Färja från Sassnitz till Trelleborg

Sassnitz Trelleborg-rutten går mellan Tyskland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Sassnitz Trelleborg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Sassnitz och Trelleborg

 • Stena Line
  • 14 avgångar per vecka 4 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Sassnitz Trelleborg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sassnitz Trelleborg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Sassnitz till Trelleborg

 • "Helt okej båt"

  Detta är helt okej båt. lite havlsegt när det inte finns så mycket att göra

  'Jörgen' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hem resa från spanien"

  Första gången vi tog denna resväg hem till Sverige, Det fungerade smidigt inga problem,ett extra plus att hunden kan vara med.

  'Gert' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trist resa för barn"

  Färjan mellan Trelleborg och Sassnitz har fördelen av att den är förhållandevis kort. Som resande med barn lämnar den dock en del att önska. Barnutrymmet är minimalt. Om åtta barn vistas där samtidigt blir det knökfullt. Nu har man dessutom utökat taxfreeshoppen och därför tagit bort borden precis utanför lekrummet. Det gör det ännu svårare för föräldrar med små barn att lämna dem där. Jag som har lite större barn kan sitta en bit bort, men skulle ändå vilja ha lite mer koll på barnen. Tipspromenaden och filmen som visas är precis samma som när vi åkte förra året, vilket barnen också påpekar. Det är väl inte särskilt dyrt att ha ett tiotal filmer och byta varje vecka? Ni hinner också visa två filmer på varje resa. En barnmeny som är anpassad till barn - och föräldrarnas plånbok - vore också välkommet. Små billiga portioner med grönsaker, pasta (även utan sås!), pommes eller potatis som man kombinera ihop som man vill till exempel. Att det finns tillräckligt med glass ombord så att den inte tar slut när det är varmt är en annan sak som man skulle kunna vänta sig. StenaLine, hur svårt är det att ta in några föräldrar i en lite grupp för att spåna på hur man skulle kunna utforma en miljö ombord som främjar lek under fyra timmar så att resan blir avkopplande för föräldrar och barn? Föräldrar som kan slappna av handlar säkert mer i er taxfreebutik. Vill ni inte ha barnfamiljer som era kunder kan ni lika gärna vara tydliga med det, i dagsläget är det så det känns.

  'Åsa' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sassnitz-Trelleborg"

  Överraskande bra.Trevlig atmosfär överlag! Möjligen om man ska gnälla lite, så var det irriterande att först handla i er bordershop på land och köpa en massa vin och sedan komma ombord och hitta samma flaska till ett klart billigare pris hos samma bolag... Lite surt! Annars som sagt, rent och fint och trevligt!

  'Gunilla' reste Sassnitz Trelleborg med Stena Line på Trelleborg

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Sassnitz

Hamnstaden Sassnitz ligger på ön Rügen i norra Tyskland. Under 1800-talet kom Sassnitz att bli ett alltmer populärt turistmål då den tyska östersjökusten började locka till sig fler badsugna semesterfirare. Staden är även inkörsport till den populära nationalparken Jasmund, som sin lilla storlek till trots (den är Tysklands minsta) har mycket att erbjuda, till exempel unika kritklippor som inspirerat bland annat den tysksvenska konstnären Casper David Friedrich. Den största kritklippan kallas "königsstuhl", eller kungens stol, och det finns många legender om klippan och dess namn. I Sassnitz finns även ett fiskemuseum med utställningar om fiskets historia på ön och ett berömt ubåtsmuseum.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.

Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.