COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Trelleborg - Swinoujscie är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Polen

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Trelleborg och Swinoujscie

  • 12 Sailings Weekly 5 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Swinoujscie

 • "Polen för bad"

  Men trevlig resa

  'Peter Pan' travelled on Peter Pan

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Please try to enjoy your holiday ....:-)"

  Everything was OK and pleasant ! The Polish people are as lovely and friendly as the Swedish-, and the Kurdish people !

  'Nils Dacke' travelled on Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa til Polen"

  Åkte tre gånger. Jag är nöjd.

  'Nils Dacke' travelled on Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bara positivt"

  Överträffade alla förväntningar. Ska man hitta förbättringspotential så får man leta. Det enda jag kan tänka mig är att all personal hade kunnat svenska/engelska. Kul att de även hade långa aktivitetspass för barnen!

  'Nils Dacke' travelled on Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Trelleborg till Swinoujscie

Trelleborg Swinoujscie-rutten går mellan Sverige och Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Trelleborg Swinoujscie-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.


Guide till Swinoujscie

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen där floden Swina mynnar ut i Östersjön. Staden består av 44 öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Karsibor, samt Polens största ö Wolin. Runt 80% av invånarna bor på den polska delen av Usedom (ön är delad mellan Polen och Tyskland). Staden angränsar till Oderlagunen, Östersjön och Tyskland och täcker en yta om 200 kvadratkilometer. Från Swinoujscie är det 150 km till Danmark, 175 km till Sverige och 160 till Berlin. Väl värd ett besök är den historiska fyren på ön Wolin som ger en fantastisk utsikt över staden. Den byggdes 1858 och är med sina 68 meter Östersjöns högsta fyr.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.