Färja från Trelleborg till Sassnitz

Trelleborg Sassnitz-rutten går mellan Sverige och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Trelleborg Sassnitz-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Trelleborg och Sassnitz

 • Stena Line
  • 14 avgångar per vecka 4 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Sassnitz

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Trelleborg Sassnitz-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Sassnitz

 • "Problemlose Überfahrt nach Sassnitz und zurück."

  Habe mich auf der Fähre sehr wohl gefühlt und der Preis war klasse. Problemlose Buchung. Gerne wieder! Leider waren die Urinale zum wiederholten Male defekt, so dass sich relativ lange Schlangen vor den Toiletten bildeten. Wäre schön, wenn hier Abhilfe geschaffen werden würde.

  'Andreas' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Funktionellt "

  Båten, personalen och medresenärerna håller en ok nivå. Färjan löser uppgiften med transport på ett adekvat sätt utan krusiduller. Man skall inte åka denna tur och förvänta sig glass, ballonger och fyrverkerier.

  'Henrik' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super resa!!!"

  Vi har haft en jätte trevligt resa. med Stena Line.Tack så mycket .Vi ses snart.

  'Elena' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sassnitz"

  Vi reser fyra gånger om året med Stena Line. Jag är mycket nöjd med färjans (Sassnitz) renlighet och även punktlighet, men inte med matens kvalité.

  'Stanislav' reste Trelleborg Sassnitz med Stena Line på Sassnitz

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Guide till Sassnitz

Tysklands största ö Rügen ligger i södra Östersjön och till dess största stad, Sassnitz, kommer mängder av turister och semesterfirare som vill besöka den 1,5 km långa hamnpromenaden där otaliga lyxbåtar, trålare, passagerarfärjor och fritidsbåtar ligger förtöjda. I närheten av hamnen ligger ett intressant ubåtsmuseum där man bland annat finner den brittiska ubåten HMS Otus som bärgats hit från ett skrotupplag i Portsmouth. Här finns ett häpnadsväckande antal museum - över 40 allt som allt - med alla sorters utställningar, från lokalhistoria till undervattensarkeologi. Det finns också många monument, kyrkor, palats och herrgårdar att besöka, inklusive Ralswiek-palatset och jaktslottet Granitz från 1800-talet.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.