COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Larne - Cairnryan är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Nordirland till Skottland

Rederier som åker mellan Larne och Cairnryan

  • 6 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Larne till Cairnryan

 • "Utmärkt resa"

  Bra resa med P&O ferries. Den var i tid och gillade allting. Sätena var också bra.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Glad"

  Detta var min första färja och jag tyckte det var bekvämt och vi mycket hjälp från den vänliga personalen. Servicen var i tid båda hållen.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra segling"

  Väldigt bra service. Barnen lekte i lekplatsen också. Det hade inte kunnat bli bättre. Perfekt.

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Recension"

  Tyckte att färjan var ren och personalen var trevliga.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Larne till Cairnryan

Larne Cairnryan-rutten går mellan Nordirland och Skottland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, P&O Irish Sea. Färjor avgår upp till 42 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Larne Cairnryan-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Larne

Larne är en stad och hamn som ligger på den östra kusten av grevskapet Antrim på Nordirland. Staden har haft en hamn i över 1000 år och är nu en stor passagerar- och godshamn. Staden ligger på den västra sidan av det smala sundet som förbinder den till havet. På östra sidan av inloppet ligger en halvö som heter Island Magee och i väster ligger den gamla vulkaniska formationen av Antrim Plateau. Staden ligger bara 40 km från kusten på det skotska fastlandet, men har också en fantastisk utsikt mot Mull of Kintyre, Rhins of Galloway, Islay och Paps of Jura.

Hamnen i Larne är Nordirlands mest trafikerade hamn och hanterar nära en miljon passagerare och 200.000 bilar per år. Faciliteterna i hamnen är moderna och omfattande och inkluderar en bankomat, bekväma lounger, en bufférestaurang, närbutik, järnvägs- och busstationer och turistinformation. Det finns två huvudfärjor från Larne till det brittiska fastlandet och en säsongsbunden trafik. P&O Irish Sea är huvudoperatören med den populära, året runt-rutten från Larne till Cairnryan, som har nio dagliga överfarter på sommaren. Restiden är bara 1 timme och 45 minuter. Larne till Troon rutten, som går två gånger om dagen från mars till oktober, har en 2-timmars överfart. Den andra tjänsten till det brittiska fastlandet drivs av Stena Line och går från Larne till Fleetwood i nordvästra England.


Guide till Cairnryan

Den lilla skotska byn Cairnryan ligger på den östra stranden av Loch Ryan i Dumfries och Galloway. Byn grundades år 1701 för arbetstagare på Lochryan Estate, som har en hjortpark och en bowlinbana, och har en viktig maritim historia, som fortsätter med en färjelinje som förbinder Skottland och Nordirland. De viktigaste anläggningarna i byn i dag, är Lochryan Hotel, vissa bed and breakfast och pensionat, husvagnplatser byggda på plats för gammal krigscamping, lanthandel och Merchants House Restaurant.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland till Nordirland. Den första öppnades 1973, som ursprungligen drivs av Townsend Thoresen och nu av P & O Ferries nder Skottland med hamnen i Larne. Den andra på Old House Point drivs av Stena Line länkad till hamnen i Belfast i Belfast.