Färja från Roscoff till Cork

Roscoff Cork-rutten går mellan Frankrike och Irland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 12 timmar.

Färjetrafiken på Roscoff Cork-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Roscoff och Cork

  • Brittany Ferries
    • 2 avgångar per vecka 12 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Roscoff Cork

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Roscoff Cork-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Roscoff

Roscoff är en stad och hamn som ligger i regionen Bretagne i nordvästra Frankrike och är en idyllisk introduktion till Bretagnes rustika charm. Staden är känd för sin underbara arkitektur och har kallats "Petite citera de caractere de Bretagne" (den lilla staden med karaktär). I Roscoff, finns attraktiva 1600-tals granit byggnader som kryper mot kusten, gator fyllda med fantastiska restauranger, som serverar bra mat och charmiga små konstgallerier och presentbutiker. Staden har specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter och traditionella Breton crêpes, som du kan njuta av på en av de många crêperies. Alternativt prova några berömda Bretagne thalassoterapi - föryngrande, helande och avkopplande behandlingar med hjälp av havsvatten och havsprodukter.

Hamnen har varit i drift sedan 1973, även om passagerare inte kommer att hitta manga faciliteter i terminalen. Istället finns en liten butik och vissa automater. Färjetrafik avgår både Rosslare och Cork på Irland. Restider är cirka 17 timmar till Rosslare och 13 timmar till Cork. Den närliggande Ile de Batz, som kallas Enez Vaz i Breton, är en liten ö som också kan nås från hamnen.

Guide till Cork

Cork är en stad i sydvästra Irland, i provinsen Munster, som är den näst största staden i Irland och den tredje folkrikaste på ön Irland. Staden ligger på stranden av floden Lee, som delar sig i två kanaler i den västra delen av staden. Stadens kajer ligger på den östra sidan av staden där de två kanalerna konvergerar och sedan fortsätta att strömma ut till Lough Mahon och Cork Harbour. Själva staden ligger på ön i den del av floden Lee där det spricker.

Cork har arkitektiskt anmärkningsvärda byggnader som härstammar från medeltiden till modern tid, även om det enda byggnaden som återstår av den medeltida eran är Red Abbey. Staden har också två katedraler. St Marys katedral, ofta kallad Nordkatedralen, är den katolska katedralen i staden och påbörjades byggas år 1808. Dess distinkta torn lades på 1860-talet. St Fin Barre 's Cathedral serverar den protestantiska tron och är kanske den mer kända av de två, och är byggt på grunden av en tidigare katedral. Arbetet inleddes år 1862 och avslutades år 1879 under ledning av arkitekten William Burges.