Travemünde till Trelleborg färja

Travemünde Trelleborg rutten ansluter Tyskland med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, TT Line. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar 15 minuter.

Travemünde Trelleborg seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Travemünde till Trelleborg färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Tyskland till Sverige sida.

Travemünde - Trelleborg färjerederier

  • TT Line
    • 3 Avgångar per dag 8 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Travemünde Trelleborg

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Travemünde Trelleborg är en bil och 2 passagerare.

Travemünde guide

Den tyska staden Travemünde ligger i Lübeck och ligger vid mynningen av floden Trave i Lübeck Bay. Den grundades på 1200-talet av Henrik Lejonet, hertig av Sachsen, då han byggde en fästning för att skydda mynningen av floden Trave. Staden förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Staden är nu den största färjehamnen i Tyskland på Östersjön och sedan början av 1900-talet har det varit en populär turistort. Populära attraktioner i staden inkluderar dess fyr som funnits sedan 1539 och är den äldsta längs den tyska Östersjökusten. En annan är museifartyget, Flying P-Liner Passat, som är förankrad i mynningen av floden Trave. Motorfordon är förbjudna att använda på stadens huvudgata, Vorderreihe och kustpromenaden. Det finns bussar som går till staden och anslutningspunkten är tågstationen. Att cykla eller promenera är oftast att föredra eftersom de flesta av gatorna är smala och ofta blir överbelastade med bilar som körs av oerfarna förare.

Färjetrafik från hamnen avgår till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Trelleborg guide

Trelleborg är den sydligaste staden i Sverige och kan spåra sin historia tillbaka till 13-talet när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till den svenska prins Valdemar. Danskarna tog sedan tillbaks staden och styrde landet fram till 1658 då den skickades tillbaka till Sverige. Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897, med Sassnitz linjen; vägen till Travemünde bildades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter nedgången av Berlinmuren 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresenärer, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917, anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.