Färja från Travemünde till Malmö

Travemünde Malmö-rutten går mellan Tyskland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 19 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Travemünde Malmö-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Travemünde och Malmö

  • Finnlines
    • 19 avgångar per vecka 8 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Travemünde Malmö

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Travemünde Malmö-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Travemünde

Travemünde är både en hamnstad och en stadsdel i Lübeck som ligger vid Lübeckbukten i Östersjön. Staden grundades på 1100-talet av Henrik Lejonet, som byggde ett fort för att skydda floden Trave. Fortet förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Travemünde är nu hem till tysklands största färjehamn i Östersjön och sen tidigt 1800-tal har det varit ett populärt turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar den gamla fyren som byggdes 1539 och segelfartyget Passat, ett pråligt museiskepp som ligger förtöjt i Travefloden. På den centrala gågatan, Vorderreihe, och kustpromenaden är bilar förbjudna. Det är smidigast att ta sig runt till fots eller på cykel på de smala gatorna eftersom bilköer lätt uppstår.

Härifrån avgår färjor till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Guide till Malmö

Den svenska staden Malmös hjärta är uppbyggd kring den gamla stadsdelen, som är känd som den Gamla Staden och är omgiven av en vacker kanal. Inom Malmös Gamla Stan är tre anmärkningsvärda torg, Big Square , det lilla torget och även Gustav Adolfs Square _ , som också är väldigt nära varandra och omges av intressanta butiker och trevliga restauranger . En av de mest berömda sevärdheterna i staden är Malmöhus, som är känd för lokalbefolkningen som Malmöhus Slott och en turistattraktion inte att missa, med anor från 1500-talet. Stadshuset (Radhuset) är också en mycket viktig byggnad och har utsikt över Stortorget. Något helt annat och mycket iögonfallande i Malmö är Turning Torso, den högsta av alla byggnader i Skandinavien, och förmodligen det mest bisarra. Malmö är också väl lämpad för att utforska andra delar av Sverige, med många turister väljer att njuta av dagsturer utanför staden.

Färjor från hamnen i Malmö avgår till Travemünde i Tyskland.