Färja från Travemünde till Helsingfors

Travemünde Helsingfors-rutten går mellan Tyskland och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 29 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Travemünde Helsingfors-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Travemünde och Helsingfors

  • Finnlines
    • 7 avgångar per vecka 29 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Travemünde Helsingfors

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Travemünde Helsingfors-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Travemünde

Travemünde är både en hamnstad och en stadsdel i Lübeck som ligger vid Lübeckbukten i Östersjön. Staden grundades på 1100-talet av Henrik Lejonet, som byggde ett fort för att skydda floden Trave. Fortet förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Travemünde är nu hem till tysklands största färjehamn i Östersjön och sen tidigt 1800-tal har det varit ett populärt turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar den gamla fyren som byggdes 1539 och segelfartyget Passat, ett pråligt museiskepp som ligger förtöjt i Travefloden. På den centrala gågatan, Vorderreihe, och kustpromenaden är bilar förbjudna. Det är smidigast att ta sig runt till fots eller på cykel på de smala gatorna eftersom bilköer lätt uppstår.

Härifrån avgår färjor till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.