Långnäs till Nådendal färja

Långnäs Nådendal rutten ansluter Åland med Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Finnlines. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 45 minuter.

Långnäs Nådendal seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Långnäs - Nådendal färjerederier

  • Finnlines
    • 14 Avgångar per vecka 4 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Långnäs Nådendal

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Långnäs Nådendal är en bil och 2 passagerare.

Långnäs guide

Långnäs är en stad och hamn i Lumparland i Finland. Staden ligger på den östra sidan av Lumparland. Kyrkan i Lumparland, som är tillägnad St Andrew, är den äldsta bevarade träkyrkan i regionen och går tillbaka till 1720-talet. I början av 1960-talet, byggde Silja Line en färjeterminal i Långnäs, ritad av arkitekten Bengt Lundsten. Terminalen var i bruk 1965-1975 då den stängdes och revs. En ny terminal byggdes 1999 för att rymma de stora kryssningsfärjorna på rutten Stockholm-Åbo. Det används som ett alternativ till Mariehamn hamn på anslutningar med liten passagerartrafik till och från Åland.

Från Långnäs hamn, kan färjor tas till Stockholm och Åbo. Incheckning för bilar som ska till Stockholm öppnar 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång för resor till Åbo.

Nådendal guide

Den finska staden Nådendal är beläget i sydvästra delen av landet och är ett viktigt turistmål. Staden omfattar en yta på 311,50 kvm. Km och de flesta av detta område ligger på öarna även om majoriteten av befolkningen bor på fastlandet. De flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark medan fastlandet består huvudsakligen av bostadsområden. Det är en av de äldsta städerna i Finland och grundades runt den medeltida Brigittine klostret Vallis gratiae, kyrkan som fortfarande dominerar sin skyline. Stadgan undertecknades av kung Christopher Sveriges dåvarande härskare Finland år 1443. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier och staden runt det började växa. Staden blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd. Namnet Naantali är det finska versionen av det svenska namnet på staden Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direkt översättning från det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder "The Valley of Grace".