Färja från Klaipeda till Trelleborg

Klaipeda Trelleborg-rutten går mellan Litauen och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 17 timmar.

Färjetrafiken på Klaipeda Trelleborg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Klaipeda och Trelleborg

  • TT Line
    • 3 avgångar per vecka 17 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Trelleborg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Klaipeda Trelleborg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Klaipeda

Litauens tredje största stad Klaipeda ligger vid Östersjön, vid inloppet till Kuriska sjön.

Staden har tillhört Preussen, Tyska riket och Sovjetunion och till och med Sverige i några år under stormaktstiden. Stadens brokiga förflutna gör den till ett spännande resmål och de flesta sevärdheterna ligger i centrum. Vackra korsvirkeshus ger staden en medeltida charm.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån avgår last- och passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.

Guide till Trelleborg

Trelleborg ligger i Skåne i södra Sverige. Stadens historia kan spåras tillbaka till 1260 när staden gavs som bröllopsgåva från den danska kungafamiljen till Sveriges prins Valdemar. Men danskarna tog snart tillbaka staden och den förblev under danskt styre fram till 1658. Trelleborg blev en industristad i slutet av 1800-talet och denna industrialisering har spelat en viktig roll i stadens utveckling.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.