Färja från Paldiski till Kapellskär

Paldiski Kapellskär-rutten går mellan Estland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 11 gånger vecka med en resetid på ca 10 timmar.

Färjetrafiken på Paldiski Kapellskär-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Paldiski och Kapellskär

  • DFDS Seaways
    • 11 avgångar per vecka 10 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paldiski Kapellskär

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Paldiski Kapellskär-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Paldiski

Den estniska staden Paldiski, tidigare känd i Sverige som Rågervik, ligger på Estlands västkust vid Östersjön. Paldiski var ursprungligen en estlandssvensk bosättning, men staden blev en rysk flottbas på 1700-talet. Staden kännetecknas av förfallna höghus som byggdes under sovjettiden, och trots att den bara ligger några mil från Tallinn bor det många ryssar här. I början av 60-talet byggdes en sovjetisk ubåtsbas och två kärnreaktorer i Paldiski och lokalbefolkningen tvingades flytta från den slutna militärstaden. Det sista ryska krigsskeppet åkte härifrån 1994 och basen jämnades slutligen med marken 2007.

Stadens två hamnar har nyligen renoverats, med större ankarplatser och terminaler. Härifrån avgår färjor till Kapellskär samt Hangö i Finland och Lübeck i Tyskland.

Guide till Kapellskär

Stockholms nordligaste hamn Kapellskär ligger på en udde i Rådmansö, ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är en av Sveriges största ro-ro-hamnar och här passerar åtskilliga passagerare som är på väg till Finland, Ryssland, Norge eller Baltikum.
Sjöfart har bedrivits från Kapellskär minst sen medeltiden på grund av det korta avståndet till Åland.

Den korta inseglingssträckan gör att hamnen passar perfekt för kortare turer till Finland, Estland och Åland. Passagerarfärjor avgår regelbundet till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Incheckningen stänger en timme innan avfärd.