Trelleborg
Sassnitz
Färjor till Tyskland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Trelleborg Sassnitz

Få det bästa erbjudandet på färjeöverfarter mellan Sverige och Tyskland på Trelleborg till Sassnitz färjerutten med Direct Ferries och jämför andra alternative där det är möjligt.

Genom att använda vår sökfunktion Tider & Priser så kan du se priser, tillgänglighet, och boka färjor från Trelleborg till Sassnitz eller jämföra rutten eller avreseorten med andra alternativ.

Få ett prisförslag eller att boka en färja till Tyskland kan inte bli lättare. Allt du behöver göra är att välja Trelleborg till Sassnitz från menyn till vänster, fylla i antal passagerare och klicka på sök!

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Trelleborg - Sassnitz?

0 färjebolag trafikerar sträckan mellan Trelleborg och Sassnitz, dessa är

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Trelleborg - Sassnitz?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Trelleborg - Sassnitz, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Trelleborg - Sassnitz?

Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Trelleborg - Sassnitz?

Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Trelleborg - Sassnitz?

Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.


Guide till Sassnitz

Tysklands största ö Rügen ligger i södra Östersjön och till dess största stad, Sassnitz, kommer mängder av turister och semesterfirare som vill besöka den 1,5 km långa hamnpromenaden där otaliga lyxbåtar, trålare, passagerarfärjor och fritidsbåtar ligger förtöjda. I närheten av hamnen ligger ett intressant ubåtsmuseum där man bland annat finner den brittiska ubåten HMS Otus som bärgats hit från ett skrotupplag i Portsmouth. Här finns ett häpnadsväckande antal museum - över 40 allt som allt - med alla sorters utställningar, från lokalhistoria till undervattensarkeologi. Det finns också många monument, kyrkor, palats och herrgårdar att besöka, inklusive Ralswiek-palatset och jaktslottet Granitz från 1800-talet.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.