Nynäshamn
Gdansk
Färjor till Polen
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Nynäshamn - Gdansk är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Nynäshamn till Gdansk

Nynäshamn Gdansk-rutten går mellan Sverige och Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Nynäshamn Gdansk-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Nynäshamn till Gdansk?

  Färjeresan från Nynäshamn till Gdansk tar ungefär 18h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Nynäshamn till Gdansk?

  Priserna för färjan mellan Nynäshamn - Gdansk varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 246 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Nynäshamn - Gdansk?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Nynäshamn och Gdansk, dessa är
  • Polferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Nynäshamn - Gdansk?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Nynäshamn - Gdansk, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Nynäshamn - Gdansk?

  Ja, mellan Nynäshamn - Gdansk kan du resan utan bil med
  • Polferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Nynäshamn - Gdansk?

  Ja, du kan resa med bil mellan Nynäshamn - Gdansk med
  • Polferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Nynäshamn - Gdansk?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Polferries
 • Vad är avståndet från Nynäshamn till Gdansk?

  Det är uppskattningsvis 259 sjömil mellan Nynäshamn och Gdansk.

Så tycker våra kunder om Färjor från Nynäshamn till Gdansk

 • "Första resan till Polen"

  Jag var väldigt nervös när jag hade bokat via Direct Ferries och trodde att jag skulle få nån typ av bekräftelse från Polferries som var de som hade färjan. Det räckte med Direc Ferries bekräftelse. Incheckningen var utomordentligt lätt och smärtfri. Man behövde bara visa passet så var saken klar. Sen att vi inte hade hytt var var eget miss. Men stolarna var bekväma och det fanns nästan inget folk förutom vi, så vi kunde sitta nästa va vi ville.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nynäshamn - Gdansk"

  Allt funkade fint och överfarten gick smidigt. Enda negativa var att rederiet spelade musik hela natten vid vilstolarna trots att alla skulle försöka sova.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra resa"

  Smidig incheckning, bra och välstädade hytter, trevlig personal, mycket god mat i restaurangen till bra priser och bra service.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Världsklass!"

  Världsklass!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Nynäshamn

Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål för semesterfirare under sommarmånaderna, bland annat tack vare den populära hamnfesten som lockar till sig festsugna besökare och båtar av alla de slag.

Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer lokalt hantverk, och i centrum finns både bibliotek och bio. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort och staden var värd för seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Härifrån avgår Gotlandsfärjan såväl som färjor till Polen och Lettland.


Guide till Gdansk

Gdansk, som ligger vackert beläget vid Östersjöns kust, är huvudstaden i Pommerns "vojvodskap", vilket ungefär motsvarar Sveriges indelning i län. Tillsammans med städerna Sopot och Gdynia bildar Gdansk en storstadsregion som kallas Trójmiasto, "trippelstaden", med en sammanlagd befolkning på 750 000 (i Gdansk bor 456 000 invånare).

Gdansk är ett populärt resmål bland turister som lockas av stadens tusenåriga historia och imponerande arkitektur. Gamla stan i Gdansk lockar nästan lika många besökare varje år som Krakow eller Warszawa. Staden har en fascinerande och turbulent historia. Under dess guldålder på medeltiden var det en framstående handelsstad som var medlem i Hansan, det tyska handelsförbundet. Efter att ha tillhört än Polen, än Preussen, än Tyska riket och efter en tid som självständig fristat blev Gdansk vid andra världskrigets slut åter en del av Polen. Idag är Gdansk Polens viktigaste hamnstad och ett centrum för kultur och utbildning. Nya industrier som petrokemi, elektronik och telekommunikation spelar en allt viktigare roll, men traditionella industrier som sjötransport utgör fortfrande en viktig del av ekonomin.

Att resa från Nynäshamn till Gdansk tar ca 18 timmar.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.