Färja från Klaipeda till Karlshamn

Klaipeda Karlshamn-rutten går mellan Litauen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 13 timmar.

Färjetrafiken på Klaipeda Karlshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Klaipeda och Karlshamn

  • DFDS Seaways
    • 7 avgångar per vecka 13 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Karlshamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Klaipeda Karlshamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Klaipeda

Litauens tredje största stad Klaipeda ligger vid Östersjön, vid inloppet till Kuriska sjön.

Staden har tillhört Preussen, Tyska riket och Sovjetunion och till och med Sverige i några år under stormaktstiden. Stadens brokiga förflutna gör den till ett spännande resmål och de flesta sevärdheterna ligger i centrum. Vackra korsvirkeshus ger staden en medeltida charm.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån avgår last- och passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.

Guide till Karlshamn

Karlshamn är en kuststad i Blekinge i sydöstra Sverige. Det är en charmig liten stad med en spännande historia och en vacker skärgård för tröskeln. Det finns mycket att se och göra här - till exempel besöka museet "laxens hus", där man kan lära sig allt om lax och laxfiske. Här finns även Nordens största safaripark. Eller så kanske man bara vill ta det lugnt och strosa längs Mörrumsån eller slå sig ner på någon av den lilla stadens många kaféer.

Härifrån avgår regelbundna passagerarfärjor till Kiel i Tyskland, Klaipeda i Litauen och St Petersburg i Ryssland.