Gdynia till Karlskrona färja

Gdynia Karlskrona rutten ansluter Polen med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 9 timmar 31 minuter.

Gdynia Karlskrona seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Gdynia till Karlskrona färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Polen till Sverige sida.

Gdynia - Karlskrona färjerederier

  • Stena Line
    • 3 Avgångar per dag 9 tim 31 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Gdynia Karlskrona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Gdynia Karlskrona är en bil och 2 passagerare.

Gdynia guide

Gdynia är en stad som ligger vid Östersjökusten i Polen, i Pomeranian Voivodeship, och är en viktig hamnstad i Gdanskbukten. Staden är värd för Gdynia filmfestival och för International Random Film Festival i november 2014. Staden är också värd för Open'er Festivalen som är en av de största musikfestivalerna i Europa som lockar många hip-hop, rock och elektronic musikakter. Ett annat viktigt sommarevenemang i Gdynia är Viva Beach Party, som är ett stort tvådagars technoparty på Gdynias publika strand.

Hamnen i Gdynia tillhandahåller färjetrafik mellan Polen och Sverige. Faciliteterna på hamnen är mycket begränsade och passagerare som söker mat och förfriskningar hittar dem i staden. En enda färjerutt, som drivs av Stena Lines går från hamnen till Karlskrona i Sverige. Överfarter sker två gånger om dagen med en restid på ca 12 timmar.

Karlskrona guide

Den svenska staden Karlskrona är spridd över 30 öar i den östra delen av Blekinge skärgård. Andra befolkade öarna i skärgården är Saltö Hästö Långö och Aspö. Den lilla ön Stumholmen var tidigare egendom av marinen och idag inrymmer National Naval Museum (Marinmuseum). Utanför staden ligger i Karlskrona skärgård den sydligaste av de svenska skärgårdarna där flera av öarna är anslutna till staden med färja. Utan den skyddande ringen av stora och små öar som omger staden Karl XI förmodligen inte skulle ha valt Trossö för hans nya flottbas. Öarna varierar från de som har en till 1.500 invånare till öar med och utan landförbindelse.

Staden ligger i det sydöstra hörnet av Sverige och har utmärkta förbindelser till andra destinationer Östersjön. Det finns en färjelinje till Gdynia i Polen transporterar både gods och passagerare.