Mariehamn till Kapellskär färja

Mariehamn Kapellskär rutten ansluter Åland med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Viking Line. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 15 minuter.

Mariehamn Kapellskär seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Mariehamn till Kapellskär färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Åland till Sverige sida.

Mariehamn - Kapellskär färjerederier

  • Viking Line
    • 3 Avgångar per dag 2 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mariehamn Kapellskär

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mariehamn Kapellskär är en bil och 2 passagerare.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.

Kapellskär guide

Kapellskär är en svensk stad belägen på Östersjökusten och ligger cirka 90 km norr om Stockholm. Kapellskär är den nordligaste hamnen i "hamnarna i Stockholm" och är en av de största roll-on roll-off hamnarna i Sverige. Hamnen har en viktig roll att spela i transport av passagerare och gods till Finland Norge Ryssland och Baltikum.

Staden ligger i Norrtälje kommun, som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Har sitt säte i staden Norrtälje. Det är den största och nordligaste kommun i Stockholms län och skapades 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor endast bebodda under sommaren. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård vilket gör den populär bland Stockholmare och turister.

Hamnen har en mycket kort tillvägagångssätt väg vilket gör det mycket attraktivt för snabba turer och vändningar till Finland Estland och Åland och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn Naantall och Paldiski. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.