Åbo till Stockholm färja

Åbo Stockholm rutten ansluter Finland med Sverige och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 10 timmar 55 minuter när Viking Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 35 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Åbo Stockholm rutten mellan Finland och Sverige. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Åbo till Stockholm färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Finland till Sverige sida.

Åbo - Stockholm färjerederier

 • Tallink Silja
  • 14 Avgångar per vecka 10 tim 55 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 14 Avgångar per vecka 10 tim 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Åbo Stockholm

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Åbo Stockholm är en bil och 2 passagerare.

Åbo Stockholm färja recensioner

 • "Smidigt"

  Smidigt, snabbt och enkelt. Inga som helst strul. Gott omdöme, rock on!

  'Ramin' reste Åbo Stockholm med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Allt e Perfeckt!!"

  5☆

  'Edis' reste Åbo Stockholm med Tallink Silja på Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa fr det vackra Finland"

  Det var en mkt tröttande resa då jag fick vänta i Åbo hamn under 7 tim + resan ombord.. Saknade dans folket, bara föräldrar med barn och det är ingen höjdare. Det räcker inte ,med att ha en uppblåsbar Barbara med sig. Saknade låga priser på det mesta. Bastun med dusch var bäst efter 4 veckor i tält.

  'Lars-olof' reste Åbo Stockholm med Tallink Silja på Galaxy

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Prisvärt"

  Bra resa till bra pris.

  'Lennart' reste Åbo Stockholm med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Åbo guide

Åbo är en stad belägen på den sydvästra kusten av Finland och ligger vid mynningen av Aura å. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1300-talet vilket gör den till den äldsta staden i Finland. Åbo var under lång tid den viktigaste tätorten i Finland. Det var den första huvudstaden i Finland 1809-1812 och fortsatte att vara den folkrikaste staden i Finland fram till slutet av 1840-talet. Idag dess betydelse nationellt inte samma som det brukade vara, men Åbo är en regional huvudstad och viktig plats för affärer och kultur i norra Europa. På grund av sin långa historia har det varit en plats för många viktiga händelser och har i stor utsträckning påverkat Finlands historia. Tillsammans med Tallinn, huvudstaden i Estland, utsågs Åbo till Europas kulturhuvudstad 2011. År 1996 förklarades Åbo till Finlands officiella julstad.

Tack vare sitt läge, är Åbo en noterbar kommersiell och passagerarhamnstad med över tre miljoner passagerare som reser varje år till Stockholm och Mariehamn.

Stockholm guide

Stockholm är huvudstaden i Sverige och omfattar en rad öar och ligger på Sveriges östkust, och är fortfarande en av världens vackraste och mest tilltalande städer. Där finns många vykortsscener och ändlösa byggnader i olika nyanser av terrakotta. Stockholms skyline skimrar i vattnet i Mälaren och har blå sommarhimmel, medan staden på vintern är täckt med snö. Stockholm har blivit en mycket modern stad och är känd för sin banbrytande design, mode och exceptionella nattliv, även om staden har lyckats bevara sina rötter i Gamla Stan, där du helt enkelt kan förlora dig själv i historien. Denna labyrint av slingrande kullerstensgator är baserad runt Stortorget, och på söder på ytterligare en ö, erbjuder Södermalm en bestämd bohemisk atmosfär, med många konstgallerier och historiska bostäder, och vattnet kantas av kullar .

Från stadens hamn avgår färjor till destinationer i Finland, Ryssland och Baltikum.