Eckerö
Grisslehamn
Färjor till Sverige
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Eckerö - Grisslehamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Eckerö till Grisslehamn

Eckerö Grisslehamn-rutten går mellan Åland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eckerö Linjen. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Eckerö Grisslehamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Sverige
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Eckerö till Grisslehamn?

  Färjeresan från Eckerö till Grisslehamn tar ungefär 2h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Eckerö till Grisslehamn?

  Priserna för färjan mellan Eckerö - Grisslehamn varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 34 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Eckerö - Grisslehamn?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Eckerö och Grisslehamn, dessa är
  • Eckerö Linjen
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Eckerö - Grisslehamn?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Eckerö - Grisslehamn, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Eckerö - Grisslehamn?

  Ja, mellan Eckerö - Grisslehamn kan du resan utan bil med
  • Eckerö Linjen
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Eckerö - Grisslehamn?

  Ja, du kan resa med bil mellan Eckerö - Grisslehamn med
  • Eckerö Linjen
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Eckerö - Grisslehamn?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Eckerö Linjen
 • Vad är avståndet från Eckerö till Grisslehamn?

  Det är uppskattningsvis 43 sjömil mellan Eckerö och Grisslehamn.

Guide till Eckerö

Eckerö är en kommun på Åland, ett autonomt territorium enligt finsk suveränitet. Trots att Eckerö är enligt finsk suveränitet, är kommunen enspråkigt svenskt och 90% av befolkningen är svensktalande och kommunen är den västligaste kommunen på Åland och i Finland. Företaget Eckerö Linjen driver en färjeförbindelse mellan Berghamn i Storby, Eckerö och Grisslehamn på Väddö, Norrtälje i Sverige. Eckerös mest kända byggnad är Post- och tullhuset, som var den största och mest imponerande byggnaden som uppfördes för att underlätta posttjänsterna mellan Stockholm och S: t Petersburg. Byggnaden uppfördes 1828.

Åland är en självstyrd, demilitariserad, svenskpråkig region i Finland som består av en ögrupp som ligger vid ingången till Bottniska viken i Östersjön. Tillsammans bildar öarna i skärgården den minsta regionen i Finland, den utgör 0,49% av landytan och 0,50% av befolkningen.

Från hamnen i Eckero passagerare kan ta färjan till Grisslehamn.


Guide till Grisslehamn

Grisslehamn är den största staden på den långa och smala ön Väddö. Det ligger cirka 110 km norr om Stockholm och har varit porten till Ålands hav genom århundradena. Det finns fiskaffärer och caféer runt den gamla fiskehamnen, som besökare till staden kan njuta av. Om cykling är det du söker efter så varför inte ta en cykel resa i och runt Grisslehamn. Cyklar kan hyras från Grisslehamn Marina. Du kan också hyra cyklar och kanoter på Väddö Vital nära Älmsta. I konferenscenter, Hotell Havsbaden byggdes 1903 och erbjuder lugn utsikt över havet och hamnen.

Färjan från stadens port går till Eckerö och det är det kortaste avståndet till Åland från det svenska fastlandet med en överfart på cirka 1 timme och 45 minuter.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.