COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Långnäs - Nådendal är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland

Rederier som åker mellan Långnäs och Nådendal

  • 15 Sailings Weekly 4 hr 50 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Långnäs till Nådendal

 • "Trevlig färjeupplevelse!"

  Vi åkte mellan Mariehamn och Nådendal. Färjan som tidigare var okänd för oss visade sig vara lugn och trevlig med fräscha allmänna utrymme. Måltiden som ingick i priset var en liten men vällagad och välsmakande buffe. Vi reser gärna igen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Långnäs till Nådendal

Långnäs Nådendal-rutten går mellan Åland och Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 15 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 50 minuter.

Färjetrafiken på Långnäs Nådendal-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Långnäs

Långnäs är en hamn i kommunen Lumparland på Åland. Silja Line, då Siljarederiet, byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som åker mellan Stockholm och Åbo. Färjeterminalen blev vida omtalad på grund av dess moderna arkitektur, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med att taxfree-försäljningen slopades inom EU. Åland står utanför EU:s skatteunion, så genom att stanna till vid Åland kunde taxfreeförsäljningen ombord färjorna fortsätta. På lumparland finns träkyrkan S:t Andreas, som dateras till 1700-talet och är Ålands äldsta träkyrka, och även Skag naturreservat.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.


Guide till Nådendal

Den finska staden Nådendal är ett populärt turistmål beläget i sydvästra delen av landet. Staden täcker en yta på 688 kvadratmeter som utgörs av både fastland och öar. Majoriteten av stadens 19 000 invånare bor på fastlandet medan de flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark.

Staden, som är en av Finlands äldsta, har sitt ursprung i birgittinklostret som grundades här 1443 och som senare byggdes om till Nådendals stadskyrka. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier vilket gjorde att staden började växa. Platsen blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd.

Namnet Naantali är den finska versionen av det svenska namnet Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direktöversättning av det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder ”nådens dal”.