Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Shetlandsöarna

Shetlandsöarna är den nordligaste punkten i Storbritannien och omfattar cirka 100 öar.

Öarna ligger nära Norge och var under norskt styre till 1496, vilket resulterade i en skandinavisk resonans i den lokala dialekten och platsnamn, som Hulmalees och Stackaberg.

Vad kan man göra på Shetlandsöarna?

Det spännande vilda djurlivet och fascinerande förhistoriska ruinerna är det som gör Shetlands till ett så trevligt semestermål. I havet finns valar, uttrar och sälar, medan på land finns ett antal inhemska arter som Shetlands nötkreatur, gås, får och den världsberömda Shetlandponnyn.

Shetlands museum i Lerwick har allt du behöver veta om öarnas 5000 års historia, inklusive fiskeindustrin, mytologin och de gamla Pictishsniderna.

Det finns ett antal neolitiska platser på Shetlands. En av de mest anmärkningsvärda är i Sumburgh på fastlands sydkust, känd som "Old Scatness". Det är en förhistorisk plats som består av resterna av ett sandstenstorn, känt som en "broch", som går tillbaka till 300BC.

Ön Unst har en av Shetlands mer ovanliga attraktioner, en busskur som ingen annan. Utrustad med soffa, tv och många andra bekvämligheter är det den mest imponerande och knäppa busshållsplatsen i Storbritannien.

Unsts Hermaness Nature Reserve är ett måste för alla fågelskådare. Där finns världens tredje största koloni av Storlabbar och ett stort antal gannetter, stormfåglar,grisslor och puffinfåglar.

Öet Fetlar är ett annat nav för fågelarter. Det är hem till 90% av Storbritanniens Smalnäbbade simsnäppor en extremt sällsynt avelsfågel.

Hur tar man sig runt Shetlandsöarna?

Flygresor mellan öarna gör det enkelt att gå "island-hopping" till några av Shetlands mer avlägsna platser. Att hyra bil eller cykel ger dig friheten att verkligen utforska Shetland i din egen tid.

Det finns en färjerutt som avgår från Aberdeen på det skotska fastlandet med dagliga korsningar, som varar ungefär en halv dag.

Det finns också en snabbare men mindre frekvent tjänst från Kirkwall på Orkneyöarna.

När är det bäst att boka färja till Shetlandsöarna?

Under sommarmånaderna är det ofta lite dyrare. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Northlink Ferries
    • Få pris

Rutter och hamnar i Shetlandsöarna