Färja från Nådendal till Kapellskär

Nådendal Kapellskär-rutten går mellan Finland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Nådendal Kapellskär-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Nådendal och Kapellskär

 • Finnlines
  • 14 avgångar per vecka 8 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Nådendal Kapellskär

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Nådendal Kapellskär-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Nådendal till Kapellskär

 • "Besviken resenär"

  Jag beställde resan med ombokning, jag skulle boka om resan och bli kvar några dagar längre i Finland p.g.a. att det kom vänner från Sverige och vi skulle tillbringa några dagar tillsammans i Finland och då står det att ” DEN HÄR RESAN GÅR INTE ATT OMBOKA”, besviken är ett lindrigt ord vad jag bar inom mig, att lämna vännerna utan att kunna tillbringa några dagar med dem gjorde mig rasande! Vännerna berättade att deras resa kostade lite mindre än vår resa men deras resa är tur/retur, alltså vår resa är mycket dyrare eftersom vi färdades Enkel Väg, era resekostnader tyder på att de är som tagna från luften, kostnadsbilden gör också att vi är väldigt besvikna och ” FLER VAL, BÄTTRE ERBJUDANDEN ” känns överdrivet och irrelevant! Tack för mig och det blir inga fler resor genom Direct Ferries, tyvärr!

  'Tahvo' reste Nådendal Kapellskär med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Trevlig resa på alla sätt till ett vettigt pris om du inte är ute efter att partaja. Atmosfären ombord är behagligt lugn och personalen tillmötesgående. Till vår överraskning ingick middags- och frukostbuffe i priset. Båda rikliga och vällagade. Vi gör gärna om resan vid behov.

  'Tero' reste Nådendal Kapellskär med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra alternativ"

  Förvånansvärt bra, trevligt och prisvärt! Det kommer jag att göra om!

  'Ove' reste Nådendal Kapellskär med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Incheckning"

  Hej,resan var mycket lyckad,allt var ok. Det ända att anmärka var att skyltningen i Kapellskär ändan var otydlig gällande incheckningsplatsen

  'Krister' reste Nådendal Kapellskär med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Nådendal

Nådendal i sydvästra Finland är ett av landets viktigaste turistmål. Stadens närhet till Åbo, skärgården och blandningen mellan småstadscharm och storstadsliv gör Nådendal populärt bland besökare. Bland sevärdheterna finns Gullranda, den finska presidentens sommarhus med stora parkområden som är öppna för allmänheten - här finns bland annat en stor rosenträdgård med över 3500 rosor - och förstås temaparken Muminvärlden, som låter stora och små kliva in i Tove Janssons förtrollade värld bland hemuler och filifjonkor. Det klarblå muminhuset är givetvis parkens mest populära attraktion. Den 27 juli varje år firas även "Unikeonpäivä", ungefär sömntutedagen, då en lokal kändis kastas från hamnen i havet klockan 7 på morgonen. Bland offren hittills finns politiker, musiker, affärsmän och författare.

Det går bilfärjor mellan Sverige och Nådendal året runt, med upp till tre avgångar per dag. Färjor avgår även härifrån till Åland en gång per dag måndag-fredag.

Guide till Kapellskär

Stockholms nordligaste hamn Kapellskär ligger på en udde i Rådmansö, ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är en av Sveriges största ro-ro-hamnar och här passerar åtskilliga passagerare som är på väg till Finland, Ryssland, Norge eller Baltikum.
Sjöfart har bedrivits från Kapellskär minst sen medeltiden på grund av det korta avståndet till Åland.

Den korta inseglingssträckan gör att hamnen passar perfekt för kortare turer till Finland, Estland och Åland. Passagerarfärjor avgår regelbundet till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Incheckningen stänger en timme innan avfärd.