Sassnitz
Trelleborg
Färjor till Sverige
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Sassnitz Trelleborg

Hos Direct Ferries kan du jämföra Tyskland till Sverige färjor på Sassnitz Trelleborg färjerutt med vår snabba och enkla sökfunktion för tillgänglighet och bästa pris.

Vi får prisuppdateringar för rutten Sassnitz till Trelleborg direkt från färjerederiernass system och jämför alla alternativ för att försäkra dig om att du hittar det bästa erbjudandet för din överfart. Hitta priset och boka din biljett till Sverige kan inte bli enklare!

Få ett prisförslag eller att boka en färja till Sverige kan inte bli lättare. Allt du behöver göra är att välja Sassnitz till Trelleborg från menyn till vänster, fylla i antal passagerare och klicka på sök!

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Sverige
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Sassnitz - Trelleborg?

  0 färjebolag trafikerar sträckan mellan Sassnitz och Trelleborg, dessa är
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Sassnitz - Trelleborg?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Sassnitz - Trelleborg, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Sassnitz - Trelleborg?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Sassnitz - Trelleborg?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Sassnitz - Trelleborg?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.

Guide till Sassnitz

Hamnstaden Sassnitz ligger på ön Rügen i norra Tyskland. Under 1800-talet kom Sassnitz att bli ett alltmer populärt turistmål då den tyska östersjökusten började locka till sig fler badsugna semesterfirare. Staden är även inkörsport till den populära nationalparken Jasmund, som sin lilla storlek till trots (den är Tysklands minsta) har mycket att erbjuda, till exempel unika kritklippor som inspirerat bland annat den tysksvenska konstnären Casper David Friedrich. Den största kritklippan kallas "königsstuhl", eller kungens stol, och det finns många legender om klippan och dess namn. I Sassnitz finns även ett fiskemuseum med utställningar om fiskets historia på ön och ett berömt ubåtsmuseum.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.


Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.