COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Nådendal - Kapellskär är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Sverige

Rederier som åker mellan Nådendal och Kapellskär

  • 16 Sailings Weekly 8 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Nådendal till Kapellskär

 • "Besviken resenär"

  Jag beställde resan med ombokning, jag skulle boka om resan och bli kvar några dagar längre i Finland p.g.a. att det kom vänner från Sverige och vi skulle tillbringa några dagar tillsammans i Finland och då står det att ” DEN HÄR RESAN GÅR INTE ATT OMBOKA”, besviken är ett lindrigt ord vad jag bar inom mig, att lämna vännerna utan att kunna tillbringa några dagar med dem gjorde mig rasande! Vännerna berättade att deras resa kostade lite mindre än vår resa men deras resa är tur/retur, alltså vår resa är mycket dyrare eftersom vi färdades Enkel Väg, era resekostnader tyder på att de är som tagna från luften, kostnadsbilden gör också att vi är väldigt besvikna och ” FLER VAL, BÄTTRE ERBJUDANDEN ” känns överdrivet och irrelevant! Tack för mig och det blir inga fler resor genom Direct Ferries, tyvärr!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "sommar semester"

  En fin resan ,och våra hytt var jätte fint. Inclusief 2 måltider som var jätte bra,och smakade gott.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Familjesemester"

  En jättefin resa där budgeten räckte till trots att vi var 5 personer. 2 måltider inkluderade i resan för oss alla. Jättefin hytt med dubbelsäng och fönster mot fören. Solsken även om det blåste.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa 16 aug"

  Toppen

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Nådendal till Kapellskär

Nådendal Kapellskär-rutten går mellan Finland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 16 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar.

Färjetrafiken på Nådendal Kapellskär-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Nådendal

Nådendal i sydvästra Finland är ett av landets viktigaste turistmål. Stadens närhet till Åbo, skärgården och blandningen mellan småstadscharm och storstadsliv gör Nådendal populärt bland besökare. Bland sevärdheterna finns Gullranda, den finska presidentens sommarhus med stora parkområden som är öppna för allmänheten - här finns bland annat en stor rosenträdgård med över 3500 rosor - och förstås temaparken Muminvärlden, som låter stora och små kliva in i Tove Janssons förtrollade värld bland hemuler och filifjonkor. Det klarblå muminhuset är givetvis parkens mest populära attraktion. Den 27 juli varje år firas även "Unikeonpäivä", ungefär sömntutedagen, då en lokal kändis kastas från hamnen i havet klockan 7 på morgonen. Bland offren hittills finns politiker, musiker, affärsmän och författare.

Det går bilfärjor mellan Sverige och Nådendal året runt, med upp till tre avgångar per dag. Färjor avgår även härifrån till Åland en gång per dag måndag-fredag.


Guide till Kapellskär

Stockholms nordligaste hamn Kapellskär ligger på en udde i Rådmansö, ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är en av Sveriges största ro-ro-hamnar och här passerar åtskilliga passagerare som är på väg till Finland, Ryssland, Norge eller Baltikum.
Sjöfart har bedrivits från Kapellskär minst sen medeltiden på grund av det korta avståndet till Åland.

Den korta inseglingssträckan gör att hamnen passar perfekt för kortare turer till Finland, Estland och Åland. Passagerarfärjor avgår regelbundet till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Incheckningen stänger en timme innan avfärd.