Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Skottland

Geografiskt sett upptar Skottland norra tredjedelen av Storbritannien, som delar en landgräns med England i söder och med Nordirland i sydvästra delen av Irländska sjön.

Skottland har hundratals öar och många skärgårdar, alla varierande i storlek. Isle of Skye är kanske den mest kända delen av Hebriderna längs västkusten, liksom de historiskt rika norra öarna Orkney och de lite mer avlägsna Shetlandsöarna. Det är vanligtvis på dessa öar, särskilt de västra öarna, där Scotch Whiskey är gjord. Det är en av landets största export, med cirka fem hundra miljoner flaskor som produceras årligen.

Vad kan man göra i Skottland?

Skottland har en blandning av spektakulära landskap, såsom de härliga, svepande högländerna med glittrande lochs i nordväst, med ett rikt och varierat djurliv, vilket lockar ett stort antal fågelskådare från hela världen.

Skottland har en blomstrande konst och kulturscen, som är mest framträdande i Glasgow, och otaliga slott, det mest kända är den ikoniska bergsfästningen i huvudstaden, Edinburgh. Man tror att det var en gång över tre tusen slott i Skottland.

Att resa med färja till Skottland från Nordirland är enkelt, med ett urval av konventionella och höghastighetsavgångar som kopplar dig till sydvästra Skotland. Färjorna är moderna, välutrustade fartyg och ger en kort och frekvent året runt- länk över Irländska sjön.

Även om den direkta passagerarförbindelsen till Skottland från Europas fastland inte längre fungerar, erbjuder det brittiska vägnätet god tillgång till alla regioner i Skottland. Så om du reser från kontinenten: att gå via England är ett rimligt alternativ, och seglar främst till en hamn i nordöstra England för att minimera körtiden. Hamnen i Newcastle ligger cirka två och en halv timme från Edinburgh med bil, medan Hull är ungefär fyra timmar från den skotska gränsen.

Skottland är även en bra utgångspunkt för färja mellan Storbritannien och de många skotska öarna, bra om du letar efter en vidarekoppling, eller lika om du reser tillbaka till fastlandet.

När är det bäst att boka färja till Skottland?

Skottland kan besökas året runt. De varmaste månaderna är mellan maj och september, medan det kan snöa mellan november och mars.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig.

Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Pentland Ferries
  • Få pris
 • Northlink Ferries
  • Få pris

Skottland recension

 • "Resa fredagseftermiddag "

  Punktlig och rent överallt. Åt inte mat men det såg fint ut i diskarna vid restaurangen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jätte-nöjd"

  Jätte-nöjd

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En perfekt överfart"

  Lugnt och fint på båten. Inget stort utbud av mat och annat, men helt tillräckligt för att hålla sig flytande några timmar

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt"

  Funkade fint!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Skottland