Färja från Eckerö till Grisslehamn

Eckerö Grisslehamn-rutten går mellan Åland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eckerö Linjen. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Eckerö Grisslehamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Eckerö och Grisslehamn

  • Eckerö Linjen
    • Avgår 3 gånger per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Eckerö Grisslehamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Eckerö Grisslehamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Eckerö

Eckerö är en kommun på Åland, ett autonomt territorium enligt finsk suveränitet. Trots att Eckerö är enligt finsk suveränitet, är kommunen enspråkigt svenskt och 90% av befolkningen är svensktalande och kommunen är den västligaste kommunen på Åland och i Finland. Företaget Eckerö Linjen driver en färjeförbindelse mellan Berghamn i Storby, Eckerö och Grisslehamn på Väddö, Norrtälje i Sverige. Eckerös mest kända byggnad är Post- och tullhuset, som var den största och mest imponerande byggnaden som uppfördes för att underlätta posttjänsterna mellan Stockholm och S: t Petersburg. Byggnaden uppfördes 1828.

Åland är en självstyrd, demilitariserad, svenskpråkig region i Finland som består av en ögrupp som ligger vid ingången till Bottniska viken i Östersjön. Tillsammans bildar öarna i skärgården den minsta regionen i Finland, den utgör 0,49% av landytan och 0,50% av befolkningen.

Från hamnen i Eckero passagerare kan ta färjan till Grisslehamn.

Guide till Grisslehamn

Grisslehamn är den största staden på den långa och smala ön Väddö. Det ligger cirka 110 km norr om Stockholm och har varit porten till Ålands hav genom århundradena. Det finns fiskaffärer och caféer runt den gamla fiskehamnen, som besökare till staden kan njuta av. Om cykling är det du söker efter så varför inte ta en cykel resa i och runt Grisslehamn. Cyklar kan hyras från Grisslehamn Marina. Du kan också hyra cyklar och kanoter på Väddö Vital nära Älmsta. I konferenscenter, Hotell Havsbaden byggdes 1903 och erbjuder lugn utsikt över havet och hamnen.

Färjan från stadens port går till Eckerö och det är det kortaste avståndet till Åland från det svenska fastlandet med en överfart på cirka 1 timme och 45 minuter.