COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Göteborg - Kiel är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Tyskland

Rederier som åker mellan Göteborg och Kiel

  • 8 Sailings Weekly 14 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Göteborg till Kiel

 • "Kiel tur och retur"

  Information om Wi-fi mycket otydlig. American Express kunde inte användas på båten, vilket är märkligt, eftersom nåde tåg och flyg accepterar det liksom hotell och restauranter (oftast). Ingen information om att allt var stängt i Kiel på söndag.

  'Stena Scandinavica' travelled on Stena Scandinavica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "bra vägval"

  Kan rekommendera att resa med Stena Line till Kiel. Utmärkt restaurang och bra hytt. Gör gärna om resan.

  'Stena Germanica' travelled on Stena Germanica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Lugn och behaglig färd i 1/2 tom färja i härligt väder "

  Allt var bra från den snabba påfarten till avfarten förutom en ovanligt spartansk och fantasilös frukost och väl smala sängar i vår panoramahytt

  'Stena Germanica' travelled on Stena Germanica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resan på båten"

  Utmärkt och lättillgängligt på båten. Många utrymmen att utnyttja.

  'Stena Germanica' travelled on Stena Germanica

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Göteborg till Kiel

Göteborg Kiel-rutten går mellan Sverige och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 14 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Göteborg Kiel-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Göteborg

Sveriges näst största stad Göteborg ligger på Västkusten, ungefär halvvägs mellan Köpenhamn och Oslo. Det strategiska läget vid Göta älvs mynning har hjälpt till att etablera 'lilla London' som en framstående handelsstad. Staden har ett rikt industri- och kulturarv och här anordnas några av Skandinaviens största kulturevenemang. Göteborgs filmfestival (tidigare Göteborgs internationalla filmfestival) har hållits i staden sedan 1979, och en av Sveriges största musikfestivaler, Way out West, arrangeras här sen 2007.
Biltillverkaren Volvo grundades i Göteborg 1927 och här ligger även några av Sveriges viktigaste lärosäten; Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

Göteborgs hamn är inte bara Sveriges utan Nordens största och härifrån avgår färjor till Fredrikshamn i Danmark och Kiel i Tyskland. Om man åker färja hit får man se det vackra hamnområdet när båten glider in i hamnen. Hamnen är även mycket centralt belägen.


Guide till Kiel

Den nordtyska hamnstaden Kiel ligger sydost om Jylland, ca 90 km norr om Hamburg. Staden är ett av Tysklands viktigaste sjöfartscentrum tack vare sitt läge vid Kielfjordens mynning i Östersjön och världens mest trafikerade farled Kielkanalen.
Staden är djupt präglad av sin marinhistoria och den tyska Östersjöflottan har spelat en viktig roll här sen mitten av 1800-talet.

För besökare som vill utforska staden finns ett antal museer med utställningar om konst, zoologi, geologi, historia och militärhistoria. Sjöfartsmuseet (Schifffahrtsmuseum) med tillhörande museihamn är väl värt ett besök.

Ett stort antal passagerarfärjor åker härifrån till bland annat Sverige, Norge och Ryssland. Kiels hamn är ett viktigt stopp för kryssningsfartyg som åker runt Östersjön.