Färja från Gdynia till Karlskrona

Gdynia Karlskrona-rutten går mellan Polen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Gdynia Karlskrona-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Gdynia och Karlskrona

  • Stena Line
    • Avgår 3 gånger per dag 9 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Gdynia Karlskrona

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Gdynia Karlskrona-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Gdynia

Hamnstaden Gdynia ligger i vid östersjön i norra Polen. Tillsammans med städerna Sopot och Gdansk bildar de storstadsregionen 'Trojmiasto', eller trestaden. Gdynia var en liten ort fram till byggandet av hamnen på 1920-talet, då staden växte snabbt. Därför finns det förhållandevis få äldre byggnader här, med några undantag: Sankt Mikael Ärkeängels kyrka i Oksywie dateras till 1200-talet.

Är man intresserant av marinhistoria finns två museiskepp i hamnen: jagaren ORP Blyskawica som användes i andra världskriget och fullriggaren Dar Pomorza som var moderskepp för tyska ubåtsflottan under första världskriget och som även tjänat som skolfartyg och gjort två världsomseglingar. I Gdynia finns även en strand och norra Polens största shoppingcenter.

Från hamnen går det regelbundna färjor till Polen och Sverige. Det är rätt enkla fartyg så det är bäst att köpa mat och förnödenheter i staden innan resan. Stena Line åker mellan Gdynia och Karlskrona två gånger om dagen med en restid på 12 timmar.

Guide till Karlskrona

Den svenska staden Karlskrona är spridd över både fastland och 30 öar i den östra delen av Blekinge skärgård. Många av öarna är obebodda och stadens centrum ligger på ön Trossö. Några av de befolkade öarna är Saltö, Hästö, Långö och Aspö. Den lilla ön Stumholmen tillhörde tidigare marinen och här finns idag Marinmuseum som ligger utsträckt på en pir i vattnet. Blekinge skärgård är den sydligaste av de svenska skärgårdarna, och från många av öarna går det färjor till fastlandet.

Kung Karl XI, som givit staden dess namn, valde att förlägga örlogsflottan just här på grund av de många små inramande och skyddande öarna, och för att manifestera sin maktposition mot Danmark.

Härifrån finns utmärkta förbindelser till andra destinationer i Östersjön. Färjan till Gdynia i Polen fraktar både gods och passagerare.