Boka en färja från/till Gdynia

Gdynia färjehamn i Polen förbinder Karlskrona i Sverige med möjlighet att välja mellan upp till 21 överfarter per vecka. Restiden för Gdynia till Karlskrona överfarten är 10 timmar 16 minuter och trafikkeras av Stena Line.

Gdynia hamnkarta

Klicka här för karta

Gdynia färjealternativ

Gdynia färjetjänster

 • Stena Line
  • Avgår 3 gånger per dag 10 tim 16 min
  • Få pris

Guide till Gdynia

Gdynia är en hamnstad i norra Polen vid Östersjön. Staden har cirka 250 000 invånare. Gdynia är en del av en konurbation med staden Sopot, staden Gdańsk och förortsområden, som tillsammans bildar ett storstadsområde kallat Trójmiasto (på svenska "trestaden") med en befolkning på över en miljon människor.

Hur tar man sig runt I Gdynia?

Gdansk, Gdynia, Sopot har en välutvecklad kommunaltrafik. Du kan åka SKMtåg, buss, spårvagn och trådbuss på samma dagsbiljett, vilket gör det lätt att röra sig runt i städerna – biljetten kostar 20 zl. Annars kan man stämpla engångsbiljetter (3,00 zl i bussar, spårvagnar och trådbussar. För SKMtåg gäller separat taxa baserad på avständ). Sommartid finns även båtturer från Gdynia till Jastarnia och Hel, samt från Gdansk till Hel, Westerplatte och Sobieszewo. Kommunala Vill man planera sin resa med kollektivtraffik i Gdansk, Gdynia och Sopot är det bäst att kolla på nätet på en hemsida.

Bilen kan lämnas på bevakade parkeringsplatser som alltid är bemannade.

Vad kan man göra I Gdynia?

Gdynia är en jämförelsevis modern stad där man inte hittar många historiska byggnader. Den äldsta byggnaden i Gdynia är Sankt Mikael Ärkeängels kyrka i Oksywie från 1200-talet. Det finns också en nygotisk herrgård från 1600-talet på gatan Folwarczna i Orłowo. De flesta turister i Gdynia letar efter lämningar av stadens senare historia. I hamnen finns två museiskepp, jagaren ORP Blyskawica och fregatten Dar Pomorza Tall Ship. Gdynia är också känt för sina många exempel på tidig 1900-talsarkitektur, särskilt monumentalism och tidig funktionalism.

Så här hittar du till Gdynia hamn

 • Gdynia hamn med bil

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Gdynia hamn med tåg/buss

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Gdynia hamnadress

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Gdynia övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Gdynia färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Gdynia övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!