Färja från Nynäshamn till Gdansk

Nynäshamn Gdansk-rutten går mellan Sverige och Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Nynäshamn Gdansk-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Nynäshamn och Gdansk

  • Polferries
    • 7 avgångar per vecka 18 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Nynäshamn Gdansk

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Nynäshamn Gdansk-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Nynäshamn

Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål för semesterfirare under sommarmånaderna, bland annat tack vare den populära hamnfesten som lockar till sig festsugna besökare och båtar av alla de slag.

Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer lokalt hantverk, och i centrum finns både bibliotek och bio. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort och staden var värd för seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Härifrån avgår Gotlandsfärjan såväl som färjor till Polen och Lettland.

Guide till Gdansk

Gdansk, som ligger vackert beläget vid Östersjöns kust, är huvudstaden i Pommerns "vojvodskap", vilket ungefär motsvarar Sveriges indelning i län. Tillsammans med städerna Sopot och Gdynia bildar Gdansk en storstadsregion som kallas Trójmiasto, "trippelstaden", med en sammanlagd befolkning på 750 000 (i Gdansk bor 456 000 invånare).

Gdansk är ett populärt resmål bland turister som lockas av stadens tusenåriga historia och imponerande arkitektur. Gamla stan i Gdansk lockar nästan lika många besökare varje år som Krakow eller Warszawa. Staden har en fascinerande och turbulent historia. Under dess guldålder på medeltiden var det en framstående handelsstad som var medlem i Hansan, det tyska handelsförbundet. Efter att ha tillhört än Polen, än Preussen, än Tyska riket och efter en tid som självständig fristat blev Gdansk vid andra världskrigets slut åter en del av Polen. Idag är Gdansk Polens viktigaste hamnstad och ett centrum för kultur och utbildning. Nya industrier som petrokemi, elektronik och telekommunikation spelar en allt viktigare roll, men traditionella industrier som sjötransport utgör fortfrande en viktig del av ekonomin.

Att resa från Nynäshamn till Gdansk tar ca 18 timmar.