COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Gdansk - Nynäshamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Gdansk till Nynäshamn färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Polen till Sverige

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Gdansk och Nynäshamn

  • 7 Sailings Weekly 18 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Gdansk till Nynäshamn

 • "Bra resa trots lite panik."

  Resan var bra och behaglig. Problemet för oss var att vi knappade in hamnen i färddatorn och hamnade troligtvis i ett gammalt färjeläger. Tur i oturen var det en som kallade sig guide som lotsade oss rätt mot betalning. Kändes väldigt osäkert. Här måste ni ändra på gps mottagningen.

  'Scandinavia' travelled on Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ombokade platser och stökigt vid sovplatserna"

  Vi hade bokat hytt men blev nedgraderade till stolar pga att rederiet hade dubbelbokat. Synd att varken få en ursäkt eller kompensation för detta, då det var mycket stor skillnad i standard. Våra stolar var placerade vid en av barerna. Det var mycket oljud sent på natten vilket gjorde det omöjligt att sova förrän vid midnatt. Restaurangen var jättebra och både avfärd och ankomst var mycket punktliga!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa från Gdansk "

  Trevlig överfart

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resväg..."

  ...då man inte vill köra bil genom hela Sverige för att nå kontinenten. Fräsch utsidehytt...verkade nyrustad. Liten taxfreeshop men ganska välsorterad. Jättebra a'la carterestaurang. Trevlig och hjälpsam personal. Det saknades dock wi-FI på båten, det var synd men ändå skönt. Resan började med lite trassel i Gdansk, pga vägbyggen och omdirigeringar av trafiken, så var det inte helt lätt att hitta till hamnen...ta god tid på er! Överfarten startade lugnt kl.18:00 men runt 02:00, så gungade det rejält på havet...undrar om inte det skulle behövas ett större fartyg på denna rutt...? När vi passerade Gotland, så var dock havet lugnt och resan behaglig den sista biten in till Nynäshamn. Skönt att ha fått vila istället för att behöva köra och nu bara ha några mil kvar innan vi var hemma igen.

  'Scandinavia' travelled on Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Gdansk till Nynäshamn

Gdansk Nynäshamn-rutten går mellan Polen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Polferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Gdansk Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Gdansk

Gdansk är beläget vid Gdańskbukten i sydöstra Östersjön, i närheten av floden Wisla (en avgrening av floden, som kallas "döda Wisla", rinner genom staden). Gdansk har en lång historia: orten var en hantverkar- och fiskarby redan på 600-talet, medan själva staden grundades på 1200-talet då den var en viktig handelsstad samt medlem i det tyska handelsförbundet Hansan.

Det finns mycket att se och göra i staden, men de flesta turistattraktionerna ligger när Ulica Dluga (långgatan) och Dlugi Targ (den långa marknaden). Det är en trevlig gågata som är kantad av hus byggda i 1600-talsstil och som går mellan två praktfulla stadsportar. Den här delen av staden kallas ibland för kungliga gatan, eftersom utländska kungar gick i procession här.

Polferries trafikerar sträckan mellan Gdansk och Nynäshamn strax söder om Stockholm, med en restid på ca 18 timmar.


Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.