Cairnryan till Larne färja

Cairnryan Larne rutten ansluter Skottland med Nordirland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, P&O Irish Sea. Det finns överfarter upp till 49 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar.

Cairnryan Larne seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Cairnryan till Larne färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skottland till Nordirland sida.

Cairnryan - Larne färjerederier

 • P&O Irish Sea
  • 7 Avgångar per dag 2 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Cairnryan Larne

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Cairnryan Larne är en bil och 2 passagerare.

Cairnryan Larne färja recensioner

 • "Juli resa till Irland"

  Vi gillade vår resa över det Irländska havet. Hela processen gick bra med den vänliga personalen vid hamnen. Och barnen blev underhållna på färjan av personalen. Målade ansiktet osv.

  'Andrew' reste Cairnryan Larne med P&O Irish Sea på European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Crirnrayn till Larne och tillbaka"

  Överfarten gick smidigt och men blev lite försenade. Köpte i baren och det gick lite långsamt. Servicen var inte så bra i baren. Det fanns inte så mycket att välja mellan i baren heller gällande maten. Annars var allting bra.

  'Anonym' reste Cairnryan Larne med P&O Irish Sea på European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "European Highlander till Larne"

  Vår resa med European Highlander var helt underbar pga på och avlastningen gick så smidigt och effektivt. Färjan var rätt så brkväm också. Resan var verkligen bra och personalen var trevliga. Maten var lite kall men inte så kall så jag kan klaga.

  'Spike' reste Cairnryan Larne med P&O Irish Sea på European Highlander

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa"

  Om du ska åka från England till Nord Irland och du gillar att köra så är det utmärkt att åka med färja. Terminalen var väl organiserade och personalen var väldigt hjälpsamma. Faliciteterna var väldigt bra. Det gick snabbt att åka.

  'Michael Logue' reste Cairnryan Larne med P&O Irish Sea på European Highlander

  Lӓs mer Läs mindre

Cairnryan guide

Cairnryan är en liten by i Skottland som ligger i Dumfries och Galloway. Byn ligger på den östra stranden Loch Ryan. Byn är viktig i sjöfartshistoria, med färjor som förbinder Skottland med Nordirland. Byn etablerades år 1701 för arbetare i Lochryan Estate som har en hjortpark och en boulebana.

Huvudfaciliteterna i byn idag, är Lochryan hotell, några bed and breakfast och gästhus, campingplatsen som är byggd på en gammal krigslägerplats, butik och Merchant's House restaurangen.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland med Nordirland. Den första öppnades 1973, och traffikerades från början av Townsend Thoresen och numera av P&O Ferries som förbinder Skottland med hamnen i Larne. Den andra Old House Point traffikeras av Stena Line och förbinder Skottland med Belfast.

Larne guide

Staden och hamnstaden Larne ligger i grevskapet Antrim i Nordirland. Larne ligger på den västra sidan av det smala sundet som förbinder Larne Lough till havet. På östra sidan av inloppet finns en halvö som heter Islandmagee. Väster om Larne är den gamla vulkaniska bildandet av Antrim Plateau, med nedisade dalar vackert svepande ner till havet på norr om Larne i så kallade Glens of Antrim.

Kustområdet kring Larne har varit bebott i årtusenden, och det tros ha varit en av de tidigaste bebodda områden i Irland, med dessa tidiga befolkningsgrupper som tros ha kommit från Skottland via North Channel. På 13-talet den Scots-Irish Bissett familj byggde Olderfleet slott på Curran Point. År 1315 Edvard Bruce of Scotland (bror till Robert the Bruce, kung av Skottland) landade på Larne med sin 6.000 stark armé på väg att erövra Irland, där Olderfleet slott var av strategisk betydelse. Edward såg Irland som en annan front i det pågående kriget mot Norman England.

Färjor seglar från hamnen till Cairnryan och Troon i Skottland.