Travemünde till Helsingfors färja

Travemünde Helsingfors rutten ansluter Tyskland med Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Finnlines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 29 timmar.

Travemünde Helsingfors seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Travemünde - Helsingfors färjerederier

  • Finnlines
    • 7 Avgångar per vecka 29 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Travemünde Helsingfors

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Travemünde Helsingfors är en bil och 2 passagerare.

Travemünde guide

Den tyska staden Travemünde ligger i Lübeck och ligger vid mynningen av floden Trave i Lübeck Bay. Den grundades på 1200-talet av Henrik Lejonet, hertig av Sachsen, då han byggde en fästning för att skydda mynningen av floden Trave. Staden förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Staden är nu den största färjehamnen i Tyskland på Östersjön och sedan början av 1900-talet har det varit en populär turistort. Populära attraktioner i staden inkluderar dess fyr som funnits sedan 1539 och är den äldsta längs den tyska Östersjökusten. En annan är museifartyget, Flying P-Liner Passat, som är förankrad i mynningen av floden Trave. Motorfordon är förbjudna att använda på stadens huvudgata, Vorderreihe och kustpromenaden. Det finns bussar som går till staden och anslutningspunkten är tågstationen. Att cykla eller promenera är oftast att föredra eftersom de flesta av gatorna är smala och ofta blir överbelastade med bilar som körs av oerfarna förare.

Färjetrafik från hamnen avgår till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Helsingfors guide

Helsingfors är Finlands huvudstad, som ligger i södra delen av landet och ligger på stranden av den Finska viken. Det är en kompakt stad - lätt utforskas till fots. Designarkitektur kultur och shopping så alla kan tillgodoses, det finns stora parkområden, skogar, sjöar och kustlinjen med dess många öar. Det största historiska museet i Helsingfors är Finlands nationalmuseum som innehåller en stor samling från förhistorisk tid fram till 21-talet. Museibyggnaden i sig är I en nationalromantisk stil neomedieval slott är en turistattraktion i sig. Andra stora historiska museet i staden är Helsingfors stadsmuseum som introducerar besökare till Helsingfors 500-åriga historia. Helsingfors universitet har också många viktiga museer, bland annat University Museum och Natural History Museum.

Det finns dagliga färjeturer till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga färjeföretag erbjuder även möjlighet att ta en bil med dig. Helsingfors kan nås med färja också från Ryssland och Polen.