Rönne till Ystad färja

Rönne Ystad rutten ansluter Bornholm med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, BornholmerFærgen. Det finns överfarter upp till 28 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 20 minuter.

Rönne Ystad seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rönne - Ystad färjerederier

  • BornholmerFærgen
    • 4 Avgångar per dag 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rönne Ystad

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rönne Ystad är en bil och 2 passagerare.

Rönne guide

Ronne är en stad belägen på den danska ön Bornholm i Östersjön. Det är en ganska liten ö, som mäter cirka 29 kvadratkm med cirka 11.500 invånare. Ön har en naturlig hamn och på grund av detta, och på grund av sitt läge i Östersjön, har stadens historia påverkats av både tyska och svenska influenser under tiden för dess utveckling som sillfiskehamn. Staden är idag ett populärt turistmål där de flesta besökarna kommer från Danmark, Tyskland, Sverige och Polen för att uppleva stadens kullerstensgator, museer och korsvirkeshus. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader åt köpmän och adelsmän. Sevärdheter är Bornholms Museum, Försvarsmuseumet, St Nicolas kyrka, Smedegårds ridskola i södra delen av staden och fyren som byggdes 1880.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden med färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighetkatamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.

Ystad guide

Den svenska staden och hamnen i Ystad är ett mycket populärt besöksmål och liger ungefär 60 km sydöster om Malmö. Några av de största attraktionerna ligger runt Stora Östergatan och Stora Norregatans, exempelvis 1700-talsbyggnaden Änglahuset. Sandstränderna är också något extra, Sankta Maria kyrka på Stortorget, och Ystads Konstmuseum på St Knuts Torg, som är fylld med dansk konst och står bredvid turistbyrån.

Om du tar någon av Wallander (Wallander är en fiktiv svensk polis) guidade turer du får se de flesta av staden och dess mestadels historiska sevärdheter. Om du väljer att inte göra det, är de viktigaste St Knuts torg, 12-talets Grey Friar kloster och angränsande Saint Petri kyrka och museum. Det finns också många bra kaféer och restauranger i Ystad för att njuta av.