Tallinn
Helsingfors
Färjor till Finland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Tallinn - Helsingfors är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Tallinn till Helsingfors

Tallinn Helsingfors-linjen går mellan Estland och Finland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 9 gånger dag, Viking Line 16 gånger per vecka & Eckerö Line kör upp till 3 gånger dag.

Det är totalt 15 avgångar dag på sträckan Tallinn Helsingfors mellan Estland och Finland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Estland till Finland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Tallinn till Helsingfors?

  Färjeresan från Tallinn till Helsingfors tar ungefär 2h 10m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Tallinn till Helsingfors?

  Priserna för färjan mellan Tallinn - Helsingfors varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 76 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Tallinn - Helsingfors?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Tallinn och Helsingfors, dessa är
  • Tallink Silja
  • Viking Line
  • Eckerö Line
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Tallinn - Helsingfors?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Tallinn - Helsingfors, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Tallinn - Helsingfors?

  Ja, mellan Tallinn - Helsingfors kan du resan utan bil med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
  • Eckerö Line
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Tallinn - Helsingfors?

  Ja, du kan resa med bil mellan Tallinn - Helsingfors med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
  • Eckerö Line
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Tallinn - Helsingfors?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Vad är avståndet från Tallinn till Helsingfors?

  Det är uppskattningsvis 40 sjömil mellan Tallinn och Helsingfors.

Så tycker våra kunder om Färjor från Tallinn till Helsingfors

 • "Tallinns hamn"

  Det gick ganska smidigt. Vi satt och väntade i Tallinn termianlen som hade bra saker. Satt och lyssnade på Doris Day i terminalen - viste väl att det fanns något hopp i denna värld för folk som gillar bra musik.

  'Silja Europa' travelled on Silja Europa

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja utan dans"

  Jag blev lite besviken på att de inte dans den finska musiken med till hörande rörelse typ tango,humpa o annat värt att kalla dans. Annars gick allt bra och bara att vänta på att tiden skulle gå fort så man fick tälta vis Lautasaari.

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båttur"

  Utedäck med drinkar, karaoke, halvtråkig mat i puben, fina barnlekrum.

  'Viking Xprs' travelled on Viking Xprs

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Minisemester"

  Vi har åkt väldigt många båtar under åren och detta var en riktigt fin båt, snyggt, välstädat och vänlig personal. Många olika ställen att koppla av på. En resa till ett mycket rimligt pris!

  'Finlandia' travelled on Finlandia

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn ligger på landets nordkust vid Finska viken, ca 8 m söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om St Petersburg i Ryssland. Gamla stan utsågs av Unesco till världskulturarv 1997, och 2011 var Tallinn Europas kulturhuvudstad tillsammans med Åbo.
Staden är Estlands ekonomi- och affärscentrum. Näringslivet domineras av estniska företag, men i Tallinn har även Nokia och Ericsson kontor, samt de svenska bankerna Swedbank och Nordea. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin.

Från Tallinns hamn avgår färjor till Finland och Sverige. 6 miljoner passagerare passerar varje år genom den stora färjeterminalen där det finns butiker, café och avgångshallar.
Förutom passagerarfärjor lägger även kryssningsfartyg och snabbfärjor till här under sommarmånaderna. Härifrån går dagliga färjor till Stockholm och Helsingfors. Färjan till St Petersburg i Ryssland avgår två gånger per vecka.


Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.