Mariehamn till Stockholm färja

Mariehamn Stockholm rutten ansluter Åland med Sverige och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 5 timmar 30 minuter när Viking Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 5 tim 30 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Mariehamn Stockholm rutten mellan Åland och Sverige. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Mariehamn till Stockholm färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Åland till Sverige sida.

Mariehamn - Stockholm färjerederier

  • Tallink Silja
    • 3 Avgångar per dag 5 tim 30 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 3 Avgångar per dag 5 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mariehamn Stockholm

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mariehamn Stockholm är en bil och 2 passagerare.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.

Stockholm guide

Stockholm är huvudstaden i Sverige och omfattar en rad öar och ligger på Sveriges östkust, och är fortfarande en av världens vackraste och mest tilltalande städer. Där finns många vykortsscener och ändlösa byggnader i olika nyanser av terrakotta. Stockholms skyline skimrar i vattnet i Mälaren och har blå sommarhimmel, medan staden på vintern är täckt med snö. Stockholm har blivit en mycket modern stad och är känd för sin banbrytande design, mode och exceptionella nattliv, även om staden har lyckats bevara sina rötter i Gamla Stan, där du helt enkelt kan förlora dig själv i historien. Denna labyrint av slingrande kullerstensgator är baserad runt Stortorget, och på söder på ytterligare en ö, erbjuder Södermalm en bestämd bohemisk atmosfär, med många konstgallerier och historiska bostäder, och vattnet kantas av kullar .

Från stadens hamn avgår färjor till destinationer i Finland, Ryssland och Baltikum.