Cairnryan
Larne
Färjor till Nordirland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Cairnryan - Larne är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Cairnryan till Larne

Cairnryan Larne-rutten går mellan Skottland och Nordirland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, P&O Irish Sea. Färjor avgår upp till 49 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Cairnryan Larne-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Cairnryan till Larne färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Skottland till Nordirland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Cairnryan till Larne?

  Färjeresan från Cairnryan till Larne tar ungefär 2h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Cairnryan till Larne?

  Priserna för färjan mellan Cairnryan - Larne varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 289 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Cairnryan - Larne?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Cairnryan och Larne, dessa är
  • P&O Irish Sea
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Cairnryan - Larne?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Cairnryan - Larne, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Cairnryan - Larne?

  Ja, mellan Cairnryan - Larne kan du resan utan bil med
  • P&O Irish Sea
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Cairnryan - Larne?

  Ja, du kan resa med bil mellan Cairnryan - Larne med
  • P&O Irish Sea
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Cairnryan - Larne?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • P&O Irish Sea
 • Vad är avståndet från Cairnryan till Larne?

  Det är uppskattningsvis 47 sjömil mellan Cairnryan och Larne.

Så tycker våra kunder om Färjor från Cairnryan till Larne

 • "Crirnrayn till Larne och tillbaka"

  Överfarten gick smidigt och men blev lite försenade. Köpte i baren och det gick lite långsamt. Servicen var inte så bra i baren. Det fanns inte så mycket att välja mellan i baren heller gällande maten. Annars var allting bra.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resan till Irland "

  Kanon 👌 😁😄

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Juli resa till Irland"

  Vi gillade vår resa över det Irländska havet. Hela processen gick bra med den vänliga personalen vid hamnen. Och barnen blev underhållna på färjan av personalen. Målade ansiktet osv.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "European Highlander till Larne"

  Vår resa med European Highlander var helt underbar pga på och avlastningen gick så smidigt och effektivt. Färjan var rätt så brkväm också. Resan var verkligen bra och personalen var trevliga. Maten var lite kall men inte så kall så jag kan klaga.

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Cairnryan

Cairnryan är en liten by i Skottland som ligger i Dumfries och Galloway. Byn ligger på den östra stranden Loch Ryan. Byn är viktig i sjöfartshistoria, med färjor som förbinder Skottland med Nordirland. Byn etablerades år 1701 för arbetare i Lochryan Estate som har en hjortpark och en boulebana.

Huvudfaciliteterna i byn idag, är Lochryan hotell, några bed and breakfast och gästhus, campingplatsen som är byggd på en gammal krigslägerplats, butik och Merchant's House restaurangen.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland med Nordirland. Den första öppnades 1973, och traffikerades från början av Townsend Thoresen och numera av P&O Ferries som förbinder Skottland med hamnen i Larne. Den andra Old House Point traffikeras av Stena Line och förbinder Skottland med Belfast.


Guide till Larne

Staden och hamnstaden Larne ligger i grevskapet Antrim i Nordirland. Larne ligger på den västra sidan av det smala sundet som förbinder Larne Lough till havet. På östra sidan av inloppet finns en halvö som heter Islandmagee. Väster om Larne är den gamla vulkaniska bildandet av Antrim Plateau, med nedisade dalar vackert svepande ner till havet på norr om Larne i så kallade Glens of Antrim.

Kustområdet kring Larne har varit bebott i årtusenden, och det tros ha varit en av de tidigaste bebodda områden i Irland, med dessa tidiga befolkningsgrupper som tros ha kommit från Skottland via North Channel. På 13-talet den Scots-Irish Bissett familj byggde Olderfleet slott på Curran Point. År 1315 Edvard Bruce of Scotland (bror till Robert the Bruce, kung av Skottland) landade på Larne med sin 6.000 stark armé på väg att erövra Irland, där Olderfleet slott var av strategisk betydelse. Edward såg Irland som en annan front i det pågående kriget mot Norman England.

Färjor seglar från hamnen till Cairnryan och Troon i Skottland.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.