Färja från Tallinn till Helsingfors

Tallinn Helsingfors-linjen går mellan Estland och Finland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 6 gånger dag, Viking Line 3 gånger per dag & Eckerö Line kör upp till 3 gånger dag.

Det är totalt 12 avgångar dag på sträckan Tallinn Helsingfors mellan Estland och Finland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tallinn och Helsingfors

 • Tallink Silja
  • Avgår 6 gånger per dag 2 tim
  • Få pris
 • Viking Line
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Helsingfors

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tallinn Helsingfors-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Tallinn till Helsingfors

 • "Båttur"

  Utedäck med drinkar, karaoke, halvtråkig mat i puben, fina barnlekrum.

  'Johan' reste Tallinn Helsingfors med Viking Line på Viking Xprs

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja utan dans"

  Jag blev lite besviken på att de inte dans den finska musiken med till hörande rörelse typ tango,humpa o annat värt att kalla dans. Annars gick allt bra och bara att vänta på att tiden skulle gå fort så man fick tälta vis Lautasaari.

  'Lars-olof Hellman' reste Tallinn Helsingfors med Viking Line på Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tallinns hamn"

  Det gick ganska smidigt. Vi satt och väntade i Tallinn termianlen som hade bra saker. Satt och lyssnade på Doris Day i terminalen - viste väl att det fanns något hopp i denna värld för folk som gillar bra musik.

  'Royston' reste Tallinn Helsingfors med Tallink Silja på Silja Europa

  Lӓs mer Läs mindre
 • ""

  Bra färja, alltid i tid och bra underhållning.

  'Anonym' reste Tallinn Helsingfors med Viking Line på Viking Xprs

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn ligger på landets nordkust vid Finska viken, ca 8 m söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om St Petersburg i Ryssland. Gamla stan utsågs av Unesco till världskulturarv 1997, och 2011 var Tallinn Europas kulturhuvudstad tillsammans med Åbo.
Staden är Estlands ekonomi- och affärscentrum. Näringslivet domineras av estniska företag, men i Tallinn har även Nokia och Ericsson kontor, samt de svenska bankerna Swedbank och Nordea. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin.

Från Tallinns hamn avgår färjor till Finland och Sverige. 6 miljoner passagerare passerar varje år genom den stora färjeterminalen där det finns butiker, café och avgångshallar.
Förutom passagerarfärjor lägger även kryssningsfartyg och snabbfärjor till här under sommarmånaderna. Härifrån går dagliga färjor till Stockholm och Helsingfors. Färjan till St Petersburg i Ryssland avgår två gånger per vecka.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.