COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Gdynia - Karlskrona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Gdynia till Karlskrona färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Polen till Sverige

Rederier som åker mellan Gdynia och Karlskrona

  • 3 Sailings Daily 10 hr 16 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Gdynia till Karlskrona

 • "Skön resa"

  Bra sätt att ta sig hem från mycket prisvärda och behagliga Sopot. God buff'e resans krydda.

  'Stena Spirit' travelled on Stena Spirit

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa"

  Trevlig färja och mycket tillmötesgående personal.

  'Stena Vision' travelled on Stena Vision

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Underbart resa"

  bra kontakt med Stena Line som berättade när avresa blir aktuellt, fint och lyxig hytt med dusch. God mat.

  'Stena Vision' travelled on Stena Vision

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt "

  Riktigt bra resa med två barn. Bekväm och ren hytt.

  'Stena Spirit' travelled on Stena Spirit

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Gdynia till Karlskrona

Gdynia Karlskrona-rutten går mellan Polen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 10 timmar 16 minuter.

Färjetrafiken på Gdynia Karlskrona-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Gdynia

Hamnstaden Gdynia ligger i vid östersjön i norra Polen. Tillsammans med städerna Sopot och Gdansk bildar de storstadsregionen 'Trojmiasto', eller trestaden. Gdynia var en liten ort fram till byggandet av hamnen på 1920-talet, då staden växte snabbt. Därför finns det förhållandevis få äldre byggnader här, med några undantag: Sankt Mikael Ärkeängels kyrka i Oksywie dateras till 1200-talet.

Är man intresserant av marinhistoria finns två museiskepp i hamnen: jagaren ORP Blyskawica som användes i andra världskriget och fullriggaren Dar Pomorza som var moderskepp för tyska ubåtsflottan under första världskriget och som även tjänat som skolfartyg och gjort två världsomseglingar. I Gdynia finns även en strand och norra Polens största shoppingcenter.

Från hamnen går det regelbundna färjor till Polen och Sverige. Det är rätt enkla fartyg så det är bäst att köpa mat och förnödenheter i staden innan resan. Stena Line åker mellan Gdynia och Karlskrona två gånger om dagen med en restid på 12 timmar.


Guide till Karlskrona

Den svenska staden Karlskrona är spridd över både fastland och 30 öar i den östra delen av Blekinge skärgård. Många av öarna är obebodda och stadens centrum ligger på ön Trossö. Några av de befolkade öarna är Saltö, Hästö, Långö och Aspö. Den lilla ön Stumholmen tillhörde tidigare marinen och här finns idag Marinmuseum som ligger utsträckt på en pir i vattnet. Blekinge skärgård är den sydligaste av de svenska skärgårdarna, och från många av öarna går det färjor till fastlandet.

Kung Karl XI, som givit staden dess namn, valde att förlägga örlogsflottan just här på grund av de många små inramande och skyddande öarna, och för att manifestera sin maktposition mot Danmark.

Härifrån finns utmärkta förbindelser till andra destinationer i Östersjön. Färjan till Gdynia i Polen fraktar både gods och passagerare.