Boka en färja från/till Aberdeen

Aberdeen färjehamnen i Skottland har ett antal rutter till Lerwick & Kirkwall. Med ett urval av upp till 11 avgångar per vecka, färjehamnen Aberdeen ansluter Skottland med Shetlandsöarna & Orkney-öarna.

Resetid från 6 timmar på Kirkwall tjänsten till 12 timmar 30 minuter på Lerwick service.

Det är en kort sammanfattning på den här sidan, men eftersom överfarterna kan skilja sig beroende på vilken årstid det är. Råda vi dig att kolla upp tiderna på vår hemsida också, så tider och priser hittar ni på vår Aberdeen prissökning.

Aberdeen hamnkarta

Klicka här för karta

Aberdeen färjetjänster

 • Northlink Ferries
  • 7 avgångar per vecka 12 tim 30 min
  • Få pris
 • Northlink Ferries
  • 4 avgångar per vecka 6 tim
  • Få pris

Guide till Aberdeen

Aberdeen är Skottlands tredje största stad och den inofficiella huvudstaden i landets nordöstra delar. Härifrån går färjor till de karga öarna norr om Skottland. Att resa till Kirkwall på Orkneyöarna härifrån tar sex timmar, och att ta sig till Lerwick på de avlägset belägsna Shetlandsöarna tar 12.

Vad kan man göra i Aberdeen?

Att besöka Aberdeen är både dyr och billigt på samma gång; här kryllar det av sevärdheter och landmärken som man kan njuta av helt gratis, medan boende är jämförelsevis dyrt, speciellt under sommarmånaderna. Det är gratis entré till sjömuséet (maritime museum) samt det innehållsrika konstmuséet Aberdeen art gallery, och det kostar heller inget att ströva runt i den stora parken Duthie med sina tropiska växthus.

Är vädret vackert kan man ge sig ut till Balmedie Beach och doppa tårna i Nordsjön – men var beredd på den ökända skotska blåsten och ta med en extra tröja. Från Aberdeen kan man lätt ta en buss till det mytomspunna skotska höglandet med sina sagolika gröna kullar och slätter.
Det är inte många som vågar sig hit vintertid, men det skotska nyårsfirandet, ’hogmanay’ är världsberömt och blir garanterat ett minne för livet.

Hur tar man sig runt Aberdeen?

Inne i staden kan man ta sig runt till fots, men vill man lämna centrum kan man ta buss eller hyra en bil.

Så här hittar du till Aberdeen hamn

 • Aberdeen hamn med bil

  Jamieson's Quay, Aberdeen, AB11 5NP

 • Aberdeen hamn med tåg

  Jamieson's Quay, Aberdeen, AB11 5NP

 • Parkering i Aberdeen hamn

  Jamieson's Quay, Aberdeen, AB11 5NP

 • Aberdeen övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Aberdeen färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Aberdeen övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!