Färja från Hanko till Nynäshamn

Hanko Nynäshamn-rutten går mellan Finland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 13 timmar.

Färjetrafiken på Hanko Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Hanko och Nynäshamn

  • Stena Line
    • 6 avgångar per vecka 13 tim
    • Få pris

Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.