Färja från Åbo till Stockholm

Åbo Stockholm-rutten går mellan Finland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 55 minuter när Viking Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 35 min.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Åbo Stockholm-rutten mellan Finland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Åbo och Stockholm

 • Tallink Silja
  • 14 avgångar per vecka 10 tim 55 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 14 avgångar per vecka 10 tim 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Åbo Stockholm

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Åbo Stockholm-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Åbo till Stockholm

 • "Smidigt"

  Smidigt, snabbt och enkelt. Inga som helst strul. Gott omdöme, rock on!

  'Ramin' reste Åbo Stockholm med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Allt e Perfeckt!!"

  5☆

  'Edis' reste Åbo Stockholm med Tallink Silja på Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa fr det vackra Finland"

  Det var en mkt tröttande resa då jag fick vänta i Åbo hamn under 7 tim + resan ombord.. Saknade dans folket, bara föräldrar med barn och det är ingen höjdare. Det räcker inte ,med att ha en uppblåsbar Barbara med sig. Saknade låga priser på det mesta. Bastun med dusch var bäst efter 4 veckor i tält.

  'Lars-olof' reste Åbo Stockholm med Tallink Silja på Galaxy

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Prisvärt"

  Bra resa till bra pris.

  'Lennart' reste Åbo Stockholm med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Åbo

Åbo ligger på Finlands sydvästkust, vid floden Auras mynning. Staden byggdes på 1200-talet, vilket gör det till en av Finlands äldsta städer. Åbo var Finlands huvudstad mellan 1809 och 1812, men det hade även varit den viktigaste staden under den svenska tiden (1157–1809) och fortsatte vara Finlands största stad fram till slutet av 1840-talet. Idag är Åbo Finlands tredje största stad och ett viktigt handelscentrum.

Finlands första universitet grundades i Åbo på 1600-talet, men flyttades sedermera till Helsingfors. Idag rymmer staden inte mindre än tre universitet. 1996 blev Åbo utsett till Finlands officiella julstad och det sker många julinspirerade evenemang runt juletid - jultomten bor ju trots allt i Finland, så det kanske inte är att undra på. Om ån Aura, som delar staden mitt itu, frusit till kan man dessutom åka skridskor här vintetid.

Tack vare sitt strategiska läge är Åbo en viktig hamnstad. Härifrån åker tre miljoner passagerare varje år till Stockholm och Mariehamn.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.