Cairnryan till Belfast färja

Cairnryan Belfast rutten ansluter Skottland med Nordirland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 35 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 15 minuter.

Cairnryan Belfast seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Cairnryan till Belfast färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skottland till Nordirland sida.

Cairnryan - Belfast färjerederier

 • Stena Line
  • 5 Avgångar per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Cairnryan Belfast

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Cairnryan Belfast är en bil och 2 passagerare.

Cairnryan Belfast färja recensioner

 • "Underbar färja"

  Jag var så nöjd med att åka med Stena. Det var bra säten och de var inviduela med lampa osc. De hade film och wifi också. Det var mer klass på det än var jag trodde.

  'Heather' reste Cairnryan Belfast med Stena Line på Superfast VIII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Till Belfast"

  Bra färja, många caféer och det fanns inte så många säten ut i det fina väderet. Det var synd.

  'Julie ' reste Cairnryan Belfast med Stena Line på Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja"

  Utmärkt. Väldigt bekvämt. Det fanns inte så mycket att välja mellan i restaurangen dock. Det gjorde det lite svårt. Men det fanns ett kafee också men det fanns inte så mcyket där heller.

  'Anonym' reste Cairnryan Belfast med Stena Line på Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bokning online kan vara en fälla"

  Bokade med Stena Line online till Dublin. Blev besviken att det var billigare att köpa biljetten i Glasgow och inkulderat tåg och buss till Stena. Det var lite tråkigt. Men annars var det bra på färjan.

  'Mary' reste Cairnryan Belfast med Stena Line på Superfast VIII

  Lӓs mer Läs mindre

Cairnryan guide

Cairnryan är en liten by i Skottland som ligger i Dumfries och Galloway. Byn ligger på den östra stranden Loch Ryan. Byn är viktig i sjöfartshistoria, med färjor som förbinder Skottland med Nordirland. Byn etablerades år 1701 för arbetare i Lochryan Estate som har en hjortpark och en boulebana.

Huvudfaciliteterna i byn idag, är Lochryan hotell, några bed and breakfast och gästhus, campingplatsen som är byggd på en gammal krigslägerplats, butik och Merchant's House restaurangen.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland med Nordirland. Den första öppnades 1973, och traffikerades från början av Townsend Thoresen och numera av P&O Ferries som förbinder Skottland med hamnen i Larne. Den andra Old House Point traffikeras av Stena Line och förbinder Skottland med Belfast.

Belfast guide

Staden Belfast ligger i Land Antrim i Nordirland, även om delar av östra och södra Belfast ligger i County Down. Belfast är också Nordirlands huvudstad. Baserat vid mynningen av floden Lagan där det blir en djup och skyddad vik är Belfast omgiven av berg som skapar ett mikroklimat som främjar trädgårdsodling. Från de viktorianska Botanic Gardens i hjärtat av staden till höjderna av Cave Hill Country Park vid den stora vidsträckta Lagan Valley Regional Park till Colin Glen, Belfast innehåller ett överflöd av parklandskap och skogsparker. Parker och Trädgårdar är en integrerad del av Belfast arv, och hem till ett rikt djurliv och populära platser för picknick, en promenad eller en joggingtur. Många evenemang äger rum i hela inklusive festivaler som Rose Week och speciella aktiviteter som fågelskådning kvällar och stora odjuret jagar. Den arkitektoniska stilen i Belfast byggnader allt från Edwardian, liksom Stadshuset, till modern, som Waterfront Hall. Många av stadens viktorianska landmärken, inklusive huvud Lanyon Building vid Queens University Belfast och Linenhall biblioteket, har designats av Sir Charles Lanyon.

Från stadens hamn går färjetrafiken till Cairnryan i Skottland, Liverpool i England och Douglas på Isle of Man.