Trelleborg till Swinoujscie färja

Trelleborg Swinoujscie rutten ansluter Sverige med Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, TT Line. Det finns överfarter upp till 9 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar 45 minuter.

Trelleborg Swinoujscie seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Trelleborg - Swinoujscie färjerederier

 • TT Line
  • 9 Avgångar per vecka 5 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Swinoujscie

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Trelleborg Swinoujscie är en bil och 2 passagerare.

Trelleborg Swinoujscie färja recensioner

 • "Resa til Polen"

  Åkte tre gånger. Jag är nöjd.

  'Aleksandra' reste Trelleborg Swinoujscie med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Reserverad sittplats"

  Åkte i oktober och hade bokat "sovfåtöljer" men de var så hårda och obekväma att sitta i så sova blev det dåligt med. Bättre att sitta i cafeterian (eller boka hytt). Inte mycket folk, vilket var skönt. Dock kunde det kanske finnas lite fler toaletter.

  'Anonym' reste Trelleborg Swinoujscie med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ok, men trevligare färjor finns."

  Soldäck utan några sittmöbler.

  'Lennart Abrahamsson' reste Trelleborg Swinoujscie med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "resan"

  bra resa som tog mej dit jag ville....punktligt. Tack

  'Patrik' reste Trelleborg Swinoujscie med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre

Trelleborg guide

Trelleborg är en stad som ligger i Skåne län i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1257 när staden presenterades som en bröllopsgåva från den danska kungliga familjen till den svenska prins Valdemar. Men danskarna tog tillbaka staden som var under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg besöks ofta av personer som reser från Sverige till Tyskland på grund av färjorna till Rostock, Sassnitz och Lübeck - Travemünde i Tyskland. Dessa färjor började segla 1897 med Sassnitz linjen; rutten till Travemünde startades 1962, medan linjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg från exil tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Swinoujscie guide

Staden Swinoujscie ligger i nordligaste västra delen av Polen vid mynningen av floden Świna på Östersjön. Det finns 44 öar inom stadens område, men endast tre av dem är befolkade - Wolin som är den största ön i Polen Uznam och Karsibór. Mer än 80% invånare bor på den polska delen av Uznam Island (den större delen av det hör till Tyskland). Gränsar till Szczecin Bay Östersjön och den tyska gränsen Swinoujscie och dess tätort har en yta på cirka 200 kvadratmeter. Km. och är det närmaste polska staden till Danmark (150 km) och Sverige (175 km) medan Berlin är det 160 km bort. Wolin Island är hem för stadens symbol, den historiska fyren som på en höjd av 68 m är den högsta på Östersjökusten. Det genomgick en stor restaurering under 2000 och har sedan dess varit öppen för allmänheten och ger besökarna en underbar utsikt över Swinoujscie och det omgivande området från toppen. Swinoujscie har den största och mest moderna färjeterminalen i Polen med regelbundna förbindelser till destinationer i Danmark och Sverige.