Färja från Gdansk till Nynäshamn

Gdansk Nynäshamn-rutten går mellan Polen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Gdansk Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Gdansk och Nynäshamn

  • Polferries
    • 7 avgångar per vecka 18 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Gdansk Nynäshamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Gdansk Nynäshamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Gdansk

Gdansk är beläget vid Gdańskbukten i sydöstra Östersjön, i närheten av floden Wisla (en avgrening av floden, som kallas "döda Wisla", rinner genom staden). Gdansk har en lång historia: orten var en hantverkar- och fiskarby redan på 600-talet, medan själva staden grundades på 1200-talet då den var en viktig handelsstad samt medlem i det tyska handelsförbundet Hansan.

Det finns mycket att se och göra i staden, men de flesta turistattraktionerna ligger när Ulica Dluga (långgatan) och Dlugi Targ (den långa marknaden). Det är en trevlig gågata som är kantad av hus byggda i 1600-talsstil och som går mellan två praktfulla stadsportar. Den här delen av staden kallas ibland för kungliga gatan, eftersom utländska kungar gick i procession här.

Polferries trafikerar sträckan mellan Gdansk och Nynäshamn strax söder om Stockholm, med en restid på ca 18 timmar.

Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.