Trelleborg till Sassnitz färja

Trelleborg Sassnitz rutten ansluter Sverige med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 15 minuter.

Trelleborg Sassnitz seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Trelleborg till Sassnitz färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Tyskland sida.

Trelleborg - Sassnitz färjerederier

 • Stena Line
  • 14 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Sassnitz

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Trelleborg Sassnitz är en bil och 2 passagerare.

Trelleborg Sassnitz färja recensioner

 • "Sassnitz"

  Vi reser fyra gånger om året med Stena Line. Jag är mycket nöjd med färjans (Sassnitz) renlighet och även punktlighet, men inte med matens kvalité.

  'Stanislav' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "färja tillSassnitz"

  bra ombordkörning,vänligt bemötande av personal

  'Hans' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig resa till bra pris"

  Priset för bil och passagerare är mycket bra jämfört med en del andra färjeförbindelser. Behagliga vilstolar i lugn miljö och jag måste poängtera att fika på denna färja är sympatiskt prissatt.

  'Anonym' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resan gick bra"

  Lite dålig skyltat i Sassnitz, personalen på Stenas kontor i Sassnitz var inte speciell hjälpsam, maten (köttbullar) på färjans kaffeteria var ingen höjdare. Färjan var OK, den var punktlig.

  'Anonym' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre

Trelleborg guide

Trelleborg är en stad som ligger i Skåne län i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1257 när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungliga familjen till den svenska prins Valdemar. Men danskarna tog tillbaka staden som var under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897 med Sassnitz linjen; rutten till Travemünde startades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Sassnitz guide

Ön Rügen skjuter ut i Östersjön, och dess största stad, Sassnitz, är en magnet för besökare och semesterfirare som njuter av ständigt föränderliga synen av lyxbåtar, trålare, passagerarfärjor och fritidsbåtar. Hamnväggen sträcker sig nästan 1,5 km ut till havs, och den gamla delen av staden ligger på den nordöstra änden av hamnen. Bara förbi hamnen, nära en nedlagd färjeterminal, är en U-båt museum med, kanske konstigt, den brittiska ubåten HMS Otus, som räddades från ett skrotupplag i Portsmouth och bogseras där. Ön har en häpnadsväckande antal museer - över 40 allt som allt - allt från lokal historia till undervattensarkeologi. Det finns också många monument, kyrkor, palats och herrgårdar, bland gravar och tumuli från öns historiska förflutna, och Ralswiek palatset och Granitz jaktstuga från 19th century.

Som ett resultat av sina goda förbindelser till inlandet och dess geografiska närhet till Skandinavien, Ryssland och de baltiska staterna, är hamnen i Sassnitz ett viktigt nav för internationell persontrafik och godstrafik.