholm

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Stockholm-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Helsingfors till Stockholm

 • "Fin ordning"

  Imponerande att ni lyckas ordna det så väl för så många. Åt middag i den fina matsalen med ett begränsat antal gäster. Vårt sällskap på fem personer var översvallande positiva över maten och servicen. Har bara en anmärkning att framföra: Min hustru och jag planerade att äta frukost kl. 07 men kön var oändligt lång så vi gick till typ en coffee shop och betalade kontant för havregrynsgröt, frukost och kaffe + påtår. Senare gick vi tillbaka till stora matsalen någon timme senare för att äta filmjölk. Hovmästaren tittade på vår biljett och sa att vi hade betalt för att äta frukost i den fina matsalen (där vi ätit middag kvällen före) varpå vi gick dit och åt frukost nr 2 (delikat) som inleddes med mousserande vin. Anmärkningen består alltså i att vi inte visste att vi hade access till den senare frukosten nr 2. Men fint var det!

  'Wilhelm' reste Helsingfors Stockholm med Viking Line på Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra på det hela taget"

  Helsingfors till Stockholm med mc. Bokade genom Direct Ferries och fick på hemsidan genast upp förslag till tydliga bokningsalternativ med förmånligt totalpris. Servicen på båten var toppen, jättebra mat inte minst bra för mig som vegetarian. All personal var mycket trevliga och kompetenta vilket jag bland annat uppskattade vid uppställning av mc.

  'Lars' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Bra service och en angenäm resa med Mariella. Det enda negativa var att det inte gick att byta hytt till utsideshytt, beror säkert på sen bokning från vår sida!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Viking Line på Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Suveränt trevligt "

  Vi fick en toppenresa med Silja Serenade! Full poäng på alla punkter!

  'Anonym' reste Helsingfors Stockholm med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.