Långnäs till Kapellskär färja

Långnäs Kapellskär rutten ansluter Åland med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Finnlines. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 20 minuter.

Långnäs Kapellskär seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Långnäs till Kapellskär färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Åland till Sverige sida.

Långnäs - Kapellskär färjerederier

  • Finnlines
    • 14 Avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Långnäs Kapellskär

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Långnäs Kapellskär är en bil och 2 passagerare.

Långnäs guide

Långnäs är en stad och hamn i Lumparland i Finland. Staden ligger på den östra sidan av Lumparland. Kyrkan i Lumparland, som är tillägnad St Andrew, är den äldsta bevarade träkyrkan i regionen och går tillbaka till 1720-talet. I början av 1960-talet, byggde Silja Line en färjeterminal i Långnäs, ritad av arkitekten Bengt Lundsten. Terminalen var i bruk 1965-1975 då den stängdes och revs. En ny terminal byggdes 1999 för att rymma de stora kryssningsfärjorna på rutten Stockholm-Åbo. Det används som ett alternativ till Mariehamn hamn på anslutningar med liten passagerartrafik till och från Åland.

Från Långnäs hamn, kan färjor tas till Stockholm och Åbo. Incheckning för bilar som ska till Stockholm öppnar 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång för resor till Åbo.

Kapellskär guide

Kapellskär är en svensk stad belägen på Östersjökusten och ligger cirka 90 km norr om Stockholm. Kapellskär är den nordligaste hamnen i "hamnarna i Stockholm" och är en av de största roll-on roll-off hamnarna i Sverige. Hamnen har en viktig roll att spela i transport av passagerare och gods till Finland Norge Ryssland och Baltikum.

Staden ligger i Norrtälje kommun, som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Har sitt säte i staden Norrtälje. Det är den största och nordligaste kommun i Stockholms län och skapades 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor endast bebodda under sommaren. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård vilket gör den populär bland Stockholmare och turister.

Hamnen har en mycket kort tillvägagångssätt väg vilket gör det mycket attraktivt för snabba turer och vändningar till Finland Estland och Åland och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn Naantall och Paldiski. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.