Trelleborg till Travemünde färja

Trelleborg Travemünde rutten ansluter Sverige med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, TT Line. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar.

Trelleborg Travemünde seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Trelleborg till Travemünde färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Tyskland sida.

Trelleborg - Travemünde färjerederier

  • TT Line
    • 3 Avgångar per dag 8 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Travemünde

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Trelleborg Travemünde är en bil och 2 passagerare.

Trelleborg guide

Trelleborg är en stad som ligger i Skåne län i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1257 när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungliga familjen till den svenska prins Valdemar. Men danskarna tog tillbaka staden som var under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897 med Sassnitz linjen; rutten till Travemünde startades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Travemünde guide

Den tyska staden Lübeck är en särskilt pittoresk stad känd för sina många gotiska byggnader och även dess goda marsipan. Det är kanske mest känd för sin ikoniska 15th-tals Holstentor inkörsport, som ståtar med ett riktig sago utseende, med dubbla cylindriska torn. Bakom Lübeck Holstentor, en stad av medeltida charm inväntar besökarna, där de kommer att upptäcka många historiska byggnader, som i själva verket Lübeck har listats som ett världsarv sedan mitten av 1980-talet. Mycket av den bästa sightseeing i Lübeck ligger i Gamla Stan, bekant enkelt som "Altstadt" finns. En del av staden är omgiven av floden Trave, och ligger bara en kort promenad från både tågstationen (Hauptbahnhof) och busstationen. I närheten ligger den enorma hamnen intill Östersjön, inom förorten Travemünde, där du också hittar flera trevliga sandiga beachfronts och en verklig känsla av havet . Runt Lübeck och dess många torg hittar du en samling av historiska turistattraktioner och kända landmärken. Av särskilt intresse är den 1300-tals Town Hall (Rathaus), den vackra 1200-talet Dom (Lübeck domkyrka), den magnifika palats arkitektur Rantzau Castle (Schloss Rantzau), och Heiligen Geist Hospital, den äldsta sjukhus i Tyskland, anor från 1227.