Paldiski till Kapellskär färja

Paldiski Kapellskär rutten ansluter Estland med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 9 timmar 30 minuter.

Paldiski Kapellskär seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Paldiski till Kapellskär färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Estland till Sverige sida.

Paldiski - Kapellskär färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 9 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paldiski Kapellskär

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Paldiski Kapellskär är en bil och 2 passagerare.

Paldiski guide

Paldiski är en stad och hamn som ligger vid Östersjökusten på Pakrihalvön i nordvästra Estland. Staden var ursprungligen en svenskt by kallad Ragervik men blev en rysk flottbas på 1800-talet. Staden ligger cirka 45 km väster om Tallinn och har många förfallna flerbostadshus i sovjetisk stil. Många av stadens invånare är etniska ryssar. År 1962 blev Paldiski ett sovjetiskt marint atomubåtsutbildningscentrum. Med två landbaserade kärnreaktorer som sysselsätter omkring 16.000 personer, var det den största anläggningen i Sovjetunionen. På grund av dess betydelse, var hela staden omringad med taggtråd tills det sista ryska örlogsfartyget lämnade i augusti 1994.

En stor del av investeringarna har lagts på de två två hamnarna och deras anläggningar och ett antal nya båtplatser har skapats. Från Paldiskis norra hamn kör DFDS 6 tur och retur tjänster till Kapellskär (Sverige) för passagerare och gods.

Kapellskär guide

Kapellskär är en svensk stad belägen på Östersjökusten och ligger cirka 90 km norr om Stockholm. Kapellskär är den nordligaste hamnen i "hamnarna i Stockholm" och är en av de största roll-on roll-off hamnarna i Sverige. Hamnen har en viktig roll att spela i transport av passagerare och gods till Finland Norge Ryssland och Baltikum.

Staden ligger i Norrtälje kommun, som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Har sitt säte i staden Norrtälje. Det är den största och nordligaste kommun i Stockholms län och skapades 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor endast bebodda under sommaren. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård vilket gör den populär bland Stockholmare och turister.

Hamnen har en mycket kort tillvägagångssätt väg vilket gör det mycket attraktivt för snabba turer och vändningar till Finland Estland och Åland och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn Naantall och Paldiski. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.