COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Travemünde - Trelleborg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Travemünde till Trelleborg färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Sverige

Rederier som åker mellan Travemünde och Trelleborg

  • 3 Sailings Daily 8 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Travemünde till Trelleborg

 • " Ekvänt"

  Ett bekvämt resa med TT-line man får säker. Allt var toppen med TT.

  'Nils Holgersson' travelled on Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt service"

  Har åkt med Ttline ett antal gånger och har alltid haft ett bra resa med dom. Det är lätt att hitta ombord och få tag på din hytt. Hytten är ren med bra standard. Kateringen är väldigt bra och god. Färjan är modern. En från personalen hjälpt mig och min handikappade fru med allting. Uppskattade verkligen det. Rekommenderas högt.

  'Nils Holgersson' travelled on Nils Holgersson

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Travemünde till Trelleborg

Travemünde Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Travemünde Trelleborg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Travemünde

Travemünde är både en hamnstad och en stadsdel i Lübeck som ligger vid Lübeckbukten i Östersjön. Staden grundades på 1100-talet av Henrik Lejonet, som byggde ett fort för att skydda floden Trave. Fortet förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Travemünde är nu hem till tysklands största färjehamn i Östersjön och sen tidigt 1800-tal har det varit ett populärt turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar den gamla fyren som byggdes 1539 och segelfartyget Passat, ett pråligt museiskepp som ligger förtöjt i Travefloden. På den centrala gågatan, Vorderreihe, och kustpromenaden är bilar förbjudna. Det är smidigast att ta sig runt till fots eller på cykel på de smala gatorna eftersom bilköer lätt uppstår.

Härifrån avgår färjor till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.


Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.