Långnäs
Nådendal
Färjor till Finland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Långnäs - Nådendal är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Långnäs till Nådendal

Långnäs Nådendal-rutten går mellan Åland och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 50 minuter.

Färjetrafiken på Långnäs Nådendal-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Långnäs till Nådendal?

  Färjeresan från Långnäs till Nådendal tar ungefär 4h 50m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Långnäs till Nådendal?

  Priserna för färjan mellan Långnäs - Nådendal varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 139 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Långnäs - Nådendal?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Långnäs och Nådendal, dessa är
  • Finnlines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Långnäs - Nådendal?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Långnäs - Nådendal, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Långnäs - Nådendal?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Långnäs - Nådendal?

  Ja, du kan resa med bil mellan Långnäs - Nådendal med
  • Finnlines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Långnäs - Nådendal?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Finnlines
 • Vad är avståndet från Långnäs till Nådendal?

  Det är uppskattningsvis 106 sjömil mellan Långnäs och Nådendal.

Så tycker våra kunder om Färjor från Långnäs till Nådendal

 • "Trevlig färjeupplevelse!"

  Vi åkte mellan Mariehamn och Nådendal. Färjan som tidigare var okänd för oss visade sig vara lugn och trevlig med fräscha allmänna utrymme. Måltiden som ingick i priset var en liten men vällagad och välsmakande buffe. Vi reser gärna igen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Långnäs

Långnäs är en hamn i kommunen Lumparland på Åland. Silja Line, då Siljarederiet, byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som åker mellan Stockholm och Åbo. Färjeterminalen blev vida omtalad på grund av dess moderna arkitektur, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med att taxfree-försäljningen slopades inom EU. Åland står utanför EU:s skatteunion, så genom att stanna till vid Åland kunde taxfreeförsäljningen ombord färjorna fortsätta. På lumparland finns träkyrkan S:t Andreas, som dateras till 1700-talet och är Ålands äldsta träkyrka, och även Skag naturreservat.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.


Guide till Nådendal

Den finska staden Nådendal är ett populärt turistmål beläget i sydvästra delen av landet. Staden täcker en yta på 688 kvadratmeter som utgörs av både fastland och öar. Majoriteten av stadens 19 000 invånare bor på fastlandet medan de flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark.

Staden, som är en av Finlands äldsta, har sitt ursprung i birgittinklostret som grundades här 1443 och som senare byggdes om till Nådendals stadskyrka. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier vilket gjorde att staden började växa. Platsen blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd.

Namnet Naantali är den finska versionen av det svenska namnet Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direktöversättning av det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder ”nådens dal”.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.