Färja från Långnäs till Kapellskär

Långnäs Kapellskär-rutten går mellan Åland och Sverige och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 30 minuter när Finnlines servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Långnäs Kapellskär-rutten mellan Åland och Sverige. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Långnäs och Kapellskär

  • Tallink Silja
    • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris
  • Finnlines
    • 14 avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Långnäs Kapellskär

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Långnäs Kapellskär-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Långnäs

Långnäs är en hamn i kommunen Lumparland på Åland. Silja Line, då Siljarederiet, byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som åker mellan Stockholm och Åbo. Färjeterminalen blev vida omtalad på grund av dess moderna arkitektur, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med att taxfree-försäljningen slopades inom EU. Åland står utanför EU:s skatteunion, så genom att stanna till vid Åland kunde taxfreeförsäljningen ombord färjorna fortsätta. På lumparland finns träkyrkan S:t Andreas, som dateras till 1700-talet och är Ålands äldsta träkyrka, och även Skag naturreservat.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.

Guide till Kapellskär

Stockholms nordligaste hamn Kapellskär ligger på en udde i Rådmansö, ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är en av Sveriges största ro-ro-hamnar och här passerar åtskilliga passagerare som är på väg till Finland, Ryssland, Norge eller Baltikum.
Sjöfart har bedrivits från Kapellskär minst sen medeltiden på grund av det korta avståndet till Åland.

Den korta inseglingssträckan gör att hamnen passar perfekt för kortare turer till Finland, Estland och Åland. Passagerarfärjor avgår regelbundet till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Incheckningen stänger en timme innan avfärd.