COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Mariehamn - Kapellskär är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Sverige

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Mariehamn och Kapellskär

  • 3 Sailings Daily 2 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Mariehamn till Kapellskär

 • "Nöjd pensionär med husbil"

  Överraskande bra pris på denna resa och vilken båt sen stor och bra uppdelat för barnfamiljer och pensionärer .

  'Rosella' travelled on Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa från Finland via Marienhamn. "

  Snabb inkörning på färjan och bra hissar och shopping och mat som man fick ta själv. Ingen underhåll med musik tyvärr.

  'Rosella' travelled on Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa från Finland via Marienhamn. "

  Snabb inkörning på färjan och bra hissar.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Mariehamn till Kapellskär

Mariehamn Kapellskär-rutten går mellan Åland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Viking Line. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Mariehamn Kapellskär-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.


Guide till Kapellskär

Stockholms nordligaste hamn Kapellskär ligger på en udde i Rådmansö, ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är en av Sveriges största ro-ro-hamnar och här passerar åtskilliga passagerare som är på väg till Finland, Ryssland, Norge eller Baltikum.
Sjöfart har bedrivits från Kapellskär minst sen medeltiden på grund av det korta avståndet till Åland.

Den korta inseglingssträckan gör att hamnen passar perfekt för kortare turer till Finland, Estland och Åland. Passagerarfärjor avgår regelbundet till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Incheckningen stänger en timme innan avfärd.