Färja från Tallinn till Stockholm

Tallinn Stockholm-rutten går mellan Estland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 17 timmar 15 minuter när St Peter Line servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 16 tim.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Tallinn Stockholm-rutten mellan Estland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tallinn och Stockholm

  • Tallink Silja
    • 7 avgångar per vecka 17 tim 15 min
    • Få pris
  • St Peter Line
    • 1 avgång(ar) per vecka 16 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Stockholm

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tallinn Stockholm-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn ligger på landets nordkust vid Finska viken, ca 8 m söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om St Petersburg i Ryssland. Gamla stan utsågs av Unesco till världskulturarv 1997, och 2011 var Tallinn Europas kulturhuvudstad tillsammans med Åbo.
Staden är Estlands ekonomi- och affärscentrum. Näringslivet domineras av estniska företag, men i Tallinn har även Nokia och Ericsson kontor, samt de svenska bankerna Swedbank och Nordea. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin.

Från Tallinns hamn avgår färjor till Finland och Sverige. 6 miljoner passagerare passerar varje år genom den stora färjeterminalen där det finns butiker, café och avgångshallar.
Förutom passagerarfärjor lägger även kryssningsfartyg och snabbfärjor till här under sommarmånaderna. Härifrån går dagliga färjor till Stockholm och Helsingfors. Färjan till St Petersburg i Ryssland avgår två gånger per vecka.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.