COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Mariehamn - Stockholm är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Sverige

Rederier som åker mellan Mariehamn och Stockholm

  • 17 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price
  • 17 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Mariehamn till Stockholm

 • "Utmerket buffet"

  Vi ble meget positivt overrasket over at buffet'en på ferjen også omfatter fri forsyning av øl og vin i tillegg til alle de gode matrettene!

  'Cinderella' travelled on Cinderella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semesterröra"

  Många ungar som sprang omkring gjorde miljön lite rörig. Kanske fler ” lekledare” under högsäsong. Underbar resa i övrigt genom världens vackraste skärgård.!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mariehamn till Stockholm"

  Det var bra att åka båda vägarna. Bekvämt.

  'Silja Symphony' travelled on Silja Symphony

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dag resa"

  Kom ombord på Cinderella 7.30 Ålands tid. Hade inte ätit frukost. Så jag såg framemot att inta frukost. Men fick vänta till 8.00 svensk tid. 11/2 timme. Det var synd och tråkig. Men det Jag blev störd på att det inte fanns stora boxar att låsa in min packning. Nu löste personal detta åt mig. Att det fanns dag hytter viste jag inte. Att från land till båten höjdes hytten med 100 kr . Mitt dilemmanvar att jag aldrig vilar mig. Men det lärde jag mig att det kunde vara skönt att läggasig hade inte varit så dumt. Så jag hade uppskattat stor box och billigare dag hytt Annars var det rent, fint och trevlig personal . Ä

  'Cinderella' travelled on Cinderella

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Mariehamn till Stockholm

Mariehamn Stockholm-rutten går mellan Åland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 17 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 30 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 17 gånger per vecka med en resetid från 5 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 34 linjer att välja på vecka om du vill åka Mariehamn Stockholm-rutten mellan Åland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.