Färja från Helsingfors till Travemünde

Helsingfors Travemünde-rutten går mellan Finland och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 30 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Helsingfors Travemünde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Travemünde

  • Finnlines
    • 7 avgångar per vecka 30 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Travemünde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Travemünde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Travemünde

Den tyska staden Lübeck är känd för sina många gotiska byggnader och sin goda marsipan. Den kanske mest ikoniska sevärdheten är den medeltida stadsporten "Holstentor", uppförd runt 1464-1478, som består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem. Bakom stadsporten väntar en stad full av medeltida charm och mängder av historiska byggnader som sen mitten av 80-talet gett Lübeck en plats på Unescos världsarvslista. De flesta sevärdheterna återfinns i gamla stan, eller 'aldstadt' som det heter på tyska.

Den stora Östersjöhamnen ligger i stadsdelen Travemünde, som med sin långa strandpromenad och sandstrand är ett populärt resmål bland badsugna turister.
Runtomkring Lübeck finns många turistattraktioner och kända landmärken. Av särskilt intresse är det 800 år gamla rådhuset (Rathaus), den vackra domkyrkan Lübecker Dom som dateras till 1100-talet, den magnifika herrgården Schloss Rantzau samt Tysklands äldsta sjukhus, Heiligen Geist, som grundades 1227.