Gdansk
Nynäshamn
Färjor till Sverige
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Gdansk - Nynäshamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Gdansk till Nynäshamn

Gdansk Nynäshamn-rutten går mellan Polen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Gdansk Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Gdansk till Nynäshamn färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Polen till Sverige
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Gdansk till Nynäshamn?

  Färjeresan från Gdansk till Nynäshamn tar ungefär 18h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Gdansk till Nynäshamn?

  Priserna för färjan mellan Gdansk - Nynäshamn varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 242 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Gdansk - Nynäshamn?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Gdansk och Nynäshamn, dessa är
  • Polferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Gdansk - Nynäshamn?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Gdansk - Nynäshamn, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Gdansk - Nynäshamn?

  Ja, mellan Gdansk - Nynäshamn kan du resan utan bil med
  • Polferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Gdansk - Nynäshamn?

  Ja, du kan resa med bil mellan Gdansk - Nynäshamn med
  • Polferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Gdansk - Nynäshamn?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Polferries
 • Vad är avståndet från Gdansk till Nynäshamn?

  Det är uppskattningsvis 259 sjömil mellan Gdansk och Nynäshamn.

Så tycker våra kunder om Färjor från Gdansk till Nynäshamn

 • "Punktligt !"

  Polfärjan Masovia är ett nöje att åka med ,bra kabiner , hotelstandart ren, snyggt .åker gärna igen, med polfärjan. Mvh D G

  'Baltivia' travelled on Baltivia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa för cyklister"

  För oss som gör touring cykling – långdistanscykling är den här färjan ett mycket bra alternativ att snabbt komma ner till kontinenten. Allt fungerade mycket bra och mat och dryck var prisvärd med svenska mått mätt. Menyn med polsk mat var spännande och kul. Ett tips är att boka i god tid om du vill ha sovplats/hytt. Det gjorde inte jag och då får man sova i stolen.

  'Scandinavia' travelled on Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa trots lite panik."

  Resan var bra och behaglig. Problemet för oss var att vi knappade in hamnen i färddatorn och hamnade troligtvis i ett gammalt färjeläger. Tur i oturen var det en som kallade sig guide som lotsade oss rätt mot betalning. Kändes väldigt osäkert. Här måste ni ändra på gps mottagningen.

  'Scandinavia' travelled on Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resväg..."

  ...då man inte vill köra bil genom hela Sverige för att nå kontinenten. Fräsch utsidehytt...verkade nyrustad. Liten taxfreeshop men ganska välsorterad. Jättebra a'la carterestaurang. Trevlig och hjälpsam personal. Det saknades dock wi-FI på båten, det var synd men ändå skönt. Resan började med lite trassel i Gdansk, pga vägbyggen och omdirigeringar av trafiken, så var det inte helt lätt att hitta till hamnen...ta god tid på er! Överfarten startade lugnt kl.18:00 men runt 02:00, så gungade det rejält på havet...undrar om inte det skulle behövas ett större fartyg på denna rutt...? När vi passerade Gotland, så var dock havet lugnt och resan behaglig den sista biten in till Nynäshamn. Skönt att ha fått vila istället för att behöva köra och nu bara ha några mil kvar innan vi var hemma igen.

  'Scandinavia' travelled on Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Gdansk

Gdansk är beläget vid Gdańskbukten i sydöstra Östersjön, i närheten av floden Wisla (en avgrening av floden, som kallas "döda Wisla", rinner genom staden). Gdansk har en lång historia: orten var en hantverkar- och fiskarby redan på 600-talet, medan själva staden grundades på 1200-talet då den var en viktig handelsstad samt medlem i det tyska handelsförbundet Hansan.

Det finns mycket att se och göra i staden, men de flesta turistattraktionerna ligger när Ulica Dluga (långgatan) och Dlugi Targ (den långa marknaden). Det är en trevlig gågata som är kantad av hus byggda i 1600-talsstil och som går mellan två praktfulla stadsportar. Den här delen av staden kallas ibland för kungliga gatan, eftersom utländska kungar gick i procession här.

Polferries trafikerar sträckan mellan Gdansk och Nynäshamn strax söder om Stockholm, med en restid på ca 18 timmar.


Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.