Färja från Ystad till Swinoujscie

Ystad Swinoujscie-rutten går mellan Sverige och Polen och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Polferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar 5 minuter när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 30 min.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Ystad Swinoujscie-rutten mellan Sverige och Polen. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ystad och Swinoujscie

 • Polferries
  • Avgår 3 gånger per dag 6 tim 5 min
  • Få pris
 • Unity Line
  • 14 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ystad Swinoujscie

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ystad Swinoujscie-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ystad till Swinoujscie

 • "Oljud på natten"

  Det var något som slog på båten på utsidan hela natten som en vire eller liknande

  'Hans-evert' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bilfärja till Polen"

  Helt okej överfart från Sverige till Polen

  'Jan-ove' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt sätt att resa på med bil"

  Trevlig överresa. Lagom tid att ta en billig öl i baren innan det var sängdags. Sov i princip hela resan. Framme tidigt på morgonen så dagen kunde utnyttjas på ert bra sätt.

  'Monica' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min resa"

  Ej så nöjda med maten i lunchrestaurangen. Annars en bra över fart.

  'Gunnar' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ystad

Ystad är en hamnstad på Skånes sydkust. Staden började som fiskhandelsplats i slutet av 1100-talet då handel med sillfiske blivit populärt utmed den skånska kusten. Första gången staden nämns i offentliga handlingar är år 1244 när kung Erik och hans broder Abel kom på besök. Kort efter kungens besök grundades franciskanerklostret Gråbrödraklostret, som fortfarande går att besöka. På 1200-talet byggdes även Sankta Maria Kyrka. Båda byggnaderna är starkt påverkade av gotisk Hansaarkitektur och är bland de bästa exemplen på tegelgotik som finns bevarade i Sverige. På 1300-talet gick Ystad med i det tyska handelssamfundet Hansan.
Idag är Ystad en viktig hamnstad och administrativt centrum. Som turistattraktion är staden även förknippad med den fiktiva kriminalkommissarien Kurt Wallander, huvudpersonen i Henning Mankells romaner som utspelar sig i Ystad med omnejd.

Från hamnen kan man ta färjan till den danska ön Bornholm och till Swinoujscie (tidigare Swinemünde) i Polen.

Guide till Swinoujscie

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen där floden Swina mynnar ut i Östersjön. Staden består av 44 öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Karsibor, samt Polens största ö Wolin. Runt 80% av invånarna bor på den polska delen av Usedom (ön är delad mellan Polen och Tyskland). Staden angränsar till Oderlagunen, Östersjön och Tyskland och täcker en yta om 200 kvadratkilometer. Från Swinoujscie är det 150 km till Danmark, 175 km till Sverige och 160 till Berlin. Väl värd ett besök är den historiska fyren på ön Wolin som ger en fantastisk utsikt över staden. Den byggdes 1858 och är med sina 68 meter Östersjöns högsta fyr.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.