Varför använda
Direct Ferries?

2674 färjerutter och 654 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Polen

Polen är en stor parlamentarisk republik i centrala Europa, med en lång kustlinje mot Östersjön och en befolkning på mer än 38,5 miljoner människor. Landets 312 000 kvadratkilometer gränsas av flera länder och omfattar många olika landskap.

Efter att nästan blivit totalförstört under andra världskriget, har Polen förvandlat sig till centrala Europas finaste succehistoria efter den kvävande kommunistiska regimen som svepte över den östra kontinenten efter befrielsen från nazisterna. Idag är det ett framåtriktat företagande land med siluetter av skyskrapor, särskilt i det finansiella centrumet och huvudstaden Warszawa.

Den polska landsbygden har i alla fall lyckats hålla sig relativt oförändrad genom åren. Polen är det fjärde skogstätaste området i Europa och består av ändlösa slätter, runt 2 miljoner privata bondgårdar och de lägre bergen vid gränsen i den södra delen av landet.

Vad kan man göra i Polen?

Naturen i Polen har lämnats relativt orörd. Den skydddas av 23 nationalparker med långa vandringsleder som leder dig längs slingrande floder, kring glittrande sjöar och genom bergiga dalar. För att inte nämna de

förtrollande slott och ruiner som sprider sig over kullarna, med röda tegelfästningar som kontrasterar spektakulärt mot de gröna ängarna.

Polens städer är lika spännande. Krakow, kulturhuvudstaden, har fina museer, vackra kyrkor runt varje hörn och Europas största torg. Som ett av landets mest ikoniska städer har dess centrum blivit erkänt av UNESCO och placerat på världsarvslistan. Den officiella huvudstaden, Warszawa ligger vid floden Vistula och har en underbar restaurerad gammal stad utformad i stil med Canalettos klassiska målningar, med nästan alla byggnader daterade efter andra varldskriget.

Polens enda kustlinje ligger vid Östersjön och därför kommer alla färjor till Polen från Skandinavien. Denna del av världen har några av de mest lyxiga färjorna som finns, vilket garanterar komfort och en smidig resa, samtidigt som man driver regelbundna överfarter till de polska hamnstäderna Gdansk och Swinoujscie.

Bästa tid att boka färja till Polen?

Turistsäsongen sträcker sig från maj till september, med toppar i juli och augusti. Vill man slippa alltför många turister bör man resa tidigt eller sent under säsongen. De stora städerna kan man besöka under vintern.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig

Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Polferries
  • Få pris
 • TT Line
  • Få pris
 • Unity Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris

Polen recension

 • "Ris och ros"

  Bra lunchbuffé åt ena hållet, fantastisk åt andra hållet. Toaletterna kan med fördel städas oftare. Mycket bra med spa/massage, rekommenderas varmt! Och det bästa av allt: alla lekhörnor och aktiviteter för barnen. Tack! Mvh Martin

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Problemlose Überfahrt nach Sassnitz und zurück."

  Habe mich auf der Fähre sehr wohl gefühlt und der Preis war klasse. Problemlose Buchung. Gerne wieder! Leider waren die Urinale zum wiederholten Male defekt, so dass sich relativ lange Schlangen vor den Toiletten bildeten. Wäre schön, wenn hier Abhilfe geschaffen werden würde.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra men...."

  Stena Line var jättebra men vi hade problem när vi bokade färja. Internetanslutningen var lite dålig på hotellet i Tyskland. Vi fick meddelande på Direct Ferries hemsida att köpet inte gått igenom så vi gjorde det en gång till. Men det hade gått igenom visade det sej sedan. Skrev e-post till Direct Ferries men fick inget svar. Försökte ringa Direct ferries på det nummer som står på hemsidan, ingen svarade. Hur gå vidare? Evert Kullberg Sverige Tel 076-1615203

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabb och punktlig"

  Snabb incheckning trots sommar och semestertider , överresan var ok med bra mat och enkel samt organiserat utkörning från bildäck. ses igen ....

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Polen