Färja från Sassnitz till Trelleborg

Sassnitz Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Sassnitz Trelleborg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Sassnitz och Trelleborg

 • Stena Line
  • 14 avgångar per vecka 4 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Sassnitz Trelleborg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sassnitz Trelleborg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Sassnitz till Trelleborg

 • "Trevlig semesterpärla"

  God hjälp när man som passagerare kommer på kryckor och har svårt att förflytta sig och behöver en bra sittplats.

  'Per-erik' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Kan bare anbefale dette stedet."

  Avslappende overfart etter mangen km Autobahn.

  'Howard' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Helt okej båt"

  Detta är helt okej båt. lite havlsegt när det inte finns så mycket att göra

  'Jörgen' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hem resa från spanien"

  Första gången vi tog denna resväg hem till Sverige, Det fungerade smidigt inga problem,ett extra plus att hunden kan vara med.

  'Gert' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Sassnitz

Hamnstaden Sassnitz ligger på ön Rügen i norra Tyskland. Under 1800-talet kom Sassnitz att bli ett alltmer populärt turistmål då den tyska östersjökusten började locka till sig fler badsugna semesterfirare. Staden är även inkörsport till den populära nationalparken Jasmund, som sin lilla storlek till trots (den är Tysklands minsta) har mycket att erbjuda, till exempel unika kritklippor som inspirerat bland annat den tysksvenska konstnären Casper David Friedrich. Den största kritklippan kallas "königsstuhl", eller kungens stol, och det finns många legender om klippan och dess namn. I Sassnitz finns även ett fiskemuseum med utställningar om fiskets historia på ön och ett berömt ubåtsmuseum.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.

Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.