COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Polen

Polen är en stor parlamentarisk republik i centrala Europa, med en lång kustlinje mot Östersjön och en befolkning på mer än 38,5 miljoner människor. Landets 312 000 kvadratkilometer gränsas av flera länder och omfattar många olika landskap.

Efter att nästan blivit totalförstört under andra världskriget, har Polen förvandlat sig till centrala Europas finaste succehistoria efter den kvävande kommunistiska regimen som svepte över den östra kontinenten efter befrielsen från nazisterna. Idag är det ett framåtriktat företagande land med siluetter av skyskrapor, särskilt i det finansiella centrumet och huvudstaden Warszawa.

Den polska landsbygden har i alla fall lyckats hålla sig relativt oförändrad genom åren. Polen är det fjärde skogstätaste området i Europa och består av ändlösa slätter, runt 2 miljoner privata bondgårdar och de lägre bergen vid gränsen i den södra delen av landet.

Vad kan man göra i Polen?

Naturen i Polen har lämnats relativt orörd. Den skydddas av 23 nationalparker med långa vandringsleder som leder dig längs slingrande floder, kring glittrande sjöar och genom bergiga dalar. För att inte nämna de

förtrollande slott och ruiner som sprider sig over kullarna, med röda tegelfästningar som kontrasterar spektakulärt mot de gröna ängarna.

Polens städer är lika spännande. Krakow, kulturhuvudstaden, har fina museer, vackra kyrkor runt varje hörn och Europas största torg. Som ett av landets mest ikoniska städer har dess centrum blivit erkänt av UNESCO och placerat på världsarvslistan. Den officiella huvudstaden, Warszawa ligger vid floden Vistula och har en underbar restaurerad gammal stad utformad i stil med Canalettos klassiska målningar, med nästan alla byggnader daterade efter andra varldskriget.

Polens enda kustlinje ligger vid Östersjön och därför kommer alla färjor till Polen från Skandinavien. Denna del av världen har några av de mest lyxiga färjorna som finns, vilket garanterar komfort och en smidig resa, samtidigt som man driver regelbundna överfarter till de polska hamnstäderna Gdansk och Swinoujscie.

Bästa tid att boka färja till Polen?

Turistsäsongen sträcker sig från maj till september, med toppar i juli och augusti. Vill man slippa alltför många turister bör man resa tidigt eller sent under säsongen. De stora städerna kan man besöka under vintern.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig

Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 14 avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
  • 9 avgångar per vecka 6 tim
  • Få pris
  • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim
  • Få pris

Polen recension

 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Lynx min favvo"

  Snabb fin färja och om du vill resa till Irland under dagen med hög hastighet, det är det enda sättet att resa på! Stena plus lounge ser också fin ut. Mysig är ordet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Europe vilket skepp 5 stjärnor"

  Jag älskar den här färjan, hon är havets drottning och en jätte bland färjor, personalen är vänlig plus jag tycker att hon är bäst jag rekomenderar en resa tidigt på morgonen kl 2:45 från fishguard

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Faciliteter ombord"

  Jag har varit ombord farjan tva ganger, fran Holihead till Dublin och tillbaka. Jag ar mycket nöjd med tjänsten, mina barn som är 13, 10 och 7 älskar det men jag kan inte lyssna till Curious George mer. Kan någon ändra DVD-skivan? Samma sak 4 gånger I rad!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Polen