COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Riga - Stockholm är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Riga till Stockholm färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Lettland till Sverige

Rederier som åker mellan Riga och Stockholm

  • 4 Sailings Weekly 18 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Riga till Stockholm

 • "Resa Riga-Stockholm"

  Smaklös och dyr mat i gourmetrestaurangen. Katastrofalt dålig trubadur i kaféet.

  'Romantika' travelled on Romantika

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Vi träffade trevlig och hjälpsam personal.

  'Isabelle' travelled on Isabelle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stockholm"

  Färjan var trevlig. Det var en fantastisk utsikt från båten och resan var lugn och jag blev aldrig sjuk. Det var americansk standard som på ett motel i hytten. Ingen ac dock. Vi var på andra våningen. Fyra vuxna skulle pass bättre längre upp i en större hytt.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Riga-Värtahamnen,Sthlm med Tallink"

  Smidig bokning över nätet.

  'Isabelle' travelled on Isabelle

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Riga till Stockholm

Riga Stockholm-rutten går mellan Lettland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Tallink Silja. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Riga Stockholm-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Riga

Lettlands största stad och huvudstad Riga ligger vid Rigabukten, vid mynningen av floden Daugava. Även om området tros ha varit bebott i flera tusentals år räknas Biskop Alberts ankomst till staden år 1201 som Rigas grundande. År 1997 hamnade Rigas gamla stadskärna Vecrīga på Unescos världsarvslista. Här finns magnifika kyrkor och katedraler, som S:t Peterskyrkan och Domkyrkan där det anordnas regelbundna konserter. Vill man bort från de vindlande gatorna och marknaderna i gamla stan, där man kan köpa bärnstenssmycken och traditionellt stickade plagg, finns många spännande museum och konstgallerier i staden.

Rigas hamn ligger mitt i staden, på gångavstånd från många hotell, restauranger och embassader. Härifrån går passagerarfärjor till Stockholm med en restid på 17 timmar, och till Lübeck i Tyskland med en restid på 31 timmar.


Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm ligger utspridd över flertalet öar på Sveriges östkust och betraktas av många som en av världens vackraste huvudstäder. Sommartid ger de ljusa kvällarna och nätterna staden ett magiskt skimmer, och om vintern är staden, med lite tur, täckt av ett gnistrande snötäcke som lyser upp i mörkret.

Den supermoderna staden är känd för sin design, mode och livliga nattliv men i Gamla stan kan besökare ta del av det historiska Stockholm, med smala gränder, kullerstenstorg och marknader.

Går man vidare söderut över Skeppsbron kommer man till Södermalm, Stockholms hipsterhjärta, med många alternativa kaféer, barer och butiker.

Från Stockholms hamnar avgår färjor till Finland, Ryssland och Baltikum.