COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Swinoujscie - Ystad är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Swinoujscie till Ystad färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Polen till Sverige

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Swinoujscie och Ystad

  • 19 Sailings Weekly 6 hr 30 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 7 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Swinoujscie till Ystad

 • "En trygg hemresa"

  Enkel och fin hemresa för oss. Lite rörigt att komma av båten med bilen, backa och kruka sig ut, men en bra resa.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bokningen fungerade dåligt"

  Att boka med Directferries gav bara massa krångel. Jag fick ligga på för att få bekräftelse och det kändes enbart som en onödig mellanhand. Nästa gång kontaktar jag rederiet direkt.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt och bra"

  Smidigt och bra

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa "

  nöjd! 

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Swinoujscie till Ystad

Swinoujscie Ystad-rutten går mellan Polen och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Polferries trafikerar den här sträckan upp till 19 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 7 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 33 linjer att välja på vecka om du vill åka Swinoujscie Ystad-rutten mellan Polen och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Swinoujscie

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen vid floden Swinas mynning i Östersjön. Staden utgörs av ett antal öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Wolin och Karsibór. Hamnen ligger på Wolin och centrum på Usedom. På grund av färjetrafiken finns ingen bro mellan de två öarna, utan man måste ta färjan mellan dem.

Sevärdheter i staden inkluderar den 5 km långa badstranden, fortet "ängeln" från 1800-talet som är en replika av Änglaborgen i Rom, och havsmuséet som ligger i det forna rådhuset och som har utställningar om stadens historia, havsfiske och navigationsutrustning. Staden är kurort sen mitten på 1800-talet, och det anordnas fortfarande sparesor hit.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.


Guide till Ystad

Hamnstaden Ystad ligger ca 6 mil sydost om Malmö. Det är en pittoresk stad med välbevarad bebyggelse från senmedeltid till 1700-tal, varav det rikast utsmyckade korsvirkeshuset nog är änglahuset som dateras till 1573.
Även 1200-talskyrkan Sankta Maria Kyrka på Stortorget och Ystads Konstmuseum på St Knuts Torg är väl värda ett besök.

turistattraktion är staden även förknippad med den fiktiva kriminalkommissarien Kurt Wallander, huvudpersonen i Henning Mankells romaner som utspelar sig i Ystad med omnejd, och det anordnas guidade turer i Wallanders fotspår. Vill du hellre upptäcka stan på egen hand rekommenderas gråbrödraklostret som grundades 1267, den tillhörande St Petri-kyrkan och apotekarhuset från 1400-talet.

Hit anländer färjor från Bornholm och Swinoujscie (tidigare Swinemünde) i Polen.