Boka en färja från/till Gdansk

Gdansk färjehamn i Polen förbinder Nynäshamn i Sverige med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Gdansk till Nynäshamn överfarten är 18 timmar och trafikkeras av Polferries.

Gdansk hamnkarta

Klicka här för karta

Gdansk färjealternativ

Gdansk färjetjänster

 • Polferries
  • 7 avgångar per vecka 18 tim
  • Få pris

Guide till Gdansk

Gdansk är en stad i norra Polen med cirka 460 000 invånare. Det är en historisk stad som haft en viktig roll handelsstad sedan 1200-talet. Numera är staden mer eller mindre sammanväxt med kurorten Sopot och Gdynia, de tre städerna kallas även för Trójmiasto, som på svenska blir ”Trippelstaden”.

Hur tar man sig runt I Gdansk?

Det finns massor av taxibilar i Gdansk. Däribland finns ett bolag som har beställningsservice på internet. I Gdansk finns det både tåg, spårvagnar, bussar, färjor, flyg och möjligheter till att hyra bil. Dessutom är den offentliga transporten billig och effektiv. Det kostar bara 5 zloty att åka buss och spårvagn en hel dag.

Vad kan man göra I Gdansk?

Gdansk har många kultubegivenheter att välja emellan. Förutom flera kulturinstitutioner som teater, opera, konserter och gallerier finns det också flera festivaler och marknader på sommaren. Bland annat den årliga Dominikanermarknaden i början av augusti.
Med de många läckra stränderna, som ligger nära Gdansk, är utpräglade sommar turistmål. Är man istället intresserad av själva staden kan man resa dit året runt.

Så här hittar du till Gdansk hamn

 • Gdansk hamn med bil

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk hamn med tåg

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk hamn med spårvagn

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk hamnadress

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Gdansk färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Gdansk övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!