COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Skottland

Geografiskt sett upptar Skottland norra tredjedelen av Storbritannien, som delar en landgräns med England i söder och med Nordirland i sydvästra delen av Irländska sjön.

Skottland har hundratals öar och många skärgårdar, alla varierande i storlek. Isle of Skye är kanske den mest kända delen av Hebriderna längs västkusten, liksom de historiskt rika norra öarna Orkney och de lite mer avlägsna Shetlandsöarna. Det är vanligtvis på dessa öar, särskilt de västra öarna, där Scotch Whiskey är gjord. Det är en av landets största export, med cirka fem hundra miljoner flaskor som produceras årligen.

Vad kan man göra i Skottland?

Skottland har en blandning av spektakulära landskap, såsom de härliga, svepande högländerna med glittrande lochs i nordväst, med ett rikt och varierat djurliv, vilket lockar ett stort antal fågelskådare från hela världen.

Skottland har en blomstrande konst och kulturscen, som är mest framträdande i Glasgow, och otaliga slott, det mest kända är den ikoniska bergsfästningen i huvudstaden, Edinburgh. Man tror att det var en gång över tre tusen slott i Skottland.

Att resa med färja till Skottland från Nordirland är enkelt, med ett urval av konventionella och höghastighetsavgångar som kopplar dig till sydvästra Skotland. Färjorna är moderna, välutrustade fartyg och ger en kort och frekvent året runt- länk över Irländska sjön.

Även om den direkta passagerarförbindelsen till Skottland från Europas fastland inte längre fungerar, erbjuder det brittiska vägnätet god tillgång till alla regioner i Skottland. Så om du reser från kontinenten: att gå via England är ett rimligt alternativ, och seglar främst till en hamn i nordöstra England för att minimera körtiden. Hamnen i Newcastle ligger cirka två och en halv timme från Edinburgh med bil, medan Hull är ungefär fyra timmar från den skotska gränsen.

Skottland är även en bra utgångspunkt för färja mellan Storbritannien och de många skotska öarna, bra om du letar efter en vidarekoppling, eller lika om du reser tillbaka till fastlandet.

När är det bäst att boka färja till Skottland?

Skottland kan besökas året runt. De varmaste månaderna är mellan maj och september, medan det kan snöa mellan november och mars.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig.

Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • 14 avgångar per vecka 1 timme
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 2 tim
  • Få pris
  • Avgår 5 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Skottland recension

 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Lynx min favvo"

  Snabb fin färja och om du vill resa till Irland under dagen med hög hastighet, det är det enda sättet att resa på! Stena plus lounge ser också fin ut. Mysig är ordet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Europe vilket skepp 5 stjärnor"

  Jag älskar den här färjan, hon är havets drottning och en jätte bland färjor, personalen är vänlig plus jag tycker att hon är bäst jag rekomenderar en resa tidigt på morgonen kl 2:45 från fishguard

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Faciliteter ombord"

  Jag har varit ombord farjan tva ganger, fran Holihead till Dublin och tillbaka. Jag ar mycket nöjd med tjänsten, mina barn som är 13, 10 och 7 älskar det men jag kan inte lyssna till Curious George mer. Kan någon ändra DVD-skivan? Samma sak 4 gånger I rad!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Skottland