Färja från Swinoujscie till Ystad

Swinoujscie Ystad-rutten går mellan Polen och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Polferries trafikerar den här sträckan upp till 19 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 15 min.

Det finns totalt 33 linjer att välja på vecka om du vill åka Swinoujscie Ystad-rutten mellan Polen och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Swinoujscie och Ystad

  • Polferries
    • 19 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris
  • Unity Line
    • 14 avgångar per vecka 7 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Swinoujscie Ystad

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Swinoujscie Ystad-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Swinoujscie

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen vid floden Swinas mynning i Östersjön. Staden utgörs av ett antal öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Wolin och Karsibór. Hamnen ligger på Wolin och centrum på Usedom. På grund av färjetrafiken finns ingen bro mellan de två öarna, utan man måste ta färjan mellan dem.

Sevärdheter i staden inkluderar den 5 km långa badstranden, fortet "ängeln" från 1800-talet som är en replika av Änglaborgen i Rom, och havsmuséet som ligger i det forna rådhuset och som har utställningar om stadens historia, havsfiske och navigationsutrustning. Staden är kurort sen mitten på 1800-talet, och det anordnas fortfarande sparesor hit.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.

Guide till Ystad

Hamnstaden Ystad ligger ca 6 mil sydost om Malmö. Det är en pittoresk stad med välbevarad bebyggelse från senmedeltid till 1700-tal, varav det rikast utsmyckade korsvirkeshuset nog är änglahuset som dateras till 1573.
Även 1200-talskyrkan Sankta Maria Kyrka på Stortorget och Ystads Konstmuseum på St Knuts Torg är väl värda ett besök.

turistattraktion är staden även förknippad med den fiktiva kriminalkommissarien Kurt Wallander, huvudpersonen i Henning Mankells romaner som utspelar sig i Ystad med omnejd, och det anordnas guidade turer i Wallanders fotspår. Vill du hellre upptäcka stan på egen hand rekommenderas gråbrödraklostret som grundades 1267, den tillhörande St Petri-kyrkan och apotekarhuset från 1400-talet.

Hit anländer färjor från Bornholm och Swinoujscie (tidigare Swinemünde) i Polen.