Polferries

Polferries, även känt som Polish Baltic Shipping Company, bedriver färjetrafik mellan Polen och Skandinavien.

Polferries grundades år 1976 som ett statligt rederi med hamnar i Swinoujscie och Gdansk.

Tack vare ett dussin avgångar till Ystad varje vecka är den här rutten ett lätt och billigt sätt att ta sig till Köpenhamn, som ligger ynka 92 kilometer västerut.

Den andra rutten leder till Nynäshamn, 60 kilometer söder om Stockholm.

Polferries fartyg är byggda i Sverige och har alla bekvämligheter man kan vänta sig av ett internationellt färjeföretag. M/V Baltivia målades i Polferries färger 2007 efter att ha genomgått en totalrenovering fem år tidigare.

M/F Wavel, med nydesignade hytter, bio och konferensrum, har plats för 1000 passagerare. Och M/F Mazovia köptes 2014 efter en ombyggnad som resulterade i fler hyttalternativ och toppmoderna restauranger.

Visa Polferries tidtabeller, priser och boka Polferries biljetter på directferries.se. Hitta en resa eller ett rederi som skulle passa era planer? Vi jämnför Polferries med alternativa rederier i er sökning för att hjälpa er att hitta ert perfekta val.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Polferries

Omdömen om Polferries

 • "Resa Nynäshamn - Gdansk "

  Maten i restaurangen var utmärk, trevlig personal. Dåligt att det inte fanns eluttag i hytten. Wi- Fi fungerade inte.

  Kenneth' reste med Polferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Punktligt !"

  Polfärjan Masovia är ett nöje att åka med ,bra kabiner , hotelstandart ren, snyggt .åker gärna igen, med polfärjan. Mvh D G

  Danuta' reste med Polferries på Baltivia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa för cyklister"

  För oss som gör touring cykling – långdistanscykling är den här färjan ett mycket bra alternativ att snabbt komma ner till kontinenten. Allt fungerade mycket bra och mat och dryck var prisvärd med svenska mått mätt. Menyn med polsk mat var spännande och kul. Ett tips är att boka i god tid om du vill ha sovplats/hytt. Det gjorde inte jag och då får man sova i stolen.

  Anonym' reste med Polferries på Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resväg..."

  ...då man inte vill köra bil genom hela Sverige för att nå kontinenten. Fräsch utsidehytt...verkade nyrustad. Liten taxfreeshop men ganska välsorterad. Jättebra a'la carterestaurang. Trevlig och hjälpsam personal. Det saknades dock wi-FI på båten, det var synd men ändå skönt. Resan började med lite trassel i Gdansk, pga vägbyggen och omdirigeringar av trafiken, så var det inte helt lätt att hitta till hamnen...ta god tid på er! Överfarten startade lugnt kl.18:00 men runt 02:00, så gungade det rejält på havet...undrar om inte det skulle behövas ett större fartyg på denna rutt...? När vi passerade Gotland, så var dock havet lugnt och resan behaglig den sista biten in till Nynäshamn. Skönt att ha fått vila istället för att behöva köra och nu bara ha några mil kvar innan vi var hemma igen.

  Pär' reste med Polferries på Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre