Travemünde
Helsingfors
Färjor till Finland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Travemünde - Helsingfors är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Travemünde till Helsingfors

Travemünde Helsingfors-rutten går mellan Tyskland och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 30 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Travemünde Helsingfors-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Finland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Travemünde till Helsingfors?

  Färjeresan från Travemünde till Helsingfors tar ungefär 30h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Travemünde till Helsingfors?

  Priserna för färjan mellan Travemünde - Helsingfors varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 621 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Travemünde - Helsingfors?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Travemünde och Helsingfors, dessa är
  • Finnlines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Travemünde - Helsingfors?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Travemünde - Helsingfors, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Travemünde - Helsingfors?

  Ja, mellan Travemünde - Helsingfors kan du resan utan bil med
  • Finnlines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Travemünde - Helsingfors?

  Ja, du kan resa med bil mellan Travemünde - Helsingfors med
  • Finnlines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Travemünde - Helsingfors?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Finnlines
 • Vad är avståndet från Travemünde till Helsingfors?

  Det är uppskattningsvis 917 sjömil mellan Travemünde och Helsingfors.

Guide till Travemünde

Travemünde är både en hamnstad och en stadsdel i Lübeck som ligger vid Lübeckbukten i Östersjön. Staden grundades på 1100-talet av Henrik Lejonet, som byggde ett fort för att skydda floden Trave. Fortet förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Travemünde är nu hem till tysklands största färjehamn i Östersjön och sen tidigt 1800-tal har det varit ett populärt turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar den gamla fyren som byggdes 1539 och segelfartyget Passat, ett pråligt museiskepp som ligger förtöjt i Travefloden. På den centrala gågatan, Vorderreihe, och kustpromenaden är bilar förbjudna. Det är smidigast att ta sig runt till fots eller på cykel på de smala gatorna eftersom bilköer lätt uppstår.

Härifrån avgår färjor till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.


Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.