COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Belfast - Cairnryan är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Nordirland till Skottland

Rederier som åker mellan Belfast och Cairnryan

  • 5 Sailings Daily 2 hr 22 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Belfast till Cairnryan

 • "Bra show"

  Toaletterna i Cairnryan termianlen luktade illa. Men ombord var vi nöjda med allting. Bra mat både hållen. Jag är döv och personeln var trevliga.

  'Superfast VII' travelled on Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester"

  Det var en bra resa med Stena Line. Tack.

  'Superfast VII' travelled on Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "2013 besök"

  Första gången vi använde denna tjänsten och jjag och min fru kan inte vara med imponerade på servicen. Färjan var ren och det fanns mycket utrymme också. Boardningen gick smidigt och snabbt. Vi fick mat också. Vi kommer åka med Stena igen på denna resa.

  'Superfast VII' travelled on Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidig resa"

  Jag och min partner tyckte att det var en utmärkt service ombord. Vi hade champgne och vi uppskattade allting. Hade väldigt god mat också. Personalen var trevliga och hjälpsamma. Kommer åka igen.

  'Superfast VII' travelled on Superfast VII

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Belfast till Cairnryan

Belfast Cairnryan-rutten går mellan Nordirland och Skottland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 35 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 22 minuter.

Färjetrafiken på Belfast Cairnryan-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Belfast

Belfast är den största staden och huvudstaden på Nordirland. Staden ligger till största delen i länet Antrim, men en liten del av östra och sydöstra Belfast ligger i länet Down. Belfast har historiskt sett varit centrum för den irländska linneindustrin, tobaksproduktionen, reptillverkning och skeppstillverkning. Stadens viktigaste skeppsbyggare, Harland and Wolff, är kända för att ha byggt RMS Titanic. Idag är Belfast fortfarande centrum för industrin, men också för konst, högre utbildning, affärsverksamhet och är den ekonomiska motorn för Nordirland. Belfast centrum har expanderat och förnyats under de senaste åren, speciellt runt Victoria Square.

Belfast har en stor hamn som används för import och export av handelsvaror, och för passagerarfärjor. Stena Line har regelbundna turer till Cairnryan i Skottland med sina vanliga fartyg, med en restid på ca 2 tim och 15 min. Ända till år 2011 gick turen till Stanraer med en restid på 90 min. Stena Line har också turer till Liverpool. Dessutom finns säsonsavgångar till Douglas på Isle of Man som traffikeras av Isle of Man Steam Packet.


Guide till Cairnryan

Den lilla skotska byn Cairnryan ligger på den östra stranden av Loch Ryan i Dumfries och Galloway. Byn grundades år 1701 för arbetstagare på Lochryan Estate, som har en hjortpark och en bowlinbana, och har en viktig maritim historia, som fortsätter med en färjelinje som förbinder Skottland och Nordirland. De viktigaste anläggningarna i byn i dag, är Lochryan Hotel, vissa bed and breakfast och pensionat, husvagnplatser byggda på plats för gammal krigscamping, lanthandel och Merchants House Restaurant.

Byn har två färjeterminaler som förbinder Skottland till Nordirland. Den första öppnades 1973, som ursprungligen drivs av Townsend Thoresen och nu av P & O Ferries nder Skottland med hamnen i Larne. Den andra på Old House Point drivs av Stena Line länkad till hamnen i Belfast i Belfast.