Boka en färja från/till Karlskrona

Karlskrona färjehamn i Sverige förbinder Gdynia i Polen med möjlighet att välja mellan upp till 21 överfarter per vecka. Restiden för Karlskrona till Gdynia överfarten är 9 timmar 30 minuter och trafikkeras av Stena Line.

Karlskrona hamnkarta

Klicka här för karta

Karlskrona färjealternativ

Karlskrona färjetjänster

 • Stena Line
  • Avgår 3 gånger per dag 9 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Karlskrona

Karlskrona är en örlogsstad och residensstad i Blekinge och till lika Blekinges största stad. Karlskrona är uppbyggt av 33 öar med centrum ön Trossö som nav. Gamla varvet i Karlskrona, fortifikationer till havs och örlogsbasens äldre delar samt de tre kyrkorna på Trossö bidrog till att Karlskrona upptogs i UNESCO´s världsarvslista världsarv.

Hur tar man sig runt I Karlskrona?

Karlskrona har en väl utbyggd busstrafik inom staden och ut till förorterna. Reser man med bil så har Karlskrona goda parkeringsmöjligheter i staden och man tar sig enkelt in via infartsleden. Under sommartid kan man även ta sig runt med båt och det går dagliga turer längst ut i den östra skärgården. Övriga transportmedel inkluderar Taxi och cykel som man kan hyra.

Vad kan man göra I Karlskrona?

Karlskrona kan erbjuda många trevlig aktiviteter, allt beroende på besökarens intresse: kajakpaddling, ridning på islandshäst, bergsklättring, olika cykelpaket, shopping, skärgårdstur, skogspromenad, sol och bad, Karlskrona har något för alla. Karlskrona ligger mitt i skärgården, du har även nära till en massa nöjen och aktiviteter så som shopping, kultur, skog, bad och en fantastisk miljö. Staden är ett världsarv precis som kinesiska muren på grund av att Karlskrona är en av Europas bäst bevarade örlogsstäder i världen.

Så här hittar du till Karlskrona hamn

 • Karlskrona hamn med bil

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Karlskrona hamn med tåg

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Karlskrona hamn med buss

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Karlskrona hamnadress

  Verkövägen 101, 371 65 Lyckeby, Karlskrona

 • Karlskrona övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Karlskrona färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Karlskrona övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!