Tanger Med till Sete färja

Tanger Med Sete rutten ansluter Marocko med Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Grandi Navi Veloci. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 32 timmar.

Tanger Med Sete seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Tanger Med till Sete färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Marocko till Frankrike sida.

Tanger Med - Sete färjerederier

  • Grandi Navi Veloci
    • 2 Avgångar per vecka 32 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tanger Med Sete

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tanger Med Sete är en bil och 1 passagerare.

Tanger Med guide

Tanger-Med är ett lasthamn som ligger runt 40 km öster om Tanger i Marocko. Det är en av de största hamnarna vid Medelhavet och i Afrika och togs i drift i juli 2007. Byggandet av den andra fasen inleddes 2009 för att möta den snabbt växande efterfrågan för att transportera containrar. Förutom containertrafik, har Tanger-Med-hamnen också en nybyggd passagerarterminal, som ersätter staden Tangers hamn som destination för färjor och passagerarfartyg från Europa. Inne i terminalbyggnaden kommer du att hitta växlingskontor, bankomater och en liten butik som säljer tidningar, böcker, cigaretter och snacks etc. Det finns också ett café på övervåningen.

Historien om Tanger är mycket omfattande, på grund av den historiska förekomsten av många civilisationer och kulturer från och innan det 5:e århundradet före Kristus. Mellan det att staden var en strategisk Berber stad och ett feniciskt handelscentrum till den oberoende eran runt 1950-talet, var Tanger en tillflyktsort för många kulturer. År 1923 blev Tangier ansedd ha internationell status genom utländska kolonialmakter, och blev en destination för många europeiska och amerikanska diplomater, spioner, författare och affärsmän.

Sete guide

Den franska staden Sete, även känd som "Venedig i Languedoc", ligger vid kanten av Medelhavet, bara 31 km från Montpellier. Setes charm ligger i dess förbindelser med havet, dess storslagna kanal, samt dess många restauranger, turistattraktioner och livliga gator. Besökare bör ta en promenad längs St Louis Pier, och titta på kommande och gående av fritidsbåtar eller fiskebåtar som lastar av deras last. För en mer avkopplande upplevelse, vad passer bättre än att slappna av med en god måltid på en restaurang med utsikt över havet. Staden byggdes på sidorna av Mont St Clair, inklämd mellan Thau lagunen, havet och kanalerna, och är en av de största hamnarna på Medelhavskusten. I Sete finns det en söt blandning av dofter från havet och garrigue (Medelhavet buskmark) i luften.

Från stadens hamn avgår färjor till Nador, Tangler Med och Barcelona.