COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ventspils - Nynäshamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Ventspils till Nynäshamn färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Lettland till Sverige

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Ventspils och Nynäshamn

  • 12 Sailings Weekly 8 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Ventspils till Nynäshamn

 • "Den bedste overfart til Letland"

  Hurtigt og billigt og samtidig gode forhold uden nogen problemer. Den bedste forbindelse Sverige-Letland!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ventspils-Nynashamn-Ventspils"

  Trevlig resa. Anlände i tid. Allting var bra - på och avlastningen gick smidigt. Det fanns inga stor problem att åka.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Ventspils till Nynäshamn

Ventspils Nynäshamn-rutten går mellan Lettland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Ventspils Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Ventspils

Ventspils är en stad som ligger i nordvästra Lettland i den historiska regionen Kurland och är den 6:e största staden i landet. Den ligger på floden Venta och på Östersjökusten och är känd för sina stora konserter, festivaler och många andra fritids- och kulturevenemang som lockar tusentals besökare varje år. Under vintern är staden värd för prisutdelningen av det lettiska Radioprogrammet "Musical Bank" och den TV-sända nationella uttagningen till Eurovision Song Contest. Staden är också värd för den sista konserten av den lettiska popmusiksomröstningen "The Musical Hits" i Renkis Garden i juli varje år. Den andra helgen i juli håller staden också firandet av Sea Festival och första helgen i augusti besöker tusentals människor staden för att delta i den årliga stadsfestivalen. För familjer, har Ventspils Adventure Park en skidbacke, ett repspår, bob, BMX spår, studsmattor, Kiiking gungor och annan underhållning.

Stadens hamn är isfri och driver färjetrafik till Sverige och Tyskland.


Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.