COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Åbo - Stockholm är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Sverige

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Åbo och Stockholm

  • 14 Sailings Weekly 10 hr 35 min
  • Get price
  • 12 Sailings Weekly 10 hr 55 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Åbo till Stockholm

 • "M/S Glory, vilken fin båt"

  Åkte hem från Finland från Åbo till Stockholm efter 10 dgr på bäg genom norra Sverige och ner genom Finland, en fantastisk resa! Trots att resan var på dagtid så valde vi att ta en hytt. Vi bokade en insides hytt med dubbelsäng…och den vsr sååå fin! Bra tv, dusch och bra ac. Verkligen kanon !  Åt på buffén som också var bra och satt lite på däck. Tyvärr var det en del som inte respekterade rökförbudet vilket var synd,,, Synd var också att sängkläder togs bort från hytten två tim före ankomst, lite konstigt att ligga på sängen utan lakan på täcket/kuddar… Borde väl gå att ta bort när man lägger på nya, tar ju lija lång tid att först. ta bort och sedsn öägga på nya? Tom längre tid kanske…

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra. Smidigt .Tyst."

  Ett utmärkt sätt att ta sig Åbo - Stockholm

  'Viking Grace' travelled on Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Gick inte bra"

  Kunde ej sova då hytt låg precis intill klubben, stod ej detta när jag bokade biljett, i och med att jag skulle av vid Stockholm fick jag ca 1 timmes sömn

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Inga problem. "

  Bokade resa via directferries. Enkelt, överskådligt, och inga problem. Fick bokningsbekräftelse där det stod att jag skulle skriva ut mejlet och ta med till hamnen. Hade ingen skrivare, visade bara bokningsbekräftelsen på telefonen i hamnen, och fick biljetterna. Så inga problem.

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Åbo till Stockholm

Åbo Stockholm-rutten går mellan Finland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 35 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 10 timmar 55 minuter.

Det finns totalt 26 linjer att välja på vecka om du vill åka Åbo Stockholm-rutten mellan Finland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Åbo

Åbo ligger på Finlands sydvästkust, vid floden Auras mynning. Staden byggdes på 1200-talet, vilket gör det till en av Finlands äldsta städer. Åbo var Finlands huvudstad mellan 1809 och 1812, men det hade även varit den viktigaste staden under den svenska tiden (1157–1809) och fortsatte vara Finlands största stad fram till slutet av 1840-talet. Idag är Åbo Finlands tredje största stad och ett viktigt handelscentrum.

Finlands första universitet grundades i Åbo på 1600-talet, men flyttades sedermera till Helsingfors. Idag rymmer staden inte mindre än tre universitet. 1996 blev Åbo utsett till Finlands officiella julstad och det sker många julinspirerade evenemang runt juletid - jultomten bor ju trots allt i Finland, så det kanske inte är att undra på. Om ån Aura, som delar staden mitt itu, frusit till kan man dessutom åka skridskor här vintetid.

Tack vare sitt strategiska läge är Åbo en viktig hamnstad. Härifrån åker tre miljoner passagerare varje år till Stockholm och Mariehamn.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.