COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Nynäshamn - Gdansk är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Polen

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Nynäshamn och Gdansk

  • 7 Sailings Weekly 18 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Nynäshamn till Gdansk

 • "Första resan till Polen"

  Jag var väldigt nervös när jag hade bokat via Direct Ferries och trodde att jag skulle få nån typ av bekräftelse från Polferries som var de som hade färjan. Det räckte med Direc Ferries bekräftelse. Incheckningen var utomordentligt lätt och smärtfri. Man behövde bara visa passet så var saken klar. Sen att vi inte hade hytt var var eget miss. Men stolarna var bekväma och det fanns nästan inget folk förutom vi, så vi kunde sitta nästa va vi ville.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nynäshamn - Gdansk"

  Allt funkade fint och överfarten gick smidigt. Enda negativa var att rederiet spelade musik hela natten vid vilstolarna trots att alla skulle försöka sova.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra resa"

  Smidig incheckning, bra och välstädade hytter, trevlig personal, mycket god mat i restaurangen till bra priser och bra service.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Världsklass!"

  Världsklass!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Nynäshamn till Gdansk

Nynäshamn Gdansk-rutten går mellan Sverige och Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Nynäshamn Gdansk-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Nynäshamn

Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål för semesterfirare under sommarmånaderna, bland annat tack vare den populära hamnfesten som lockar till sig festsugna besökare och båtar av alla de slag.

Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer lokalt hantverk, och i centrum finns både bibliotek och bio. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort och staden var värd för seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Härifrån avgår Gotlandsfärjan såväl som färjor till Polen och Lettland.


Guide till Gdansk

Gdansk, som ligger vackert beläget vid Östersjöns kust, är huvudstaden i Pommerns "vojvodskap", vilket ungefär motsvarar Sveriges indelning i län. Tillsammans med städerna Sopot och Gdynia bildar Gdansk en storstadsregion som kallas Trójmiasto, "trippelstaden", med en sammanlagd befolkning på 750 000 (i Gdansk bor 456 000 invånare).

Gdansk är ett populärt resmål bland turister som lockas av stadens tusenåriga historia och imponerande arkitektur. Gamla stan i Gdansk lockar nästan lika många besökare varje år som Krakow eller Warszawa. Staden har en fascinerande och turbulent historia. Under dess guldålder på medeltiden var det en framstående handelsstad som var medlem i Hansan, det tyska handelsförbundet. Efter att ha tillhört än Polen, än Preussen, än Tyska riket och efter en tid som självständig fristat blev Gdansk vid andra världskrigets slut åter en del av Polen. Idag är Gdansk Polens viktigaste hamnstad och ett centrum för kultur och utbildning. Nya industrier som petrokemi, elektronik och telekommunikation spelar en allt viktigare roll, men traditionella industrier som sjötransport utgör fortfrande en viktig del av ekonomin.

Att resa från Nynäshamn till Gdansk tar ca 18 timmar.