COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Cairnryan - Larne är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Cairnryan till Larne färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Skottland till Nordirland

Rederier som åker mellan Cairnryan och Larne

  • 6 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Cairnryan till Larne

 • "Crirnrayn till Larne och tillbaka"

  Överfarten gick smidigt och men blev lite försenade. Köpte i baren och det gick lite långsamt. Servicen var inte så bra i baren. Det fanns inte så mycket att välja mellan i baren heller gällande maten. Annars var allting bra.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resan till Irland "

  Kanon 👌 😁😄

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Juli resa till Irland"

  Vi gillade vår resa över det Irländska havet. Hela processen gick bra med den vänliga personalen vid hamnen. Och barnen blev underhållna på färjan av personalen. Målade ansiktet osv.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "European Highlander till Larne"

  Vår resa med European Highlander var helt underbar pga på och avlastningen gick så smidigt och effektivt. Färjan var rätt så brkväm också. Resan var verkligen bra och personalen var trevliga. Maten var lite kall men inte så kall så jag kan klaga.

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Cairnryan till Larne

Cairnryan Larne-rutten går mellan Skottland och Nordirland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, P&O Irish Sea. Färjor avgår upp till 42 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Cairnryan Larne-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Cairnryan

Cairnryan är en liten by i Skottland som ligger i Dumfries och Galloway. Byn ligger på den östra stranden Loch Ryan. Byn är viktig i sjöfartshistoria, med färjor som förbinder Skottland med Nordirland. Byn etablerades år 1701 för arbetare i Lochryan Estate som har en hjortpark och en boulebana.

Huvudfaciliteterna i byn idag, är Lochryan hotell, några bed and breakfast och gästhus, campingplatsen som är byggd på en gammal krigslägerplats, butik och Merchant's House restaurangen.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland med Nordirland. Den första öppnades 1973, och traffikerades från början av Townsend Thoresen och numera av P&O Ferries som förbinder Skottland med hamnen i Larne. Den andra Old House Point traffikeras av Stena Line och förbinder Skottland med Belfast.


Guide till Larne

Staden och hamnstaden Larne ligger i grevskapet Antrim i Nordirland. Larne ligger på den västra sidan av det smala sundet som förbinder Larne Lough till havet. På östra sidan av inloppet finns en halvö som heter Islandmagee. Väster om Larne är den gamla vulkaniska bildandet av Antrim Plateau, med nedisade dalar vackert svepande ner till havet på norr om Larne i så kallade Glens of Antrim.

Kustområdet kring Larne har varit bebott i årtusenden, och det tros ha varit en av de tidigaste bebodda områden i Irland, med dessa tidiga befolkningsgrupper som tros ha kommit från Skottland via North Channel. På 13-talet den Scots-Irish Bissett familj byggde Olderfleet slott på Curran Point. År 1315 Edvard Bruce of Scotland (bror till Robert the Bruce, kung av Skottland) landade på Larne med sin 6.000 stark armé på väg att erövra Irland, där Olderfleet slott var av strategisk betydelse. Edward såg Irland som en annan front i det pågående kriget mot Norman England.

Färjor seglar från hamnen till Cairnryan och Troon i Skottland.