Shetland Islands

Jämför färjor från Shetlandsöarna till Skottland

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Shetlandsöarna och Skottland som traffikeras av 1 färjerederi – Northlink Ferries. Lerwick till Aberdeen färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca Kort 12 timme 0 minut.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Shetlandsöarna Skottland överfarten mellan Lerwick och Aberdeen, då frekvens och restid kan variera.

Shetlandsöarna-Skottland-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Shetlandsöarna till Skottland

Om Shetlandsöarna:

Shetlandsöarna är en ögrupp i Skottland som ligger norr och öster om det brittiska fastlandet och omfattar omkring 16 bebodda öar.

Den största av öarna, som kallas "Fastlandet" är en av de största av många skotska öar. Shetland har en oceanisk klimat med långa men milda vintrar och korta, sval sommar.

Öarna är hem för en mängd olika havsdjur så som valar, uttrar, sälar och lunnefåglar.

Det finns olika museer och gallerier att besöka som visar upp Shetland livliga konst.

Om Skottland:

Skottland är det nordligaste av de fyra länder som utgör Storbritannien. Skottland är ett levande och spännande land med ett brett utbud av kulturer och en utomordentligt rika kulturarv.

Vad som gör Skottland till ett sådat enormt populärt turistmål är det stora utbud av attraktioner och aktiviteter som finns förpackade i ett sådant litet och tillgängligt land.

Oavsett om du använder organiserade turer eller utforskar i din egen takt kan ni frossa i den livliga, kosmopolitiska underhållningen av städer. Njuta av rika konstnärliga och kulturella aktiviteter som körs under hela året eller prova några av den bästa maten i köket i världen.Utforska landets dramatiska och färgstarka historia och naturarv, eller ta en mer aktiv roll i en mängd olika sport sysselsättningar som den populära sporten golf!