Tallinn till Helsingfors färja

Tallinn Helsingfors rutten ansluter Estland med Finland och körs för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 6 gånger dag, Viking Line 3 gånger per dag & Eckerö Line kör upp till 3 gånger dag.

Det är kombinerat 12 överfarter dag på Tallinn Helsingfors överfarten mellan Estland och Finland och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Tallinn - Helsingfors färjerederier

 • Tallink Silja
  • 6 Avgångar per dag 2 tim
  • Få pris
 • Viking Line
  • 3 Avgångar per dag 2 tim 15 min
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • 3 Avgångar per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Helsingfors

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tallinn Helsingfors är en bil och 2 passagerare.

Tallinn Helsingfors färja recensioner

 • "Färja utan dans"

  Jag blev lite besviken på att de inte dans den finska musiken med till hörande rörelse typ tango,humpa o annat värt att kalla dans. Annars gick allt bra och bara att vänta på att tiden skulle gå fort så man fick tälta vis Lautasaari.

  'Lars-olof Hellman' reste Tallinn Helsingfors med Viking Line på Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tallinns hamn"

  Det gick ganska smidigt. Vi satt och väntade i Tallinn termianlen som hade bra saker. Satt och lyssnade på Doris Day i terminalen - viste väl att det fanns något hopp i denna värld för folk som gillar bra musik.

  'Royston' reste Tallinn Helsingfors med Tallink Silja på Silja Europa

  Lӓs mer Läs mindre
 • ""

  Bra färja, alltid i tid och bra underhållning.

  'Anonym' reste Tallinn Helsingfors med Viking Line på Viking Xprs

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekväm resa"

  Resa från Tallinn till Helsingfors var bekvämt och vi var nöjda med resa. Tänk på att vara i tid för man ska hämta ut sina biljetter. Bra faliciteter ombord så tiden gick snabbt.

  'Paul' reste Tallinn Helsingfors med Tallink Silja på Tallink Superstar

  Lӓs mer Läs mindre

Tallinn guide

Tallin är en stad i Estland som ligger på den norra kusten vid stranden av Finska viken och ca 80 km söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om S: t Petersburg. Tallins Gamla stan har förklarats som världsarv av UNESCO, och staden var en europeisk kulturhuvudstad år 2011 tillsammans med Åbo i Finland. Tallinn är den finansiella och affärs huvudstaden i Estland och staden gynnas av hög ekonomisk frihet, liberal ekonomisk politik och har en mycket diversifierad ekonomi med särskilda styrkor inom informationsteknik, turism och logistik.

Hamnen i Tallinn har fungerat som en mötesplats för de kommersiella förbindelserna mellan öst och väst genom historien. Hamnen erbjuder överfarter till finska och svenska destinationer med färja. Tallins passagerarterminaler hanterar sex miljoner passagerare per år och har flera butiker, ett kafé och bekväma lounger. Hamnen används till både kryssningsfartyg, passagerarfärjor, och under sommarmånaderna även för höghastighetsfärjor. Det finns dagliga avgångar mellan Stockholm och Tallinn och Helsingfors.

Helsingfors guide

Helsingfors är Finlands huvudstad, som ligger i södra delen av landet och ligger på stranden av den Finska viken. Det är en kompakt stad - lätt utforskas till fots. Designarkitektur kultur och shopping så alla kan tillgodoses, det finns stora parkområden, skogar, sjöar och kustlinjen med dess många öar. Det största historiska museet i Helsingfors är Finlands nationalmuseum som innehåller en stor samling från förhistorisk tid fram till 21-talet. Museibyggnaden i sig är I en nationalromantisk stil neomedieval slott är en turistattraktion i sig. Andra stora historiska museet i staden är Helsingfors stadsmuseum som introducerar besökare till Helsingfors 500-åriga historia. Helsingfors universitet har också många viktiga museer, bland annat University Museum och Natural History Museum.

Det finns dagliga färjeturer till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga färjeföretag erbjuder även möjlighet att ta en bil med dig. Helsingfors kan nås med färja också från Ryssland och Polen.