Riga
Stockholm
Färjor till Sverige
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Riga Stockholm

Riga Stockholm-rutten går mellan Lettland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Tallink Silja Line. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Riga Stockholm-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Riga till Stockholm färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Lettland till Sverige
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Riga till Stockholm?

Färjeresan från Riga till Stockholm tar ungefär 18h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Riga - Stockholm?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Riga och Stockholm, dessa är
  • Tallink Silja

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Riga - Stockholm?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Riga - Stockholm, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Riga

Lettlands största stad och huvudstad Riga ligger vid Rigabukten, vid mynningen av floden Daugava. Även om området tros ha varit bebott i flera tusentals år räknas Biskop Alberts ankomst till staden år 1201 som Rigas grundande. År 1997 hamnade Rigas gamla stadskärna Vecrīga på Unescos världsarvslista. Här finns magnifika kyrkor och katedraler, som S:t Peterskyrkan och Domkyrkan där det anordnas regelbundna konserter. Vill man bort från de vindlande gatorna och marknaderna i gamla stan, där man kan köpa bärnstenssmycken och traditionellt stickade plagg, finns många spännande museum och konstgallerier i staden.

Rigas hamn ligger mitt i staden, på gångavstånd från många hotell, restauranger och embassader. Härifrån går passagerarfärjor till Stockholm med en restid på 17 timmar, och till Lübeck i Tyskland med en restid på 31 timmar.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.